Dovizioso: Φοβήθηκα τη πτώση στον τελευταίο γύρο

Ο Andrea Dovizioso ανέφερε ότι δεν προσπάθησε να ξαναπεράσει τον Valentino Rossi στον τελευταίο γύρο του αγώνα στην Αργεντινή, φοβούμενος μην έχει πτώση.

Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στην πίστα Termas de Rio Hondo ήταν στη δεύτερη θέση αλλά αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει μετά το πέρασμα που έκανε ο Rossi στη στροφή 7 του τελευταίου γύρου. Η κίνηση του Rossi στη δεξιά στροφή ήταν πολύ επιθετική αναγκάζοντας τον Dovizioso να ανοίξει τη γραμμή του και έτσι να μη μπορεί να ξαναεπιτεθεί.

Οι αναβάτες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διαμαρτυρήθηκαν για την πιο ακάθαρτη γραμμή στην πίστα και ο αναβάτης της Ducati είπε ότι με το που ανοίχτηκε στη στροφή 7 φοβήθηκε την πτώση και έτσι δεν προσπάθησε να ξαναπροσπεράσει το Rossi.

«Όταν με πέρασε φοβήθηκα μην έχω πτώση καθώς σε αυτό το σημείο της πίστας δεν υπάρχει καθόλου κράτημα,» είπε ο Dovizioso.
«Δεν έκανα κάποια τρέλα καθώς θα έχανα 16 βαθμούς στον τελευταίο γύρο, δε θα ήταν καλή ιδέα. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το τρόπο που δούλεψε το ελαστικό κατά τη διάρκεια του αγώνα καθώς η ταχύτητα μου δεν ήταν αρκετή. Έτσι δεν μπόρεσα να ανοίξω απόσταση από το Valentino και αυτό ήταν κακό. Ήθελα να ανοίξω απόσταση στους τελευταίους 10 γύρους από τον Vale όμως δεν μπορούσα. Από πίσω ο Vale μελετούσε πολύ καλά τον τρόπο οδήγησης μου, έκανε την κίνηση του στον τελευταίο γύρο και εγώ δεν μπόρεσα να απαντήσω.»

Ο Ιταλός σύγκρινε το φετινό με τον περσινό αγώνα που έκανε στην Termas, όπου τερμάτισε έκτος όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός κάθε γύρο.

«Πέρυσι ήμουν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από ότι ήμουν φέτος. Η βελτίωση μας είναι τεράστια και για αυτό ο στόχος μας ήταν το βάθρο όπου το καταφέραμε. Πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό. Σίγουρα δεν είναι αρκετό, όμως παλέψαμε με σπουδαίους αναβάτες. Η ταχύτητα μας όμως ήταν για τη δεύτερη θέση. Πέρυσι τερμάτισα έκτος καθώς αρκετοί αναβάτες έκαναν τρελά πράγματα με αποτέλεσμα να έχουν πτώση. Νομίζω η βελτίωση που κάναμε είναι τεράστια.»