DMEC 2024 – Rabocsiring Hungary: Νίκη και κορυφή για τον Heinonen, άτυχος ο ΕΛΑ ΚΟΚΟ

Ο Φινλανδός Lauri Heinonen μετά την κορυφαία επίδοση στον 5ο και προτελευταίο γύρο του Drift Masters 2024 στο Rabocsiring της Ουγγαρίας στο Mariapocs, πήρε τη νίκη και έβαλε εαυτόν στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με προβάδισμα 75 βαθμών.

Ο δρόμος του Heinonen προς τη δόξα ήταν κάθε άλλο παρά εύκολος, καθώς αρχικά ξεπέρασε τον Γερμανό Max Heidrich, τον συμπατριώτη Juha Rintanen, τον Ιρλανδό Jack Shanahan και τον Ούγγρο αγαπημένο των φιλαθλων Kevin Piskolty πριν αντιμετωπίσει τον Νορβηγό Tor Arne Kvia στον τελικό.

Το γεμάτο δράση φινάλε είδε τον Heinonen να νικήσει οριακά τον Kvia σε μια συναρπαστική μάχη, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν και σταθεροποιώντας τη θέση του ως πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Στην άλλη πλευρά, ο Kvia έδειξε τις ικανότητές του νικώντας τον Νορβηγό Orjan Nilsen, τον Εσθονό Kevin Pesur, τον Ιρλανδό πρωτάρη Conor Falvey και τον Πολωνό Pawel Korpulinski για να φτάσει σε ένα ονειρεμένο τελικό εναντίον του Heinonen. Και οι δύο οδηγοί ήταν σε μεγάλη φόρμα, αλλά ο Heinonen ήταν αυτός που βγήκε νικητής από τον 5ο γύρο, προσθέτοντας 101 κρίσιμους βαθμούς στην προσπάθεια του για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η νίκη του Lauri δεν ήταν η μόνη ιστορία σε ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από μεγάλες ανατροπές που έφεραν ανακατατάξεις στην βαθμολογία. Ο Duane McKeever, ο οποίος άρχισε τον αγώνα τρίτος στην κατάταξη, μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο, αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο Top 32 λόγω μηχανικής βλάβης, μειώνοντας έτσι τις ελπίδες του για τον τίτλο.

Ακόμη πιο συγκλονιστικός ήταν ο αποκλεισμός του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος James Dean, ο οποίος επίσης τέθηκε νοκ άουτ στο Top 32 μετά από ένα απίστευτα ατυχές μηχανικό πρόβλημα στη μάχη του με τον Kevin Pesur. Αυτές οι δραματικές αποχωρήσεις άνοιξαν το δρόμο στον Heinonen για να πάρει τον έλεγχο του πρωταθλήματος καθώς η σεζόν μπαίνει στον τελευταίο της γύρο.

Με τον Heinonen να έχει όλα τα δεδομένα υπέρ του, το σκινηκό έχει ρυθμιστεί για μια επική αναμέτρηση στο Grand Finale στο PGE Narodowy της Πολωνίας στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Για άλλη μια φορά ο αγώνας για το πρωτάθλημα θα κριθεί στο φινάλε της σεζόν, με τον Heinonen να ηγείται και τους αντιπάλους του, οι οποίοι πλέον μαθηματικά ελπίζουν μόνο οι James Deane και Duane McKeever, να πρέπει να φτάσουν μέχρι τον τελικό και η τύχη να εγκαταλείψει τον Φινλανδό αν θέλουν να έχουν την ευκαιρία να πάρουν το στέμμα του 2024.

Καθώς η σεζόν στο Drift Masters φτάνει στο αποκορύφωμά της, ο Μεγάλος Τελικός υπόσχεται να είναι το πιο έντονο και συναρπαστικό γεγονός μέχρι τώρα. Ο τίτλος του πρωταθλήματος είναι εφικτός για τον Heinonen, αλλά με το επίπεδο ανταγωνισμού να είναι στο το ψηλότερο όλων των εποχών και με όλα όσα έχουμε δει ήδη αυτή τη σεζόν, είναι ασφαλές να πούμε ότι όλα μπορούν να συμβούν στη Βαρσοβία.

Tor Arne Kiva, Lauri Heineken and Pawel Korpulinski celebrate on the podium during the fifth stop of the Drift Masters European Championship at the Rabocsi Ring in Mariapocs, Hungary

Όσον αφορά τον δικό μας οδηγό, Γιώργο Χριστοφόρου (ΕΛΑ ΚΟΚΟ), στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα Drift Masters φάνηκε άτυχος καθώς το κτύπημα στον τοίχο στα δοκιμαστικά περάσματα φάνηκε ότι επηρέασε σημαντικά τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στα μονά βαθμολογημένα, γεγονός που δεν επέτρεψε στον πρωταθλητή μας να διεκδικήσει μια θέση στο ΤΟΡ 32.

Photos

Predrag Vuckovic / Red Bull Content Pool