DMEC 2024 – Βαλένθια: Kevin Pesur ο πρώτος νικητής του 2024

Μετά από μια απίστευτα δραματική ημέρα έναρξης στον Γύρο 1 της σεζόν του πρωταθλήματος Drift Masters 2024 στο Ricardo Tormo Circuit στη Βαλένθια της Ισπανίας την Παρασκευή, το Σάββατο συνεχίστηκε από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη μέρα, καθώς ο Εσθονός Kevin Pesur ολοκλήρωσε μια άλλη απρόβλεπτη μέρα με τον καλύτερο τρόπο, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο Drift Masters, βάζοντας εαυτό στο κυνήγι του πρωταθλήματος 2024.

Έχοντας κατακτήσει την έβδομη θέση συνολικά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters το 2023, η ανωτερότητα του Pesur δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, με τον Εσθονό οδηγό να ξεπερνά τον δεύτερο στην γενική κατάταξη της περασμένης σεζόν Lauri Heinonen.

Ο Pesur έδειξε ότι σκοπεύει να κάνει ό,τι μπορεί για να στεφθεί πρωταθλητής όταν τελειώσει η σεζόν στην Πολωνία τον Σεπτέμβριο.Ένας άλλος οδηγός που επιστρέφει χαρούμενος στην πατρίδα του την Πολωνία, είναι είναι ο Adam Zalewski, καθώς επέστρεψε στο βάθρο του Drift Masters για πρώτη φορά από το 2022 μετά που κέρδισε έναν απίστευτα δυνατό Λιθουανό οδηγό, τον Benediktas Cirba στη μάχη των play-off.

Όπως αναφέρθηκε όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν πολύ απρόβλεπτο! Ξεκινώντας από την περίοδο των Προκριματικών, το μεγαλύτερο σοκ από όλα ήταν ότι περσινός πρωταθλητής, Conor Shanahan, δεν μπόρεσε να προκριθεί στα διπλά μετά από προβλήματα με το αυτοκίνητο.

Οι μάχες στο Top 32 θα έβλεπαν μόνο έναν από τους συνολικά 5 πρώτους οδηγούς του 2023 να μπαίνει στο Top 16, με τον Πολωνό Piotr Wiecek να αποκλείετε από τον Γερμανό Max Heidrich, τον Φινλανδό Juha Rintanen να χάνει από τον Νορβηγό Orjan Nilsen και τον Ιρλανδό Jack Shanahan να χάνει τον Ουκρανό Alex Holovnia, αποτελέσματα που άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Η ολοκλήρωση του 1ου γύρου της σεζόν στο Drift Masters ανέδειξε νικητή τον Kevin Pesur, με τη συνέχεια στο συναρπαστικό πρωτάθλημα Drift Masters να είναι στις 15 και 16 Ιουνίου, όπου η σειρά επιστρέφει στο το Mondello Park, στην Ιρλανδία όπου ο Pesur θα έχει δύσκολο έργο. Μπορεί να μείνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας στην Ιρλανδία;

Αυτό θα το μάθουμε στις 16 Ιουνίου.. Προς το παρόν αυτή είναι η τρέχουσα βαθμολογία των 5 πρώτων μετά από έναν απίστευτα συναρπαστικό εναρκτήριο γύρο της σεζόν 2024 στην Ισπανία:

Kevin Pesur (EST) – 100

Lauri Heinonen (FIN) – 96

Adam Zalewski (POL) – 76

Benediktas Cirba (LTU) – 74

Kevin Piskolty (HUN) – 51