Dakar 2025 – AL HENAKIYAH > ALULA: Lategan και Sanders οδηγούν την κούρσα σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται στην ALULA για να θαυμάσουν τους προϊστορικούς χώρους της περιοχής και τους εκπληκτικούς ναβαταϊκούς ναούς, που αποτελούν απόδειξη ενός πολιτισμού που άνθισε για αρκετές χιλιετίες σε μια περιοχή που εκτείνεται μέχρι την Ιορδανία.

Οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης την περιοχή για να απολαύσουν τα αισθήματά τους σε πολυτελή ξενοδοχεία, ενσωματωμένα αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον. Όμως, οι αγωνιζόμενοι και τα πληρώματα του Ράλι Ντακάρ πέρασαν τη νύχτα σε εντελώς διαφορετικό τύπο διαμονής, μετά από 415 χιλιόμετρα αγώνα. Πριν κατασκηνώσουν σε βερβερικές σκηνές, οι διαγωνιζόμενοι διέσχισαν φαράγγια, ανέβηκαν σε βραχώδη οροπέδια και ανέπτυξαν ταχύτητα σε επίπεδες αμμώδεις εκτάσεις. Ο Daniel Sanders και ο Yazeed Al Rajhi έλαβαν σημαντική ώθηση ενόψει του δεύτερου μισού του μαραθώνιου σκέλους.

Οι δύο ισχυρότεροι οδηγοί του αγώνα – ή τουλάχιστον οι πιο συνεπείς – κέρδισαν επίσης έδαφος στη διαδρομή προς την ALULA. Ο Yazeed Al Rajhi θριάμβευσε με διαφορά 4′51″ από τον ομοσταυλό του στην Toyota, Henk Lategan. Ο Νοτιοαφρικανός προηγείται στη γενική κατάταξη με διαφορά 6′54″ από τον Σαουδάραβα. Ο MattiasEkström συμπληρώνει το προσωρινό βάθρο με διαφορά 21′40″.

Η τύχη του Nasser Al Attiyah στο Ντακάρ 2025 εξαντλήθηκε τελικά σήμερα. Ο Καταριανός απέφυγε την καταστροφή που υπέστησαν τις προηγούμενες ημέρες οι Sainz και Loeb, αλλά έχασε 33 λεπτά, αυξάνοντας το συνολικό του μειονέκτημα σχεδόν στα 36 λεπτά. Από την άλλη, ο Mathieu Serradori έκανε σημαντική πρόοδο και πλέον πλησιάζει το βάθρο, με διαφορά 30′25″.

Ο Mathieu Serradori συνεχίζει να εκπλήσσει, όπως απέδειξε το 2020, όταν κέρδισε ένα σκέλος του Ντακάρ με ένα buggy δικής του σχεδίασης. Έκτοτε έχει διευρύνει τις φιλοδοξίες του, αναπτύσσοντας τα οχήματά του σε συνεργασία με την Century και παίρνοντας μια ριζική απόφαση αυτή τη σεζόν, μεταβαίνοντας σε 4×4 με στόχο μια όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στην κατάταξη.

Παρά τον έντονο ανταγωνισμό φέτος, ο οδηγός από τη Βαρ προχώρησε από την έβδομη στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης, 30 λεπτά πίσω από τον Lategan και 9 λεπτά πίσω από τον Ekström που βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ξεκινώντας την ειδική από την όγδοη θέση, βρέθηκε σε ιδανική θέση για να σκαρφαλώσει στην κατάταξη, κάτι που έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, ανοίγοντας το δρόμο στα τελευταία 80 χιλιόμετρα χάρη σε μια αψεγάδιαστη εμφάνιση του συναθλητή του, Loïc Minaudier.

Ο άνθρωπος που λατρεύει να πιέζει τους πρωταθλητές έφτασε στο μπιβουάκ του μαραθωνίου στην έκτη θέση, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια παρόμοια εντυπωσιακή εμφάνιση και στο επόμενο σκέλος.

