Drift Kings International Series – Trackwood: Συνέχεια στο Αήττητο Σερί για τον Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κοκο»

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου είχαμε την διεξαγωγή του τέταρτου αγώνα της χρονιάς για το Drift Kings International Series, στην Ουγγαρία και πιο συγκεκριμένα την πίστα Trackwood. Ο καιρός θύμιζε κατά πολύ Κύπρο με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και αρκετούς οδηγούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερθέρμανσης στα αγωνιστικά.  Στον αγώνα είχαμε την παρουσία 50 οδηγών από 16 χώρες, χωρισμένοι σε Pro, Pro2 και Queen.

Σχεδιαστικά η πίστα είχε τα πάντα, από εξαιρετικά γρήγορες στροφές σε εξαιρετικά τεχνικά κομμάτια τα οποία οδηγούσαν σε ακόμη πιο επιθετικά ανοικτές στροφές.  Εδώ να αναφέρουμε ότι για τον αγώνα χρησιμοποιήθηκε άλλη πίστα για την κατηγορία Pro2, με ένα πιο τεχνικό σχεδιασμό ιδανικό για πιο χαμηλής ιπποδύναμης αγωνιστικά.

Το Πρόγραμμα ξεκίνησε το Σάββατο στις 9:00 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές για τον σχεδιασμό της πίστας και το τι θα ζητούσαν από αυτούς. Ακολούθησαν μονά δοκιμαστικά περάσματα από τους όλους τους διαγωνιζόμενους της κατηγορίας και στις 17:00 είχαμε κορύφωση της μέρας με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, είδαμε Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να συνεχίζει με φόρα από την Γαλλία, όντας και πάλι εντυπωσιακός να κερδίζει την πρώτη θέση με 84 βαθμούς.  Στην δεύτερη θέση έμεινε ο Luca Fuschini επίσης με 84 βαθμούς και παρόλο που ισοβάθμησε με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος αρκέστηκε στην 2η θέση λόγω του ότι πήρε πιο χαμηλή βαθμολογία στο δεύτερο του πέρασμα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Artur Havrylenko με 76 βαθμούς.  Ο δεύτερος μας οδηγός, Άντρος Αντωνίου, πήρε τελικά την 19η θέση με 22 βαθμούς αφού στο πρώτο του βαθμολογημένο πέρασμα πήρε μηδέν μένοντας εκτός διπλών βαθμολογημένων περασμάτων.

Στην κατηγορία Pro2, είχαμε τεράστιες εκπλήξεις αφού την πιο ψηλή βαθμολογία πήρε ένας νεοεισερχόμενος στο πρωτάθλημα, ο Tas Bence Kozma, με 81 βαθμούς.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Robert Horensky με 79, ενώ είχε μηδενιστεί στο δεύτερο του πέρασμα, με την τριάδα να συμπληρώνει ο Dragomir Roglinov με 76 βαθμούς. Ο δικός μας Παύλος Σαμαράς δεν κατάφερε να κάνει βαθμολογημένο πέρασμα αφού στα δοκιμαστικά είχε μια έξοδο κατά την οποία έκανε ζημιά στο αγωνιστικό του, ζημιά η οποία δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί εντός χρονικού πλαισίου μένοντας έτσι εκτός.

Στην κατηγορία Queen η Deimante Radzeviciute πήρε την πρώτη θέση με 79 βαθμούς, στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Sandra Janusauskaite με 54 βαθμούς και την τριάδα συμπλήρωσε η δεύτερη στο πρωτάθλημα Mirella Vernacchia με 43 βαθμούς.

Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 9:00 με την ανακοίνωση στους διαγωνιζομένους της βαθμολογίας των μονών περασμάτων. Ακολούθησε ενημέρωση από τους κριτές για το τι ζητούν από τους διαγωνιζόμενους στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, πριν περάσουμε σε δοκιμαστικά περάσματα της Pro 2 και Queen και στην συνεχεία της κατηγορίας Pro.

Στα twin battles της κατηγορίας Pro, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, πολυπρωταθλητής Κύπρου Γιώργος Χριστοφόρου ήταν απλά εξαιρετικός.  Απέκλεισε διαδοχικά τους Rafal Barzycki και Gediminas Levickas και στον ημιτελικό βρήκε απέναντι του τον Michal Wojtan τον οποίο επίσης άφησε εκτός, φτάνοντας στον μεγάλο τελικό όπου επικράτησε του Luca Fuschini, ενός έμπειρου οδηγού ο οποίος δύσκολα χάνει στην Ουγγαρία, κατακτώντας την πρώτη θέση.

Ο μικρός τελικός δεν διεξήχθη ποτέ αφού, ο Rafal Kochanowski δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω ενός χτυπήματος που δέχτηκε μετά την ολοκλήρωση του περάσματος του από τον Artur Havrylenko ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει.  Ο οδηγός που συμπλήρωσε το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου ήταν ο Michal Wojtan.

