Home Drift Drift Kings International Series 2022: Δεύτερη θέση για τον Γιώργο Χριστοφόρου, πέμπτη...

Drift Kings International Series 2022: Δεύτερη θέση για τον Γιώργο Χριστοφόρου, πέμπτη για τον Άντρο Αντωνίου

Πέραν από την φετινή παρουσία της Εθνικής Κύπρου σε δύο αγώνες του Drift Kings (Νιγρίτα, Σέρρες), δύο Κύπριοι οδηγοί ακολούθησαν σχεδόν όλο το φετινό πρωτάθλημα Drift Kings έχοντας κατά γενική ομολογία μια εξαιρετική παρουσία.

Οι Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» και Άντρος Αντωνίου ήταν οι δύο οδηγοί που έκανα το βήμα εκτός συνόρων και με την παρουσία τους στους Ευρωπαϊκούς αγώνες μας έκαναν περήφανους.

Ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «’Έλα Κόκο», μετά τα συνεχόμενα πρωταθλήματα στην Κύπρο αποφάσισε να κυνηγήσει το κάτι διαφορετικό, μια Ευρωπαϊκή προσπάθεια, για να δει μέχρι που μπορεί να φτάσει.

Από την άλλη ο Άντρος Αντωνίου ζητούσε μια ανανέωση αλλά και κάτι να τον εξιτάρει στις άγνωστες πίστες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift.

Η χρονιά και για τους δύο οδηγούς δεν ήταν όπως θα την ήθελαν αφού η ατυχία τους κτύπησε ουκ ολίγες φορές την πόρτα, με ταλαιπωρία στις μετακινήσεις τους, προβλήματα με το όχημα που τους μετάφερε στις πίστες, βροχές, αλλαγές συνθηκών αλλά και το άγνωστο στις διάφορες πίστες που έτρεξαν.

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τα πολλά και διάφορα μηχανικά προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν, πρωτοφανή κατά την μεγάλη τους πλειοψηφία, το αποτέλεσμα που κατάφεραν να φέρουν στο τέλος της μέρας δεν μπορεί από να τους αφήσει εξαιρετικά ευχαριστημένους.

Ο Γιώργος Χριστοφόρου μάζεψε συνολικά 636 βαθμούς στους αγώνες που δήλωσε συμμετοχή, με την αρχή να γίνετε με 78 στον πρώτο αγώνα στην Ουγγαρία όπου εγκατέλειψε με 3 σπασμένους άξονες (μέχρι εκείνη την μέρα δεν είχε σπάσει ούτε ένα).

Στην συνέχεια πήρε ακόμη 58 βαθμούς στον πρώτο αγώνα των Σερρών με όλα εκείνα τα προβλήματα με την καθυστέρηση πέραν της μίας ώρας στην αφετηρία, προτού εγκαταλείψει τελικά με μηχανικό πρόβλημα στον χειρότερο του αγώνα όπως δήλωσε ο ίδιος.

Στον επόμενο αγώνα ο οποίος ήταν στην Ισπανία δεν δήλωσε συμμετοχή, και στην Πολωνία κατάφερε να μαζέψει 112 βαθμούς με την δεύτερη θέση που κατέκτησε.  Ακολούθησς ένας από τους πιο τρελούς αγώνες του πρωταθλήματος, το Trackwood της Ουγγαρίας, όπου κατάφερε να μαζέψει ακόμη 70 βαθμούς παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το τέλος των δοκιμαστικών περασμάτων.

Το φινάλε της Ευρωπαϊκής πορείας ήταν σε δυο αγώνες στην Ελλάδα, σε Νιγρίτα και Σέρρες όπου κατάφερε να μαζέψει 130 και 188, βαθμούς αντίστοιχα κατακτώντας μια τέταρτη και μια τρίτη θέση αντίστοιχα με δύο εγκαταλείψεις από λάθη των αντιπάλων του.

