Dakar 2018-Μέρα όγδοη: Ο Carlos Sainz συνεχίζει να προηγείται

Η όγδοη ειδική διαδρομή ήταν μια από τις μεγαλύτερες του αγώνα και μια από τις πιο σκληρές. Η βροχή στο Βολιβιανό Plateau και σε περιοχές με υψόμετρο που ξεπερνούσε τα 4,500 μέτρα έκανε τον αγώνα ακόμα πιο δύσκολο. Οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να επιδιορθώσουν οι ίδιοι τα οχήματα τους, καθώς σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν υπήρχε ανασυγκρότηση το προηγούμενο βράδυ.

Σε μάχη μεταξύ των Peugeot και Toyota εξελίσσετε ο φετινός μαραθώνιος, όπου μέχρι στιγμής υπερτερούν οι Γάλλοι.

Η ομάδα της Peugeot, είδε τα δυο από τα τρία 3008 DKR να τερματίζουν την ειδική των 500km με διαφορά 49 δευτερολέπτων. Νικητής ήταν ο Stephane Peterhansel και δεύτερος ο Cyril Despres. Ο Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) τερμάτισε τρίτος, μειώνοντας την απόστασή από την κορυφή κατά 5 λεπτά. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux) και Carlos Saniz (3008 DKR).

Στη γενική κατάταξη ο Carlos Saniz εξακολουθεί να προηγείται με το άνετο προβάδισμα της 1 ωρας και 6 λεπτών από τον δεύτερο Nasser Al Attiyah, ενώ τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Staphane Peterhansel.

Ο Antoine Meo (KTM 450) ήταν ο αναβάτης στην κατηγορία μοτοσυκλετών που κέρδισε την όγδοη διαδρομή, με περισσότερο από ένα λεπτό διαφορά από τον δεύτερο Ricky Brabec (Honda CRF450). Αυτή ήταν η δεύτερη κερδισμένη διαδρομή για τον Γάλλο αναβάτη της ΚΤΜ. Τρίτος την όγδοη διαδρομή τερμάτισε ο Toby Price με ΚΤΜ 450.

O Adrein Van Beveren (Yamaha WR450F) εξακολουθεί να προηγείται, όμως η διαφορά του από τον δεύτερο Kevin Benavides (Honda CRF 450) μειώθηκε στα 22 δευτερόλεπτα. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Matthias Walkner με ΚΤΜ 450 και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Toby Price (ΚΤΜ 450) και Joan Barreda (Honda CRF 450).

Ο Dmitry Sotnikov με KAMAZ ήταν ο οδηγός που κέρδισε αυτή τη διαδρομή στην κατηγορία των φορτηγών. Σε ακόμα μια δεύτερη θέση τερμάτισε ο Federico Villagra (Iveco Powerstar) ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Airat Mardeev.

Πρώτος στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να είναι ο Eduard Nikolayev με ΚΑΜΑΖ, δεύτερος παραμένει ο Federico Villagra ενώ τρίτος ανέβηκε ο Martin Macik (Liaz 111.154).

Στην κατηγορία Quad ο Simon Vitse με Yamaha Raptor 700 κέρδισε την πρώτη του φετινή διαδρομή στο Dakar. Δεύτερος τερμάτισε ο Marcello Medeiros (Yamaha YMF700R) και τρίτος ο Ignacio Casale (Yamaha Raptor 700).

Ο τελευταίος εξακολουθεί να προηγείται, έχοντας το άνετο προβάδισμα της 1 ώρας και 45 λεπτών από τη δεύτερη Yamaha Raptor 700 του Jeremaias Ferioli. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Nicolas Cavigliasso με Yamaha YFZ 450.

Ο Reinaldo Varela με Can-Am, κέρδισε την όγδοη διαδρομή στην κατηγορία SxS και συνεχίζει να προηγείται. Οι Juan Carlos Ramos (Can-Am) και Leo Larrauri (Can-Am) των ακολούθησαν στις επόμενες δυο θέσεις.

Όπως προαναφέραμε, πρώτος στη γενική κατάταξη είναι ο Reinaldo Varela, δεύτερος ο Juan Carlos Ramos και τρίτος ο Patrice Garrouste.

Από την Tupiza στην Salta είναι η επόμενη ειδική διαδρομή. Οι αγωνιζόμενοι έχουν να καλύψουν 513km απλής διαδρομής και 242 αγωνιστικά χιλιόμετρα, καθώς πλέον θα εισέλθουν στο έδαφος της Αργεντινής.