Ο νικητής του αγώνα και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Drift Kings Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» μα ανάφερε: «Τέλος και του τέταρτου αγώνα της σειράς Drift Kingsinternational, ο οποίος ήταν ο τρίτος για εμάς μιας και δεν αγωνιστήκαμε στην πρεμιέρα. Το τέλος του αγώνα στην Ουγγαρία με βρίσκει πρώτο στην βαθμολογία με 94 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, γεγονός που με κάνει να νοιώθω υπερβολικά χαρούμενο.

Η τρίτη συνεχόμενη νίκη έφερε και το απολυτό στον αγώνα καθώς ήμουν πρώτος στα μονά βαθμολογημένα σε μια υπερβολικά δύσκολη πίστα όπου το κάθε λάθος στοιχίζει. Είμαι πολύ περήφανος γιατί γνωρίζω την δυσκολία που έχει αυτή η πίστα καθώς και τον βαθμό οδηγήματος που χρειάζεται. Η μελέτη και το στήσιμο του αυτοκινήτου από την ομάδα ήταν σωστή μιας και είχαμε δεδομένα από πέρυσι και έτσι χωρίς πολλή ταλαιπωρία είχαμε ένα αμάξι ανταγωνιστικό το οποίο μπόρεσε να πρωταγωνιστήσει.

Ξεκινήσαμε το Σάββατο με δοκιμαστικά περάσματα και σιγά σιγά αρχίσαμε να πιέζουμε για το τέλειο πέρασμα. Στα μονά βαθμολογημένα δείξαμε από το πρώτο ότι ήρθαμε για τη νίκη. Πήραμε το πρώτο βαθμολογημένο και αφήσαμε άριστες εντυπώσεις στους συναθλητές αλλά και θεατές, γεγονός που μου ανέβασε την ψυχολογία εν όψη της Κυριακής για τις διπλές μάχες.

Στα twin battles δεν είχα καθόλου εύκολο έργο μιας και οι αντίπαλοι μας ήταν πολύ καλοί, αναγκάζοντας με να βλέπω την κάθε μάχη σαν τελικό. Η Κυπριακή αποστολή δούλεψε άψογα έχοντας πάντα το αυτοκίνητο στο 100& και εμένα όσο πιο ξεκούραστο καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη.

Στο τέλος όλες αυτές οι θυσίες και οι κόποι ανταμείφθηκαν και πλέον βλέπουμε τον επόμενο αγώνα που θα είναι στις Σέρρες τον Οκτώβριο όπου ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε τόσο καλά όσο ξεκινήσαμε.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους που έστειλαν μήνυμα, κοινοποίησαν τις επιδόσεις μας και παρακολουθήσαν τον αγώνα. Αυτό μου δίνει τεράστια χαρά, να νοιώθω την συμπαράσταση από όλους τους φίλους από Κύπρο και Ελλάδα και επίσης θέλω να πω ακόμα ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, καθώς πιστεύω ότι είναι οι καλύτεροι και επίσης στους χορηγούς μου, οι οποίοι είναι Texaco, Alco Filters, C.C Racing, P.Neofytou, Brand Performance, Garrett, Tur bosmart, Digital Signs, Satworks, Poumbo urides tyres services, VP Racing FuelsCyprus και S.Kotzias Insurance».

Στην κατηγορία Pro2, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με τον Dragomir Roglinov να αποκλείει τους Filip Radovanovic, Tudor Ciortan,  Tas Bence Kozma  και στον τελικό Robert Horensky για να κατακτήσει την πρώτη θέση.  Εδώ να αναφέρουμε ότι ο πρωτοπόρος  του πρωταθλήματος Francesco Giori τράκαρε και είχε έξοδο, γεγονός που τον άφησε εκτός 16αδας.  Ο δεύτερος γενικής Gabor Kanalovics, ούτε αυτός δεν κατάφερε να μπει στους 16 και έτσι η νίκη πήγε έναν πολύ γνωστό οδηγό από τα Βαλκάνια αλλά νέο στον διεθνή αγώνα, τον Dragomir Roglinov από τη Βουλγαρία, ο οποίος θα ακολουθήσει ολόκληρο το πρωτάθλημα το 2024, Δεύτερη θέση για τον Σλοβάκο Robert Horensky, και τελευταίο σκαλοπάτι του βάθρου για τον Αυστριακό Lukas Dobias, ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα έχασε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Ο διπλός τελικός στις Σέρρες αναμένετε να είναι αμφίρροπος όπου θα αποφασιστεί η τελική γενική κατάταξη του πρωταθλήματος κατηγορίας Pro2

