Drift Kings International Series – 3ος Αγώνας Trackwood Hungary: Νικητής ο Enver Haskasap, δεύτερος ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ

Το Drift Kings International Series Round 3, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Trackwood στην Ουγγαρία, το διήμερο 12-13 Ιουλίου πρόσφερε στους παρευρισκόμενους θεατές ένα πραγματικά συναρπαστικό θέαμα.

Πάνω από 50 οδηγοί από 16 χώρες πάλεψαν στην καυτή άσφαλτο, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς όλο το Σαββατοκύριακο. Η έντονη ζέστη δεν πτόησε τους αγωνιζόμενους και τους πολλούς θεατές, οι οποίοι είδαν μερικά από τα εντυπωσιακότερα περάσματα τόσο στα μονά όσο και στα διπλά.

Ξεκινώντας με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και την κατηγορία Pro, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Gediminas Levickas πήρε την υψηλότερη βαθμολογία 91,50 βαθμούς, στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Utasi Péte με 90,5 και την τριάδα συμπλήρωσε ο δικός μας Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» με 88 βαθμούς.  Ο άλλος μας οδηγός Άντρος Αντωνίου πήρε την 31η θέση με 54 βαθμούς από το πρώτο του πέρασμα αφού στο δεύτερο μηδενίστηκε.  Ο νικητής του αγώνα Enver Haskasap πήρε την 9η θέση με 83,5 βαθμούς.

Στην κατηγορία Pro2 o νικητής της κατηγορίας Hagymási Brúnó πήρε και την υψηλότερη βαθμολογία με 84 βαθμούς, σκοράροντας το μέγιστο της βαθμολογίας για το πρωτάθλημα.  Στην δεύτερη θέση με 79,5 βαθμούς βρίσκουμε τον Erik Lobmayer     και την τριάδα συμπλήρωσε ο Vinnai Zsolt με 77 βαθμούς.  Στην κατηγορία Queen, πρώτευσε η Sandra Janusauskaite με 75 βαθμούς, στην δεύτερη θέση η Deimante Radzeviciute με 72,5 βαθμούς με την τριάδα να συμπληρώνει η Allice Ene με 40 βαθμούς.

Το διήμερο κορυφώθηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα, όπου ο δικός μας πολυπρωταθλητής Κύπρου και πρωταθλητής Drift Kings 2023 απέκλεισε κατά σειρά τους Cselotei Csaba, Sandra Janusauskaite, Magyar Tamas και Utasi Peter για να φτάσει στον τελικό.  Εκεί βρήκε απέναντι του ένα παλιό γνώριμο από το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift, τον Enver Haskasap ο οποίος απέκλεισε τους Szucskó Martin, Donatas Macpreiksas, Gediminas Levickas και Massimo Checchin.

Ο πολυαναμενόμενος μεγάλος τελικός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού μια επαφή που είχαν οι δύο διαγωνιζόμενοι στο πρώτο πέρασμα είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στο πίσω τροχό του πρωταθλητή μας η οποία δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί μέσα στα πέντε λεπτά που είχε στην διάθεση του.

Με βάση τα όσα μας ανάφερε ο Michael Procureur, CEO του Drift Kings, στο πέρασμα έκανε λάθος ο Γιώργος Χριστοφόρου ανοίγοντας πολύ την γραμμή του, πράγμα που τον έκανε πολύ αργό με τον Enver Haskasap ο οποίος ερχόταν με ταχύτητα να μην μπορεί να ανοίξει το παράθυρο για το switch του πρωταθλητή μας.  Νικητής τελικά ο Enver Haskasap με Bye Run. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Massimo Checchin ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Utasi Peter. Ο άλλος μας οδηγός Άντρος Αντωνίου, βρήκε απέναντι του τον Utasi Peter στην πρώτη φάση, όπου και αποκλείστηκε.

Στην κατηγορία Pro2 μεγάλος νικητής ο Bruno Hagymasi, στην δεύτερη θέση ο Erik Lobmayer και το βάθρο συμπλήρωσε ο Kozma Tas Bence, ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Robert Horensky.  Στην κατηγορία Qeen την πρώτη θέση κατέκτησε η Sandra Janusauskaite, στην δεύτερη θέση η Alice Ene και το βάθρο συμπλήρωσε η Deimante Radzeviciute.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα μεγάλος κερδισμένο αν και δεν κέρδισε τον αγώνα είναι ο Γιώργος Χριστοφόρου αφού ανέβηκε στην δεύτερη θέση καλύπτοντας μέρος της διαφοράς με τρείς αγώνες να απομένουν.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 14-15 Σεπτεμβρίου στην φημισμένη πίστα Nürburgring της Γερμανίας, μια άγνωστη πίστα και σχεδίαση για όλους τους διαγωνιζόμενους. Στον πρώτο αγώνα στην συγκεκριμένη πίστα ο πρωταθλητής μας θα επιδιώξει να επιστρέψει στις νίκες και να ανεβεί στην φυσική του θέση, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.