Drift Kings International Series 2021 – Σέρρες: Εκπληκτική νίκη για τον Sergio Γρηγορίου

Βροχή, κρύο, δύσκολες συνθήκες και πολλή κούραση ήταν τα συστατικά του διήμερου στις Σέρρες όπου διεξήχθη ο μεγάλος τελικός του Drift Kings International Series. Και τι μας νοιάζει όμως; Η μεγαλειώδεις νίκη του Sergio Γρηγορίου μας έκανε να τα ξεχάσουμε όλα, κυριολεκτικά όλα. Ο Segrio μας έκανε να δακρύσουμε από χαρά, να χειροκροτήσουμε δυνατά και να πανηγυρίσουμε στο τέλος μαζί του αυτή τη μεγαλειώδη νίκη.

Σε μια βρεγμένη πίστα οι οδηγοί άρχισαν με δοκιμαστικά περάσματα ούτως ώστε να δουν το κράτημα, πού και πόσο μπορούν να πιέσουν, αφού το τετ ακε μπορούσε να έρθει εύκολα.

Ο Sergio πέρασε από το πιο δύσκολο μονοπάτι για να φτάσει στον τελικό ξεκινώντας από την 25η θέση που πήρε στα μονά βαθμολογημένα. Η σταθερότητα που επέδειξε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τον έφερε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και έτσι έγινε ο πρώτος Κύπριος που κέρδισε αγώνα Drift Kings.

Πέραν από το αγωνιστικό κομμάτι ο Sergio είχε θέματα με το αυτοκίνητο, “Την Παρασκευή είχα πρόβλημα με τον συμπλέκτη και μείναμε μέχρι αργά για να το διορθώσουμε αλλάζοντας τον τελικά. Σήμερα στον ημιτελικό και στον τελικό παρουσιάστηκε ξανά το ίδιο πρόβλημα και μόλις που κατάφερα να ολοκληρώσω τον αγώνα“, ανέφερε ο νικητής.

Η πρώτη διπλή μάχη έγινε απέναντι στον Στάθη Παπαργηρόπουλο τον οποίο απέκλεισε σχετικά εύκολα αφού ο Παπαργηρόπουλος με δυο τετ ακε δεν ήταν σε θέση να απειλήσει.

Επόμενος αντίπαλος ήταν Ιωάννης Βερνίκος τον οποίο επίσης απέκλεισε και κάπου εκεί άρχισαν τα δύσκολα. Η Κυπριακή μάχη στην οκτάδα μεταξύ Sergio Γρηγορίου και Γιώργου Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ) μας θύμισε τις επικές μάχες επι Κυπριακού εδάφους όπου και οι δυο είναι διεκδικητές του φετινού τίτλου.

Το λάθος στην πρώτη μονομαχία του ΕΛΑ ΚΟΚΟ άνοιξε διάπλατα το δρόμο στον Sergio για να προκριθεί κάτι που κατάφερε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου twin battle.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο συναρπαστική. Στον ημιτελικό ο αντίπαλος ήταν το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Marco Zakouril. Αυτό όμως δεν φοβέρισε καθόλου τον Sergio, αντιθέτως φαίνεται ότι λειτούργησε θετικά στην απόδοση του. Η πρώτη μάχη τελείωσε με το εμφαντικό 10-0 υπέρ του Sergio και κάπου εκεί άνοιξε ο δρόμος για τον μεγάλο τελικό. Στο επαναληπτικό πέρασμα ο Zakouril πίεσε όμως ήταν αδύνατον να ανατραπεί το εις βάρος του αποτέλεσμα.

Στον τελικό ο Sergio αντιμετώπισε ίσως τον πιο επιθετικό και θεαματικό οδηγό της ημέρας, τον Τάσο Χάρκα.

Ο Χάρκας ήταν χάρμα οφθαλμών με τα εκπληκτικά του περάσματα. Είχε την πιο ψηλή ταχύτητα εισόδου από όλους και με περάσματα “ξυράφι” χάραξε τη δική του πορεία για τον τελικό.

Απέκλεισε κατά σειρά τους Βασίλη Καντέρη, και Martin Masek και βρέθηκε αντιμέτωπος στον ημιτελικό με το άλλο φαβορί για τη νίκη, τον Steve Lieber. Συνέχισε στο ίδιο τέμπο και ο αποκλεισμός για τον Lieber μπορούμε να πούμε ότι ήρθε φυσιολογικά.

