DMEC 2024 – PGE Narodowy Poland: Δραματικό φινάλε με τον Lauri Heinonen πρωταθλητή

Lauri Heinonen of Finland seen during the sixth stop of the Drift Masters European Championship in Warsaw, Poland on September 13, 2024. // SI202409130798 // Usage for editorial use only //

Μετά από μια συναρπαστική και δραματικό φινάλε στο πρωτάθλημα Drift Masters 2024, ο Lauri Heinonen αναδείχθηκε ο νέος πρωταθλητής στην PGE Narodowy στη Βαρσοβία της Πολωνίας. Η πορεία του προς τον τίτλο ήταν κάθε άλλο παρά ομαλή, καθώς η στιγμή που έγειρε η πλάστιγγα υπέρ του ήρθε κατά τη διάρκεια μιας αμφίροπης μάχης στο Top 16 εναντίον του Benediktas Cirba.

Ο Heinonen, που χρειαζόταν να εξασφαλίσει τη νίκη για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα, κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού μόλις ο κινητήρας του έσβησε, 10 δευτερόλεπτα από την καταστροφή. Η ικανότητά του, σε συνδυασμό με την τύχη, του έδωσε τον πρώτο του τίτλο Drift Masters. Η συνέπεια του Heinonen σε όλη τη σεζόν ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας του, επιτρέποντάς του να ξεπεράσει τους σκληρούς αντιπάλους Duane McKeever και James Deane στην τελική κατάταξη.

Και ενώ ο Heinonen γιόρταζε τον θρίαμβό του στο πρωτάθλημα, ο Duane McKeever είχε μια εκπληκτική απόδοση και τις δύο ημέρες του Grand Finale του Drift Masters. Ο McKeever κυριάρχησε στα Qualifying, κερδίζοντας την πρώτη θέση με το 94,5, και συνέχισε να εντυπωσιάζει στο Qualifying Showdown κάνοντας το αποφασιστικό βήμα απέναντι στον James Deane.

Το επιθετικό, στυλ οδήγησης του τον είδε να νικάει μερικούς από τους πιο σκληρούς ανταγωνιστές της σεζόν, όπως ο Steve ‘Baggsy’ Biagioni, ο Juha Rintanen, ο Kevin Piskolty και ο Πολωνός Piotr Wiecek. Στην τελευταία μάχη της διοργάνωσης, ο McKeever αντιμετώπισε ξανά τον Ιρλανδό Τζέιμς Ντιν, σε αυτό που έγινε μια από τις πιο στενά αμφιλεγόμενες μάχες της χρονιάς. Ο McKeever επικράτησε τελικά, εξασφαλίζοντας τη νίκη της διοργάνωσης και ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης του πρωταθλήματος.

Το πρώτο βάθρο του Adam LZ και η εντός έδρας μάχη του Wiecek Σε μια άλλη συναρπαστική μάχη, ο πρωτάρης του Drift Masters Adam LZ εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο στη σειρά μετά μια έντονη μάχη για την τρίτη θέση ενάντια στον τοπικό οδηγό Piotr Wiecek. Ο LZ, ο οποίος βελτιωνόταν σταθερά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σημείωσε την καλύτερη επίδοσή του μέχρι τώρα, ενώ ο Wiecek, επευφημούμενος από ένα εκστασιασμένο πλήθος Πολωνών φιλάθλων, τερμάτισε τέταρτος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Τελική βαθμολογία πρωταθλήματος μετά τον μεγάλο τελικό:

Lauri Heinonen (FIN) – 437 βαθμοί.

Duane McKeever (IRL) – 412 βαθμοί.

Τζέιμς Ντιν (IRL) – 409 βαθμοί.

Conor Shanahan (IRL) – 293 βαθμοί.

Paweł Korpulinski (POL) – 265 βαθμοί.

Καθώς ο καπνός διαλύετε μετά το τέλος μιας από τις πιο δραματικές σεζόν Drift Masters στην πρόσφατη ιστορία, ο Heinonen πανηγυρίζει ως ο νέος πρωταθλητής, με τους McKeever και Deane να βρίσκονται στην δεύτερη και τρίτη θέση.

Η σεζόν του 2024 θα μείνει στη μνήμη για τις συναρπαστικές στιγμές και τις σκληρές μάχες της. Με τον Heinonen να κατέχει τώρα τον τίτλο, οι προσδοκίες έχουν ήδη μεγαλώσει για αυτό που υπόσχεται να είναι μια ακόμα πιο συναρπαστική σεζόν το 2025.