Μπορεί ένας οδηγός που έφυγε με άδεια χέρια από το Ράλι Ντακάρ να κερδίσει ακόμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid της FIA; Ο Sébastien Loeb ήθελε να απαντήσει με ένα εμφατικό «ναι» σε αυτή την ερώτηση. Μια ανατροπή όμως στο 3ο σκέλος προκάλεσε ζημιά στον κλωβό ασφαλείας του Dacia Sandrider. Τα νέα έγιναν γνωστά μέσα στη νύχτα, οδηγώντας τον Γάλλο στην τρίτη του εγκατάλειψη σε εννέα συμμετοχές. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι δεν κατάφερε να τερματίσει σε καμία από τις πέντε πρώτες θέσεις σε κανένα σκέλος, αφήνοντάς τον με μηδενική συγκομιδή βαθμών στη Σαουδική Αραβία.

Ο Loeb θα έχει δύσκολο έργο στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει τον δέκατο τίτλο FIA της καριέρας του. Παρότι ο Nasser Al Attiyah κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο W2RC του 2024, παρά την εγκατάλειψή του στο Ντακάρ, είχε τουλάχιστον συγκεντρώσει 18 βαθμούς από τα σκέλη.

Απομένουν έως και 235 βαθμοί διαθέσιμοι στους επόμενους τέσσερις γύρους: 120 για τη γενική κατάταξη, 100 από τα σκέλη και επιπλέον 15 εάν υπάρχει το Power Selective Section σε κάθε αγώνα, όπως συνέβη και στο Ντακάρ.

Ο αναβάτης της Kove, Mason Klein, νικητής σκέλους στην ALULA κατά τη θητεία του με την KTM, έθεσε έναν καταιγιστικό ρυθμό στην πορεία του προς αυτήν την πόλη. Ο Ισπανός Tosha Schareinaχαλάρωσε ελαφρώς στο τέλος μιας ακόμα εντυπωσιακής εμφάνισης, επιτρέποντας στον πρωτοπόρο της γενικής, DanielSanders, να κερδίσει το τέταρτο σκέλος του για φέτος.

Όπως έχουν τα πράγματα, οι δύο ταχύτεροι αναβάτες σήμερα βρίσκονται επίσης στην κορυφή της γενικής κατάταξης, μετά από ένα συλλογικό λάθος των τριών πρώτων που άνοιξαν το δρόμο. Ο πρωταθλητής W2RC, Ross Branch, είναι πλέον 26 λεπτά πίσω, ακολουθούμενος από τον Skyler Howes στα 27 λεπτά και τον περσινό νικητή Ricky Brabec στα 29 λεπτά.

Ο Skyler Howes, ο Ross Branch και ο Ricky Brabec αποτελούσαν τριπλή απειλή για τον Daniel Sanders στη γενική κατάταξη πριν από την ειδική διαδρομή. Με διαφορά 6 έως 9 λεπτά από τον Αυστραλό, ήταν προετοιμασμένοι να χάσουν λίγο χρόνο στη διαδρομή προς την ALULA, καθώς άνοιγαν το δρόμο, ενώ ο Sanders ξεκινούσε από πιο πίσω. Ωστόσο, οι απώλειές τους δεν έπρεπε να φτάσουν τα 20 λεπτά, κάτι που συνέβη ακριβώς. Οι τρεις αναβάτες υπέπεσαν σε σοβαρό λάθος πλοήγησης περίπου 15 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

«Κάναμε ένα μεγάλο λάθος και αυτό σίγουρα μας κατέστρεψε», δήλωσε απογοητευμένος ο Brabec. Οι συνέπειες ήταν σοβαρές. Ο Tosha Schareina τους προσπέρασε και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ οι διαφορές τους από τον Sanders τριπλασιάστηκαν ή και τετραπλασιάστηκαν. Ο Branch βρίσκεται τώρα 26′10″ πίσω, ο Howes27′01″ και ο Brabec 29′13″ μακριά από την κορυφή.

«Αυτό είναι το ράλι. Τη μία στιγμή μπορεί να πηγαίνεις καλύτερα από ποτέ και την επόμενη, με μια μόνο λάθος σημείωση, να χάνεις το Ντακάρ», σχολίασε ο υπερασπιστής του τίτλου. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να ανατραπούν αύριο, όταν ο «Chucky» θα αναλάβει να ανοίξει το δρόμο, με τον Schareina να τον ακολουθεί κατά πόδας.