Drift Kings Nigrita Touge Final 2021: Στην τέταρτη θέση ο ΈΛΑ ΚΟΚΟ

Η Εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης ταξίδεψε το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Νιγρίτα για να συμμετάσχει στην ανάβαση Drift Kings Nigrita Touge, αγώνας ο οποίος όπως και την τελευταία φορά που έγινε προσέφερε διπλούς βαθμούς.

Κορυφαία ονόματα του Ευρωπαϊκού Drift ήταν παρόν στον αγώνα με πρώτο και καλύτερο τον Τσέχο Marco Zakouril και τον Γάλλο Steve Lieber. Δε θα μπορούσε να λείψει ούτε ο κορυφαίος Έλληνας drifter, ο Χρίστος Χατζάρας όπως επίσης και ο Χαράλαμπος Χρυσανθόπουλος.

 

Η διαδικασία ξεκίνησε από το Σάββατο με προθέρμανση και μονά βαθμολογημένα. Το φαβορί για τη νίκη, ο Marco Zakouril έδειξε τις προθέσεις του αφού στο δεύτερο βαθμολογημένο πέρασμα πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία με 92 βαθμούς.

Πολύ δυνατός ήταν και ο Χρίστος Χατζάρας ο οποίος πλασαρίστηκε δεύτερος με 89 βαθμούς ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Steve Lieber με 86.33 βαθμούς.

Από την Εθνική Κύπρου αυτός που ξεχώρισε ήταν ο πρωταθλητής μας Γιώργος Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ), ο οποίος ήταν τέταρτος με 86 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και την ψηλότερη ταχύτητα η οποία ήταν 110km.

Δεύτερος Κύπριος ήταν ο Κυριάκος Μάριου Τσόδας, ο οποίος είχε μηδενιστεί στο πρώτο του πέρασμα και στο δεύτερο κατάφερε να 81,67 καταλαμβάνοντας την 6η θέση γενικής.

Στην 8η θέση βρίσκουμε τον Πάμπο Νικολάου με 75,67 βαθμούς ο οποίος στο πρώτο του πέρασμα έχασε βαθμούς απο το πρώτο σημείο, ενώ στο δεύτερο κατάφερε να βελτιωθεί στο συγκεκριμένο χάνοντας όμως βαθμούς απο το επόμενο.

Ο Δαύιδ Δαύιδ έμεινε 10ος με 72 βαθμούς, ο Άντρος Αντωνίου ολοκλήρωσε στην 11η θέση με 65.67 βαθμούς και τέλος ο Γιώργος Τσιελεπής κατέλαβε την 14η θέση με 53.00 βαθμούς.

Ο αγώνας κορυφώθηκε την Κυριακή με τα διπλά περάσματα. Οι αθλητές μας προκρίθηκαν όλοι στους 16 και κάπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Ο Πάμπος Νικολάου παρόλο που ξεκίνησε με πλεονέκτημα 6-4 το δικό του διπλό, εντούτοις έχασε την μονομαχία με τον Calin Ciortan καθώς στο επαναληπτικό πέρασμα είχε έξοδο με αποτέλεσμα να μηδενιστεί. Ο Δαυίδ Δαυίδ έχασε από τον Χαράλαμπο Χρυσανθόπουλο και ο Γιώργος Τσιελεπής από τον Steve Lieber.

Στη φάση των 16 έγινε είχαμε Κυπριακό εμφύλιο. Αντίπαλοι ήταν οι Κυριάκος Μάριου εναντίον του Άντρου Αντωνίου. Αυτή η μάχη ανάδειξε νικητή τον Κυριάκο Μάριου ο οποίος προκρίθηκε στους οκτώ, κάτι που έκανε και ο Γιώργος Χριστοφόρου “ΕΛΑ ΚΟΚΟ” καθώς απέκλεισε τον Vlad Stanescu.

Στην οκτάδα ο Γιώργος Χριστοφόρου απέκλεισε τον  Rostyslav Rahahovski ενώ ο Κυριάκος Μάριου έχασε από τον SteveLeiber. Στον πρώτο ημιτελικό ο Γιώργος Χριστοφόρου αντιμετώπισε τον Marco Zakouril. Στην πρώτη μονομαχία ο Χριστοφόρου είχε έξοδο με το αποτέλεσμα να είναι 10-0 υπέρ του Zakouril. Μοιρασμένο ήταν το δεύτερο πέρασμα με τη βαθμολογία να είναι 5-5 και τον Zakouril να περνά στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον Steve Leiber ο οποίος με τη σειρά του απέκλεισε τον Χρίστο Χατζάρα στον δεύτερο ημιτελικό.

Στον τελικό ο Lieber κέρδισε κυριολεκτικά στα σημεία αφήνοντας δεύτερο τον Zakouril. Στον μικρό τελικό ο Γιώργος Χριστοφόρου είχε ακόμα μια έξοδο στην πρώτη μονομαχία με αποτέλεσμα η τρίτη θέση να πάει στον Χατζάρα και ο Χριστοφόρου να μείνει τέταρτος.

Ακολουθεί ακόμα ένας δύσκολος αγώνας για την Εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 9-10 Οκτωβρίου στην πίστα των Σερρών θα διεξαχθεί ο τελικός του Drift KingsInternational Series όπου πληθώρα οδηγών από 10 χώρες θα διασταυρώσουν τα ξίφη με στόχο τη νίκη στο μεγάλο φινάλε.

Φωτογραφίες: Θράσος Θαλασσινός