Στον μεγάλο τελικό ο Sergio Γρηγορίου ξεκίνησε κυνηγώντας τον Χάρκα. Ο τελευταίος στη μεταφορά βάρους έκανε λάθος και τετ ακέ με αποτέλεσμα ο Sergio να πάρει πλεονέκτημα 10-0. Στο επαναληπτικό πέρασμα ένα ακόμα λάθος του Χάρκα στην είσοδο σε συνδυασμό με ακόμα ένα σταθερό πέρασμα του Sergio απλά επισφράγισε την πολύ καλή απόδοση του συμπατριώτη μας ο οποίος σημείωσε μια εκπληκτική νίκη.

“Είναι απίστευτο το τι ζήσαμε εδώ αυτό το τριήμερο, με βροχές και δύσκολες συνθήκες”, είπε ο μεγάλος νικητής προσθέτοντας,  “δεν είχαμε ελαστικά για βρόχινο αγώνα και ταλαιπωρήθηκα. Στα μονά βαθμολογημένα περάσματα ήμουν τελευταίος. Σήμερα έβαλα δυο καινούργια ελαστικά μπροστά και θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που βοήθησαν. Το αμάξι σήμερα το δούλεψα με χαμηλή πίεση, πάλεψα και τα κατάφερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, Fill n’ GO, που πίστεψε σε εμένα και με έστειλε με δικά του έξοδα για να τρέξω σε αυτό τον αγώνα καθώς επειδή δεν έτρεξα στην Νιγρίτα δεν δικαιούμουν να αγωνιστώ ούτε στις Σέρρες, και έτσι τα ανέλαβε όλα. Θέλω πραγματικά να τον ευχαριστήσω γιατί αυτός ο άνθρωπος κάνει απίστευτα πράγματα για μένα. Θέλω να του αφιερώσω αυτή τη νίκη η οποία ήρθε μέσα από σκληρό ανταγωνισμό. Είναι ένα τρόπαιο το οποίο κέρδισα στις Σέρρες, σε ένα πανευρωπαϊκό αγώνα με μεγάλα ονόματα και οδηγούς από πολλές χώρες. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα. Ευχαριστώ την ομάδα μου που ήταν δίπλα μου, σας ευχαριστώ όλους εσάς που το χαρήκατε μαζί μου, ότι και να πω είναι λίγο, σας ευχαριστώ.”

Ο μικρός τελικός για τις θέσεις 3 και 4 μεταξύ των Steve Leiber και Marco Zakouril ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα αφού ο Leiber στέφθηκε πρωταθλητής με τη νίκη που πέτυχε στην οκτάδα. Εντούτοις, οι δυο μας χάρισαν ένα ανεπανάληπτο twin με τον Zakouril να κερδίζει στις λεπτομέρειες.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές της Εθνικής Κύπρου που αγωνίστηκαν σήμερα στα διπλά θα κάνουμε αρχή από τον Γιώργο Χριστοφόρου. Ο πρωταθλητής μας έφτασε μέχρι τους οκτώ όπου έχασε από τον Γρηγορίου με την απόδοση του να μην κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.  Στον πρώτο γύρο πέρασε χωρίς μάχη ενώ ακολούθως κέρδισε τον Rostyslav Rahahovskyi.

Θεαματικός ήταν ο Κυριάκος Μάριου ο οποίος έδειχνε ότι θα μπορούσε να φτάσει ψηλά. Το καλό ξεκίνημα στη διαδικασία ήρθε με τον αποκλεισμό αρχικά του Νίκου Τσέλου. Στη συνέχεια όμως ο πήχης ανέβηκε κατακόρυφα αφού απέναντι του ήταν ο Marco Zakouril τον οποίο πίεσε στα αρχικά στάδια του πρώτου περάσματος όμως ένα τετ ακε τον στο πρώτο και ένα στο δεύτερο πέρασμα τον άφησε εκτός.

Από την πρώτη διπλή μάχη έχασε και ο Άντρος Αντωνίου από τον Ιωάννη Βερνίκο, ενώ ο Πάμπος Νικολάου στη δική του πρώτη μονομαχία έχασε από τον Μανώλη Νταή.

Ο Δαυίδ Δαυίδ έχασε από τον Vlad Stanescu καθώς στο πρώτο twinο Stanescu απέκτησε προβάδισμα 10-0. Στην επανάληψη ο Δαυίδ το πάλεψε, κέρδισε με 6-4 το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό δε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε. Οι δικοί μας οδηγοί έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν στα ίσα τους καλύτερους της Ευρώπης και τρανό παράδειγμα είναι πέραν από τη νίκη του Sergio Γρηγορίου ή πρώτη θέση χθες στα μονά βαθμολογημένα από τον Γιώργο Χριστοφόρου.

Πλέον σειρά παίρνουν οι πανηγυρισμοί οι οποίοι αναμένεται να συνεχιστούν με την επιστροφή του μεγάλου νικητή στην Κύπρο.

Μιχάλης Κοντογιώργης