DMEC 2023: Πρωταθλητής ο Conor Shanahan

Μετά από μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Drift Masters, ακολούθησε μια ονειρική βραδιά για τον Ιρλανδό Conor Shanahan μπροστά από 53.000 φιλάθλους που πήγαν στην PGE Narodowy στη Βαρσοβία για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό.

Ο Conor Shanahan δεν πήρε μόνο τη νίκη στο μεγάλο φινάλε, πήρε επίσης και το μεγαλύτερο βραβείο στο Ευρωπαϊκό Drift, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής Drift Masters 2023.

Αρχικά 6 οδηγοί ήταν στη διεκδίκηση του τίτλου, με τους ConorShanahan, Lauri Heinonen, Jacj Shanahan, Juha Rintanen, Piotr Wiecekκαι Duene McKeever να ψάχνουν την ύψιστη διάκριση.

Οι μάχες ξεκίνησαν το Σάββατο με τα προκριματικά όπου ο Shanahan πήρε την πέμπτη θέση και έπρεπε να παλέψει με πολύ δύσκολους αντιπάλους. Ξεκινώντας από τους 32 αντίπαλος του ήταν ο Φινλανδός Mika Keski-Korpi, τον οποίο κέρδισε και αντιμετώπισε στους 16 τον Πολωνό David Sposób.

Πέρασε επιτυχημένα και αυτό το εμπόδιο και ένας ακόμα πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, ο Πορτογάλος Diogo Correia θα ήταν δίπλα του στους 8. Μετά από δυνατές μάχες ο Shanahan επικράτησε ξανά και στους 4 αντίπαλος ήταν ακόμα ένας Πολωνός ο Pawel Korpulinski.

Αυτό το διπλό θα έκρινε και το πρωτάθλημα. Εάν ο Shanahan κέρδιζε θα ήταν πρωταθλητής ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Lauri Heinonen θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο αν κέρδιζε στον τελικό. Πολύ κλειστή η πρώτη μάχη δεν  ανέδειξε νικητή και έτσι οι κριτές αποφάσισαν το one more time.

Ο Heinonen από την πλευρά του αντιμετώπισε τον εκπληκτικό Marco Zakouril στον δικό του ημιτελικό. Αν κέρδιζε θα διατηρούσε τις ελπίδες του για τίτλο ζωντανές, ενώ αν έχανε ο τίτλος θα πήγαινε στον Shanahan.

Ο Heinonen έκανε το καθήκον του κερδίζοντας τον Zakouril και μεταφέροντας το άγχος στον Shanahan, ο οποίος είχε να δώσει την επαναληπτική μάχη με τον Korpulinski, με την αγωνία πλέον να φτάνει στο κατακόρυφο.

O Shanahan τα έδωσε όλα απέναντι στον αντίπαλο του και λυτρώθηκε μόλις οι κριτές των ανέδειξαν νικητή της μάχης και ταυτόχρονα πρωταθλητή. Χωρίς πίεση πλέον, στον τελικό αντιμετώπισε τον Lauri Heinonen και μπροστά από προσέλευση ρεκόρ έκλεισε τη σεζόν με νίκη, προσφέροντας όπως και οι υπόλοιποι απίστευτο θέαμα.

Παρά το γεγονός ότι ο Heinonen δεν κέρδισε κανένα αγώνα στη διοργάνωση, εντούτοις πήρε τη δεύτερη θέση τόσο στον αγώνα όσο και στο πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την καλύτερη του σεζόν έως τώρα στο Drift Masters.

Ο Φινλανδός συμπατριώτης του Juha Rintanen ολοκλήρωσε το βάθρο στην τελική κατάταξη μπροστά από τον πρωταθλητή του 2022 Piotr Wiecek, με τον Jack Shanahan να ολοκληρώνει πέμπτος και την πρώτη εξάδα να συμπληρώνει ο Duane McKeever.

Final 2023 Top 5 Championship Standings:

– Conor Shanahan (IRL) – 459 pts.
– Lauri Heinonen (FIN) – 415 pts.
– Juha Rintanen (FIN) – 359 pts.
– Piotr Wiecek (POL) – 341 pts.
– Jack Shanahan (IRL) – 328 pts.