Σε δηλώσεις του ο νικητής της κατηγορίας Pro2 Dragomir Roglinov μας ανάφερε: «το κλίμα του αγώνα ήταν υπέροχο, η διοργάνωση ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Είχα πολλά τεχνικά προβλήματα με το αυτοκίνητο γιατί κατά τη διάρκεια των μονών περασμάτων πριν από τις μάχες είχα ένα άσχημο ατύχημα και είχαμε λίγο χρόνο να το φτιάξουμε. Χάρη στη μεγάλη μου ομάδα καταφέραμε να το επιδιορθώσουμε, αλλά μετά κατά τη διάρκεια των battles είχαμε προβλήματα με τον ζεστό καιρό. Εξαιτίας αυτού, το υγρό του συμπλέκτη υπερθερμάνθηκε και έπρεπε να οδηγήσω με θέματα στον συμπλέκτη. Η αίσθηση που είχα από τη νίκη ήταν απλά εκπληκτική. ήταν όλοι πολύ σεβαστοί αντίπαλοι, για το οποίο είμαι ευγνώμων. Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μου, που είναι η Οικογένειά μου και το σέρβις αυτοκινήτων Kazakov».   

Στο Queen Race τρείς κοπέλες κατάφεραν να προκριθούν. Η Sandra κέρδισε τον ημιτελικό την Mirealla και πήγε στον τελικό απέναντι στην ομόσταβλη της Deimante. Η νεαρή Deimante κέρδισε τη δασκάλα της Sandra και πήρε την πρώτη της νίκη στο Drift Kings, αλλά η Sandra παραμένει πρωτοπόρος, μεγάλο φαβορί και μάλλον η νέα 2023 Drift Queen, τίτλο που αναμένετε να σφραγίσει τον Οκτώβριο στις Σέρρες!

Σε δηλώσεις της η μεγάλη νικήτρια της κατηγορίας Queen Deimante Radzeviciute είπε: «Μετά το πρώτο μου πέρασμα ερωτεύτηκα εντελώς την πίστα. Μου αρέσει να κάνω drifting σε τεχνικές πίστες και αυτό το κομμάτι σίγουρα απαιτεί δεξιότητες και τεχνικές ικανότητες. Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να μάθω και να δοκιμάσω τις τεχνικές μου αλλά και να μάθω νέα πράγματα. Το κομμάτι δεν ήταν εύκολο, αλλά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθω νέα πράγματα και το απόλαυσα! Ναι, είναι αλήθεια ότι είμαστε δύο πολύ καλές φίλες που γνωρίστηκαν πριν από πολύ καιρό και είχαμε το ίδιο πάθος για το drift. Γνωριστήκαμε χάρη στο drift και μετά από μερικά χρόνια σκληρής προπόνησης και αγώνων, οδηγούμε αυτοκίνητα με ίδια εμφάνιση στην ίδια ομάδα.  Είναι ωραίο να βρίσκεσαι στο βάθρο και να παίρνεις ένα τρόπαιο για τη σκληρή δουλειά σου. Αλλά στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η εμπειρία και μπορώ με περηφάνια να πω ότι ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα και όλα τα συναισθήματα που έζησα αυτό το Σαββατοκύριακο στο DriftKings!  Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα και η πίστα. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός με εμποδίζει να δηλώσω παρών σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Ελπίζω ότι θα έχω την ευκαιρία να παρευρεθώ ή να έρθω να δω το πρωτάθλημα Drift Kings κάποια στιγμή στο μέλλον! Δεδομένου ότι η καλύτερή μου φίλη – Sandra, θα παρευρεθεί και θα συμμετάσχει σε αυτό το πρωτάθλημα, οπότε σίγουρα θα την επευφημήσω και θα παρακολουθήσω το πρωτάθλημα και τα αποτελέσματα. Είμαστε μια ομάδα!  Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα Drift Happens για όλη τη βοήθεια και τους μηχανικούς που φρόντισαν καλά το αυτοκίνητο και τα ελαστικά μου. Επίσης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην καλύτερή μου φίλη – Sandra Janušauskaite, που το έκανε αυτό να συμβεί για μένα και για την ευκαιρία να συμμετάσχω στο πρωτάθλημα Drift Kings! Και επίσης ευχαριστώ όλους τους διοργανωτές για ένα καταπληκτικό αγώνα!»

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 6-8 Οκτωβρίου στην πίστα των Σερρών, όπου θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός της κατηγορίας Pro2 και Queen. Άραγε θα έχουμε την στέψη των φαβορί ή η διπλή βαθμολογία θα έχει εκπλήξεις;  Θα μπορέσει ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ των τριών συνεχόμενων νικών του κριτή Adam Kerenyi από το 2014;;  Όλα αυτά θα απαντηθούν τον Οκτώβρη στις Σέρρες!!!!

Φωτογραφίες: Galyas Szabolcs Photography / DRIFTING.HU

Βαθμολογία