Drift Kings International Series: Μεγαλειώδης νίκη του «Έλα Κόκο» στην Γαλλία

Δύο στα δύο για τον Πολυπρωταθλητή Κύπρου Γιώργο Χριστοφόρου ο οποίος απέδειξε ότι έχει όλα τα φόντα να κυνηγήσει το πρωτάθλημα Drift Kings που έχασε την περσινή χρονιά.

Το τριήμερο 9-11 Ιουνίου είχαμε την διεξαγωγή του τρίτου αγώνα της χρονιάς για το Drift Kings International Series, στην Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Anneau du Rhin. Στην παρουσία 160 οδηγών το θέαμα και οι μάχες ήταν άλλου επιπέδου.

Σχεδιαστικά η διαδρομή δυσκόλεψε σχεδόν όλους τους οδηγούς αφού είχε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες εισόδου, μεγάλες γωνιές, ανοικτές γραμμές πολύ δύσκολα και εξαιρετικά γρήγορα ClipPoints.  Μια σχεδίαση πολύ απαιτητική την οποία λίγοι οδηγοί κατάφεραν να αφομοιώσουν. Από τις Drift Queen μόνο δύο κατάφεραν να πάρουν βαθμολογία στα μονά, αλλά και στην Pro2 σχεδόν μόνο Γάλλοι κατάφεραν να γράψουν βαθμολογημένο πέρασμα.

Το Πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε την Παρασκευή 09 Ιουνίου στις 16:00 με ενημέρωση των διαγωνιζομένων από τους κριτές. Στις 17:05 έγιναν δοκιμαστικά περάσματα για τις κατηγορίες Pro2 και Queen και ακολούθησαν στις 18:45 τα δοκιμαστικά περάσματα από την κατηγορία Pro.  Η μέρα έκλεισε με ακόμη μια ενημέρωση από τους κριτές για το τι είδαν από τους διαγωνιζόμενους και το τι ζητούν από αυτούς στον αγώνα.

Το Σάββατο το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 08:00 με δοκιμαστικά περάσματα της κατηγορίας Pro2/Queen και στις 09:30 σειρά πήρε η κατηγορία Pro.  Στις 11:30 εγινε ενημέρωση από τους κριτές για τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, ακολούθησε ακόμη μια σειρά από δοκιμαστικά περάσματα από όλες τις κατηγορίες για να κορυφωθεί η μέρα με τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

Την Κυριακή τελευταία μέρα του αγώνα το πρόγραμμα ξεκίνησε με ενημέρωση από τους κριτές για τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.  Ακολούθησαν δοκιμαστικά διπλά περάσματα από όλους τους οδηγούς που πέρασαν στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα και η μέρα συνεχίστηκε με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα όπου ανέδειξαν τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα και την κατηγορία Pro ο πρώην πρωταθλητής Drift Kings Steve Leiber ήταν εκπληκτικός παίρνοντας την πρώτη θέση με βαθμολογία 92 βαθμών έχοντας και την υψηλότερη ταχύτητα όλων στα 185 χιλιόμετρα.  Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» με 89.20 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 176 χιλιόμετρα δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του για το Σαββατοκύριακο.  Την τριάδα συμπλήρωσε ο Gediminas Levickas με 89 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 160 χιλιόμετρα.

Οι άλλοι δύο οδηγοί μας Άντρος Αντωνίου και Παύλος Σαμαράς, δεν κατάφεραν να γράψουν βαθμολογημένο πέρασμα έτσι έμειναν εκτός διπλών βαθμολογημένων περασμάτων.

Στην κατηγορία Pro2 στην πρώτη θέση με 82.6 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 163 χιλιόμετρα βρίσκουμε τον EnzoSurace.  Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Peter Grimm με 79 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 155 χιλιόμετρα, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Dion Kajtazi με 76.4 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 172 χιλιόμετρα, η οποία ήταν και η υψηλότερη στην κατηγορία.

Στην κατηγορία Queen δύο μόνο από τους διαγωνιζόμενες κατάφεραν να πάρουν βαθμολογία στα περάσματα τους. Η Alena Renaude πήρε την πρώτη θέση με 74 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 157 χιλιόμετρα και η Mirella Vernacchia την δεύτερη με 52,6 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 138 χιλιόμετρα.

Στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα ξεκινώντας από την κατηγορία Pro είδαμε τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Γιώργο Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε στις Σέρρες.  Ο Κύπριος Πολυπρωταθλητής και περσινός δευτεραθλητής του Drift Kings International Series ήταν πραγματικά ασταμάτητος έχοντας εξαιρετική παρουσία σε ολόκληρο το τριήμερο του αγώνα.  Απέκλεισε διαδοχικά τους Roger Strap, Steve Pasquier, Patrick Meyer και Anthony Rocciγια να βρεθεί στον μεγάλο τελικό. Εκεί έδειξε για ακόμα μια φορά την κλάση του επικρατώντας με 10-0 και 6-4 του MassimoChecchin για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Cedric Latcha καιAnthony Rocci με τελικό νικητή τον Cedric ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» μας ανάφερε «Καταρχάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους Κύπριους-Έλληνες για τα εκατοντάδες μηνύματα. Μου δίνει τεράστια χαρά το γεγονός ότι χαίρονται με τις νίκες μας στο εξωτερικό!! Νομίζω είναι μια τεράστια επιτυχία που θα μείνει στην ιστορία, ένας αγώνας που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.  Ένα τριήμερο για τους λάτρεις του drift, μπροστά σε πέραν των 15000 με 20000 θεατών όπου καταφέραμε να νικήσουμε.

