Drift –Πέμπτος αγώνας – Πρωταθλητής ο Δώρος Φραντζέσκου

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην πίστα Achna Speedway διοργανώθηκε από το Power Drift Club ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα της Κ.Ο.Α (Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου). Ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας έμελλε να στέψει και τον φετινό πρωταθλητή όπου τον τίτλο διεκδηκούσανπέντε οδηγοί.

Ξεκινώντας από την τοποθεσία του αγώνα, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα φύγαμε από το “Parking” και μπήκαμε στην πίστα. Οι κριτές του αγώνα έκαναν πάλι μια εξαιρετική σχεδίαση με άκρως επιθετικές γραμμές και αρκετά δύσκολα και απαιτητικά κομμάτια.  Ξεκινώντας από την είσοδο ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους μεγάλη κλίση, εν συνεχεία κλείσιμο πολύ κοντά στον τοίχο τον “Pits” άνοιγμα στο “Hairpin” πριν περάσουν στο στένωμα μεταξύ δύο ελαστικών για να φτάσουν στον τερματισμό.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινώντας από τα μονά βαθμολογημένα περάσματα, είδαμε τον Enver Haskasap να παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία σκοράροντας 83 βαθμούς στο πρώτο του βαθμολογημένο πέρασμα. Στην δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο πάντα θεαματικός Δαυίδ Δαυίδ με βαθμολογία στους 79 από το δεύτερο του πέρασμα και την τριάδα συμπλήρωσε ο εξαιρετικός για άλλο ένα αγώνα Δώρος Φραντζέσκου, με μια βαθμολογία στους 78 βαθμούς από το δεύτερο του βαθμολογημένο πέρασμα.

Μπαίνοντας στον καθεαυτό αγώνα και στα διπλά περάσματα, τα γνωστά twin battles, είδαμε τον Δώρο Φραντζέσκου να είναι πραγματικά ασταμάτητος, αποκλείοντας όποιο βρήκε στο διάβα του για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, όπου βρήκε απέναντι του ένα από τους πιο φορμαρισμένους οδηγούς την φετινή χρονιά, τον Νικόλα Νικόλα Πατάκ.  Αν και ο Δώρος είχε ήδη κλειδώσει το πρωτάθλημα με την πρόκριση στον τελικό, ήθελε να κλείσει την εκπληκτική του χρονιά με ακόμη μια νίκη. Σε ένα τελικό ο οποίος κρίθηκε σε “One More time” βρήκε τον Δώρο να είναι ο μεγάλος νικητής και συνάμα ο φετινός πρωταθλητής. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Νικόλα Πατάκ, ο οποίος κατέκτησε και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας μια εντυπωσιακή χρονιά αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμη καλύτερα πράγματα την νέα σεζόν. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον Bekir Ozsuzuzlu ο οποίος επικράτησε στον μικρό τελικό του Enver Haskasap.

Με την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς είδαμε το επίπεδο του κυπριακού Drift να κάνει άλματα προόδου, τους οδηγούς αλλά και τα αυτοκίνητα τους να αλλάζουν επίπεδο και να μπορούν να βλέπουν στα μάτια και να παίζουν στα ίσα οδηγούς παγκοσμίου επιπέδου. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να φέρει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με τους εκπροσώπους της εθνικής Κύπρου στο Drift.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες:Μιχάλης Κοντογιώργης (S&Mpics) – Nazife Ekmekci