Drift Kings 5ος Αγώνας Σέρρες: Μεγάλοι Νικητές Gediminas Levickas/Παύλος Σαμαράς/Alice Ene

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 4-5 Οκτωβρίου ο πέμπτος και προτελευταίος αγώνας της χρονιάς του Πρωταθλήματος Drift Kings International Series,  ένας αγώνας που άφησε γλυκόπικρη γεύση με τους πλείστους των οδηγών μας να αντιμετωπίζουν μηχανικά προβλήματα από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε στις 10:00 με ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα πρώτα από την κατηγορία Pro2/Queen και εν συνεχεία από την Pro, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι έγιναν υπό συνεχή βροχόπτωση, ενώ στις 12:45 έγιναν τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα Pro2 και Queen και πάλι υπό συνεχόμενη βροχόπτωση.

Στις 14:30 όταν ξεκίνησαν τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα της κατηγορίας Pro φάνηκε “καπνός”, καθώς η βροχή έδωσε τη θέση της στην λιακάδα και οι οδηγοί μπόρεσαν να οδηγήσουν στο όριο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro εκεί είδαμε δύο από τους οδηγούς μας να φτάνουν μέχρι την οκτάδα και εν συνεχεία να αποκλείονται.  Ο Γιώργος Χριστοφόρου «ΕΛΑ ΚΟΚΟ» έδειχνε ορεξάτος για μάχες μετά την αλλαγή μοτέρ που προηγήθηκε και απέκλεισε διαδοχικά τους Μάριο Δακτυλίδη και Petyo Radichev, χάνοντας από τον Ιωάννη Βέρνικο μετά από μια άτυχη στιγμή που είχε σαν αποτέλεσμα μια έξοδο από τον περσινό πρωταθλητή Drift Kings.

Ο Δώρος Φραντζέσκου από την άλλη απέκλεισε τους RaduVaduva και Δημήτρη Ακρίδα, ενώ στη συνέχεια κόντραρε στα ίσα τον πρωτοπόρο Gediminas Levickas πριν αποκλειστεί μετά από τετακέ που είχε.

Ο Χρίστος Λοίζου ήταν για ακόμα ένα αγώνα εντυπωσιακός  αποκλείοντας αρχικά τον Péter Porkoláb. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον φορμαρισμένο Σταύρο Γρίλλη σε ένα διπλό πέρασμα που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί επιπέδου τελικού. Το πάλεψε όμως ο Γρύλλης ήταν αυτός που αναδείχθηκενικητής στην διπλή μάχη.

Ο Βασίλης Χριστοφόρου ξεκίνησε εντυπωσιακά επικρατώντας στην πρώτη φάση της πρωταθλήτριας Queen Sandra Janusauskaite, χάνοντας όμως στη συνέχεια από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Gediminas Levickas.

Ο Χριστοφόρου θα μπορούσε και για την έκπληξη όμως η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής αφού αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα.

 

Οι Αντρέας Αντρέου Wax και Αλέξης Χάρης Γεωργίου έχασαν από την πρώτη φάση από  Μανώλη Νταή και Kestutis Kelpša αντίστοιχα και αποκλείστηκαν. Μεγάλος άτυχος ο Άντρος Αντωνίου ο οποίος δεν κατάφερε να επιδιορθώσει το αγωνιστικό του, σαν αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στα διπλά βαθμολογημένα περάσματα.

Στην κατηγορία Pro2 είδαμε τους δύο οδηγούς μας Γιώργο Τζιαπούρα και Χρίστο Πέτρου να αποκλείονται από την πρώτη φάση από Ηλία Γρίλη και Γιάννη Φουντούκη αντίστοιχα.

Η βρεγμένη διαδρομή αύξησε τον βαθμό δυσκολίας για τους δυο νεαρούς αφού δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, όμως και οι δυο κρατάνε τα θετικά που θα τους βοηθήσουν στη συνέχεια.

Μεγάλος νικητής της κατηγορίας ο Παύλος Σαμαράς ο οποίος αγωνίζεται με Κυπριακή Αγωνιστική άδεια. Μαζί του στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης και οι Ηλίας Γρύλλης και Erik Lobmayer.

O Σαμαράς ολοκλήρωσε δεύτερος στην τελική κατάταξη του πρωταθλήματος πίσω από τον πρωταθλητή Erik Lobmayer, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Richard Miklos.

Στην κατηγορία Queen, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Alice Ene, δεύτερη η Sandra Janusauskaite, τρίτη η Iva Rusinova και τέταρτη η Ελένη Σαμαρά η οποία επίσης, αγωνίζεται με Κυπριακή αγωνιστική άδεια.

Στην τελική κατάταξη η Sandra Janusauskaite αναδείχθηκε ξανά πρωταθλήτρια, με την Alice Ene να ολοκληρώνει το πρωτάθλημα στην δεύτερη θέση. Διπλή χαρά για την οικογένεια Σαμαρά, καθώς η Ελένη Σαμαρά πήρε την τρίτη θέση γενικής, όντας η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει αυτό το αποτέλεσμα.

Το τριήμερο ολοκληρώνετε την Κυριακή με τον αγώνα NationsCup, εκεί όπου η Εθνική ομάδα πλαγιολίσθησης καλείτε να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο.