Drift Kings International Series 2024 – 4ος γύρος: Ετοιμαστείτε για αδρεναλίνη στο μάξιμουμ στην θρυλική πίστα του Nürburgring!

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου διεξάγετε ο τέταρτος γύρος Drift Kings International Series 2024, σε συνεργασία με το Nürburgring Drift Cup, σε ένα Σαββατοκύριακο όπου αναμένετε μεγάλη δράση υψηλών οκτανίων στην πλέων εμβληματική γερμανική πίστα, με 89 οδηγούς από 19 χώρες να δηλώνουν παρών.

Το πρόγραμμα του διήμερου αγώνα αρχίζει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 8:00 με δοκιμαστικά περάσματα και στις 12:30 θα γίνει μια ωραία εκδήλωση γνωριμίας των διαγωνιζομένων με τους θεατές, οι οποίοι θα υπογράφουν αυτόγραφα. Η μέρα ολοκληρώνεται με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, τα οποία θα κρίνουν και τα ζευγάρια των διπλών βαθμολογημένων περασμάτων.

Την Κυριακή δεύτερη και τελευταία το πρόγραμμα ξεκινάει και πάλι στις 08:00 με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, στις 10:15 ξεκινούν τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα στην φάση των 32. Ακολουθεί στις 12:00 γνωριμία των διαγωνιζομένων με τους θεατές και στις 13:00 θα γίνει η παρουσίαση των κορυφαίων 16 οδηγών.  Στις 13:15 αρχίζουν τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ξεκινώντας από την φάση των 16, με τις απονομές να είναι προγραμματισμένες στις 16:00.

Σχεδιαστικά η πίστα έχει μια τρομερά τρελή χάραξη, με την ταχύτητα εισόδου να είναι εξαιρετικά ψηλή μπαίνοντας στο DriftZone  σε μια πολύ τεχνική σχεδίαση με την έξοδο να έχει και αυτή πολλή ταχύτητα.  Αν αναλογιστεί κανείς ότι το οδόστρωμα στην πίστα Nürburgring, είναι ξακουστό για την χαμηλή πρόσφυση του, αυτό το γεγονός βάζει ακόμη μια παράμετρο δυσκολίας στους διαγωνιζομένους.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 89 οδηγοί από 19 χώρες και για εμάς ο αγώνας έχει ιδιαίτερη σημασία αφού ο πολυπρωταθλητής Κύπρου, περσινός πρωταθλητής του Drift Kings International Series Γιώργος Χριστοφόρου, δήλωσε παρών, μαζί του και  πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Άντρος Αντωνίου.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» βρίσκεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος 74 βαθμούς πίσω από τον Gediminas Levickas με τρείς αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.  Θα μπορέσει να καλύψει την διαφορά και να γίνει ο πρώτος οδηγός στην ιστορία του πρωταθλήματος Drift Kings που θα πετύχει το «Back To Back».

Αυτό μπορείτε να το δείτε ζωντανά από την σελίδα του DriftKings στο Youtube.