Drift Kings International Series – Ο Γιώργος Χριστοφόρου κυνηγά το στέμμα του πρωταθλητή

Το τριήμερο 20-23 Οκτωβρίου η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου φέρνει στην Κύπρο για πρώτη φορά τον μεγάλο τελικό του Πρωταθλήματος Drift Kings.  Μετά από αρκετό καιρό, το όραμα παίρνει σάρκα και οστά και οι φίλοι των αγώνων πλαγιολίσθησης θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά στα χρονικά να δουν τους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς του Drift Kings ενάντια στην ελίτ των Κύπριων οδηγών.

Χώρος διεξαγωγής είναι η πίστα Achna Speedway και πιο συγκεκριμένα η Kuma, εκεί όπου αναμένεται να γίνουν μεγάλες μάχες για την επικράτηση.  Σχεδιαστικά η πίστα μεγαλώνει από ότι έχουμε συνηθίσει τους τελευταίους αγώνες, κάνοντας την εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική για όλους τους οδηγούς.

Το πρόγραμμα του αγώνα αρχίζει την Παρασκευή με ελευθέρα δοκιμαστικά από όλους τους διαγωνιζόμενους, εκεί όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν. Το Σάββατο θα γίνουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα από τους οδηγούς του Drift Kings και την κατηγορία Semi Pro, με την μέρα να ολοκληρώνεται με τα διπλά της βαθμολογημένα περάσματα της Semi Pro.  Την Κυριακή είναι η κορύφωση του τριήμερου με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα από τους οδηγούς του Drift Kings.

Στον μεγάλο τελικό δήλωσαν συμμετοχή οι πρωταγωνιστές του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης και είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους οδηγούς που πρωταγωνίστησαν στο φετινό Drift Kings.

Στην κατηγορία Pro, ο δικός μας πολυπρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και μεγάλο φαβορί για να γράψει ιστορία ως ο πρώτος Κύπριος που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα Drift Kings.  Απέναντι του θα βρει τον δεύτερο στην βαθμολογία GediminasLevickas, τον περσινό πρωταθλητή Piotr Kozlowski αλλά και τις δύο καλύτερες Drift Queen Sandra Janusaukaite και NataliaIocsak  Μαζί με αυτούς έχουμε και άλλους κορυφαίους οδηγούς από το εξωτερικό όπως τους Patrik Cselotei, Silvestras Bielauskas και Kestutis Kelpa.

Ανταγωνιστικοί θέλουν να φανούν και οι οδηγοί που αποτέλεσαν την εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης κατακτώντας την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα Nations Cup στις Σέρρες.  Πρόκειται για τον φετινό πρωταθλητή Σίμο Τίκη, ο Πάμπο Χαραλάμπους, Δαύιδ Δαύιδ και Χρίστο Λοίζου.

Μαζί με αυτούς θα έχουμε και την παρουσία της αφρόκρεμας του Κυπριακού Drift, με τους Σέργιο Γρηγορίου, Δώρο Φραντζέσκου, Κυριάκο Μάριου «Τσόδας», Δημητράκη Χριστοφή «Takamura», Κώστα Σπαρσή, Αλέξη Χάρη Γεωργίου και Πάμπο Νικολάου να έχουν βλέψεις ψηλά στην γενική κατάταξη.

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και σε θεαματικότατους οδηγούς όπως τους Πόλυ Κωνσταντίνου, Αλέκο Χάσικος, Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, Παναγιώτη Νικολάου, Νικόλα Νικόλα «Πατάκ», Stefan Sorin, Νεόφυτο Φικάρδου, Παναγιώτη Μιχαήλ Βασίλη Χριστοφόρου, Αντρέα Παπούτα, Σταύρο και Ηλία Γρύλη, Ανδρέα Ανδρεου και Γιώργο Τσιελεπή.  Σημείο αναφοράς είναι και η επιστροφή στην ενεργό δράση του προέδρου του Power Drift Club Χαράλαμπου Τσουρή.

Στην κατηγορία Semi Pro, έχουμε εξαιρετική παρουσίες ξεκινώντας με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Χρίστο Πέτρου. Απέναντι θα βρει εξαιρετικά ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως τους Αντώνη Νικολάου, David Bell, Χρίστο Κούτα, Σάββα Σπύρου, Πέτρο Χατζήκο και Γιάννο Μιχαήλ σε μια κατηγορία η οποία αναμένουμε για ακόμη μια φορά να μας προσφέρει εξαιρετικό θέαμα.

Οι θεατές οι οποίοι θα βρεθούν στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και επίδειξη οδηγών δεξιοτεχνίας 4Χ4, οδηγών ράλι, Cross Cars, Time Attack και αθλητές του Karting.