Σίγουρα για να φτάσουμε μέχρι τον τελικό είχαμε μια τέλεια ομάδα όπου το παραμικρό πρόβλημα τα επιδιόρθωνε αμέσως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερη προπόνηση, μιας και ήταν μια πολύ απαιτητική πίστα με πολλά χιλιόμετρα.

Έχω καταφέρει να ξεπεράσω την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου που είχα πάρει το 2017 στις Σέρρες με 172 χιλιόμετρα και σε ένα από τα δοκιμαστικά μου περάσματα είχα ταχύτητα στα 185 χιλιόμετρα! Νιώθω ότι όλοι οι κόποι της οικογένειας μου και των φίλων μου για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο για την Ευρώπη δικαιώνονται και αυτό είναι η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς. 

Καλύψαμε την διαφορά που είχαμε από τον πρωτοπόρο του DriftKings και τώρα είμαστε εμείς στην πρώτοι και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι! Επόμενος αγώνας για εμάς στις 15-16 Ιουλίου στην Ουγγαρία σε μια πίστα η οποία δεν συγχωράει το παραμικρό λάθος.

Ξανά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που παρακολουθεί την πορεία μας στο εξωτερικό και ελπίζω να τους κάνω περήφανους, αλλά ένα ακόμη πιο μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στους χορηγούς μου!!!

Texaco, Alcofilters, C.CRacing, P.Neofytou, BrandPerformance, Garrett, Turbosmart, Digital Signs, Satworks, Poumbourides tyres services, Vp Racing Fuels Cyprus, S.Kotzias Insurance».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Drift Kings International Serries. Ο MikeProcureur μας ανάφερε «Με ένα εκπληκτικό αριθμό συμμετοχών 160 οδηγών, δεν ήταν τίποτα λιγότερο από ένα θεαματικό, γεμάτο ενθουσιασμό και αδρεναλίνη τριήμερο. Ο εξαιρετικά γρήγορος σχεδιασμός της πίστας, ο ζεστός καιρός και η ακόμη πιο ζεστή άσφαλτος ώθησαν την αντοχή των οδηγών στα άκρα. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν, ο αγώνας εξελίχθηκε ως ένα πραγματικά υπέροχο θέαμα, με νέο ρεκόρ ταχύτητας εισόδου στα 182 χλμ/ώρα από τον Steve Leiber.

Δίνουμε τα συγχαρητήριά μας στους άξιους νικητές.  Όπως ανάφερα και πιο πάνω ο σχεδιασμός δεν βόλευε κανένα από τους ξένους αφού με κάποια δοκιμαστικά περάσματα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπεις στην λογική εισόδου με 180 χιλιόμετρα.  Αλλά ο Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» ήρθε, είδε και έμαθε την πίστα αμέσως, τους κέρδισε όλους και πήρε την πρώτη θέση.  Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτοί που δεν τα κατάφεραν δεν ήταν καλοί αλλά ο «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» ήταν από άλλο πλανήτη.  Τώρα, ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και να αναπληρώσουμε την ενέργειά μας κατά τη διάρκεια ενός τόσο απαραίτητου καλοκαιρινού διαλείμματος, προτού ξεκινήσουμε το ταξίδι για την Ουγγαρία σε μόλις πέντε εβδομάδες για τον 4ο γύρο».

 

Στην κατηγορία Pro2 είχαμε πραγματικά απίστευτες μάχες με τους οδηγούς να προσφέρουν άπλετο θέαμα. Εκεί που ο Dylan Mougenot ήταν χάρμα οφθαλμών αφού επικράτησε των Jeremy Ducret,  Alena Renaude και Gabriel Bernard για να φτάσει στον μεγάλο τελικό.  Αντίπαλος του ήταν ένας άλλος εξαιρετικός οδηγός ο Eric Girard, τον οποίο και κέρδισε σε ένα αγώνα επίδειξη του Drift.  Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οιGabriel Bernard και Jerome Arribert, με τον Jerome να είναι ο μεγάλος νικητής και να συμπληρώνει το βάθρο της Pro2.

Σε δηλώσεις του ο νικητής της κατηγορίας Pro2 Dylan Mougenot είπε: «Ήταν ένας υπέροχος και ανταγωνιστικός αγώνας με πολύ υψηλό επίπεδο οδηγών. Από τα μονά βαθμολογημένα περάσματα μέχρι τις διπλές μάχε, η μάχη στην πίστα ήταν σκληρή, αλλά είμαι χαρούμενος γιατί μπόρεσα να βάλω το άγχος στην άκρη από την 16άδα και πάνω απ’ όλα το διασκέδασα πολύ σε αυτή την πολύ γρήγορη πίστα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό.

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου που με ακολουθούν 100% στο πάθος μου και επίσης τον πατέρα μου που διαχειρίζεται όλα τα μέρη που δεν μπορείτε να δείτε για να μπορώ εγώ να οδηγώ.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, χωρίς τους οποίους τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Hoplaglass, mathieudécors, entrepriserichaudeau michael, maxpeedingrods, gaecdufumélorrain, driftshop, coverzone, TBA, SOULAG’ELEC και club BMW region Mulhouse».

Επόμενος αγώνας για το Drift Kings International Series είναι προγραμματισμένος στις 15-16 Ιουλίου στην Ουγγαρία στην πίστα Mariapocs.

Φωτογραφίες: Nadya Nikolova