Ο Άντρος Αντωνίου μάζεψε συνολικά 314 βαθμούς στους αγώνες που δήλωσε συμμετοχή, με τους πρώτους 50 να έρχονται στην Ουγγαρία παρόλο που είχε ένα κτύπημα στα δοκιμαστικά.

Μάζεψε 73 βαθμούς από τον δεύτερο αγώνα στην Ελλάδα στην πίστα Σερρών, ενώ στον επόμενο αγώνα στην Ισπανία δεν δήλωσε συμμετοχή.  Στον τέταρτο αγώνα της χρονιάς στην Πολωνία πήρε άλλους 40 και στην Ουγγαρία στην πίστα Trackwood 20.

Οι επόμενοι δύο αγώνες στην Ελλάδα σε Νιγρίτα και Σέρρες και κατάφερε να μαζέψει 51 και 80 βαθμούς αντίστοιχα αν και αντιμετώπισε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων που δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει το κάτι καλύτερο.

Η 2η θέση του Γιώργου Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» και η 5η του Άντρου Αντωνίου που κατέκτησαν στο φετινό πρωτάθλημα Drift Kings δεν θα μπορούσε παρά να τους αφήσει ευχαριστημένους σαν τελικό αποτέλεσμα.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι εκτός από όλα αυτά έχασαν και τον αγώνα της Ισπανίας στον οποίο δεν δήλωσαν συμμετοχή τότε τα πράγματα γίνονται πολύ διαφορετικά, ενώ σίγουρα με λιγότερη ατυχία θα μπορούσαν για πολλά περισσότερα.

Σε δηλώσεις τους οι δύο οδηγοί μας ανάφεραν:

Γιώργος Χριστοφόρου: «Τέλος τις χρονιάς και το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο μπράβο σε όλη την ομάδα μου!!!  Οι δυσκολίες και οι συνθήκες που αντιμετωπίσαμε ήταν πρωτόγνωρες για εμάς και όμως έδειξαν όλοι ότι και να γίνει είμαστε έτοιμοι για όλα!!! Το να καταφέρουμε να διεκδικούμε πρωτάθλημα στην Ευρώπη με αγώνα πιο λίγο από τους συναθλητές μας και με τις ατυχίες που είχαμε λέει πολλά!!! Πήραμε την δεύτερη θέση και νιώθουμε περήφανοι και αναμένουμε πως και πως την καινούργια σεζόν, μιας και τώρα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι χρειάζεται το αυτοκίνητο αλλά και εμείς για να επικρατήσουμε στο πρωτάθλημα.  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που παρακολούθησαν όλη την πορεία μας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας έστελναν την θετική τους ενέργεια, αλλά και στους χορηγούς μου που πίστεψαν σε εμένα και την ομάδα μου και ευελπιστώ να τους έχω και την επόμενη χρονιά για ακόμα μια πιο εντυπωσιακή χρονιά.  Τέλος η ομάδα μας έχει ένα τελευταίο αγώνα για φέτος στον μεγάλο τελικό της Κύπρου το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου όπου θα προσπαθήσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές και να παρουσιαστούμε όσο πιο δυνατοί γίνεται».

Άντρος Αντωνίου: «’Ήταν ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό  πρωτάθλημα όπως είδαμε με τις 50 συμμετοχές σε Πολωνία, στην Ουγγαρία με 70 και Trackwood 137. Βρεθήκαμε να αγωνιζόμαστε μεταξύ των καλύτερων οδηγών του κόσμου.  Σίγουρα η 5η θέση με τις ατυχίες που είχαμε και με ένα αγώνα λιγότερο ήταν εξαιρετικό σαν αποτέλεσμα αλλά θέλουμε και θα κυνηγήσουμε το κάτι καλύτερο στην νέα χρονιά. Θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω στην εταιρεία Psaltis AutoParts & ENEOS Motor Oil, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκίνητου, τον  Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για την στήριξη αλλά και τις ομάδες μας και φίλους για την υπερπολύτιμη βοήθεια τους.  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον μεγάλο τελικό της Κύπρου το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου όπου θα προσπαθήσουμε να έχουμε παρουσία για να κλείσουμε την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο». 

Δηλώσεις στην σελίδα μας για της παρουσία των δύο οδηγών έκανε και ο επικεφαλής του πρωταθλήματος Drift Kings MikeProcureur, ο οποίος δήλωσε «Χαιρόμαστε που έχουμε για πρώτη φορά δύο Κύπριους να αγωνίζονται σε ολόκληρο το πρωτάθλημα του Drift Kings International Series φέτος!!! Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε, η πρώτη φορά που αγωνίστηκε Κύπριος στο Drift Kings ήταν το 2009 στην πίστα των Σερρών, για έναν μόνο αγώνα τον οποίο κέρδισε και αυτός ήταν ο Πάμπος Χαραλάμπους! Η Κύπρος και το Drift Kings δεν είναι κάτι νέο, οι δρόμοι μας έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ελπίζουμε να ξανά συναντηθούν πολλές φορές ακόμη στο μέλλον! Περιμέναμε να έχουμε τον Έλα Κόκο διεκδικητή του τίτλου και σίγουρα ήταν!!! Δυστυχώς, η απουσία από ένα αγώνα και έχοντας πολύ κακή τύχη, δεν του επέτρεψε να πάρει τον τίτλο φέτος. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει πιο δυνατός το 2023 και ως το μεγάλο μας φαβορί για τον τίτλο!

Ο Άντρος είχε επίσης το μερίδιό του στην κακή τύχη. Το να ανακαλύπτεις νέες πίστες, νέα μέρη, προβλήματα στην μετακίνηση δεν είναι εύκολο και μετά πρέπει να αγωνιστείς το Σαββατοκύριακο αφού λύσεις όλα αυτά τα προβλήματα! Μεγάλος σεβασμός και στους δύο! Οι αγώνες στη χώρα σας, με μέρη που γνωρίζετε, πολλούς φίλους να σας βοηθούν και τα πάντα σε απόσταση 30 λεπτών είναι τόσο εύκολα, σε σύγκριση με την πρώτη σας ευρωπαϊκή περιοδεία μακριά από το σπίτι σας! Ήταν γενναίοι και οι πρώτοι οδηγοί στην ιστορία μας που έκαναν μια πλήρη σεζόν χωρίς την ικανότητα να φέρουν πίσω το αυτοκίνητο στην χώρα τους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το να μένετε στην πατρίδα σας αγωνιζόμενοι με τους ίδιους αντιπάλους μπορεί να οδηγήσει σε μια επίπεδη καμπύλη στην εξέλιξη των δεξιοτήτων σας και είμαι σίγουρος ότι φέτος ο ‘Ελα Κόκο και ο Άντρος απέκτησαν πολλές εμπειρίες και δεξιότητες σε νέες πίστες αγωνιζόμενοι απέναντι σε νέους αντιπάλους! Θα επιστρέψουν πίσω πιο δυνατοί από ποτέ! Και αυτό θα το δούμε σε λίγες μόνο μέρες στον πρώτο μας Suprefinal Drift Kings στην Κύπρο!»

Κλείνοντας να πούμε ότι σαν αποτέλεσμα αν το βλέπαμε από την αρχή της χρονιάς μια δεύτερη και μία πέμπτη θέση είναι άκρως εντυπωσιακά αλλά με τα δεδομένα που είδαμε στην διάρκεια της χρονιάς οι οδηγοί μας μπορούσαν σίγουρα για πολλά περισσότερα.  Αναμένουμε να τους δούμε αν όλα παν καλά την νέα χρονιά να κυνηγούν το κάτι περισσότερο με βάση την φετινή εμπειρία τους από το Drift Kings.

Exit mobile version