Dakar 2018-Μέρα έκτη: Από την έρημο στο βουνό

To Dakar άφησε τους αμμόλοφους του Περού καθώς πέρασε στη Βολιβία, ξεκινώντας την έκτη διαδρομή από τη λίμνη Titicaca. Οι διαγωνιζόμενοι έτρεξαν σε εντελώς διαφορετικό έδαφος, αφού το σκηνικό της ερήμου διαδέχθηκαν βουνά με τις διαδρομές να είναι πολύ πιο γρήγορες.

Ωστόσο όλοι έπρεπε να είναι προσεκτικοί καθώς πέρασαν από πεδιάδες με υψόμετρο 4,722 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, το οποίο επηρεάζει την απόδοση ανθρώπων και μηχανών. Η επόμενη μέρα είναι για ξεκούραση και θα βοηθήσει όλους τους διαγωνιζόμενους να εγκλιματιστούν καλύτερα σε αυτό υψόμετρο.

Ο Carlos Sainz με το Peugeot 3008DKR ήταν ο οδηγός που κατάφερε να κερδίσει αυτή τη διαδρομή, αφήνοντας δεύτερο τον ομοσταυλό του Stephane Peterhansel (Peugeot 3008DKR). Ο Peterhansel τερμάτισε δεύτερος, τέσσερα λεπτά πιο πίσω όμως εξακολουθεί να είναι πρώτος με διαφορά 27 λεπτών από τον τον Sainz.

Ο Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) τερμάτισε τρίτος στη διαδρομή όμως παρέμενε τέταρτος γενικής, καθώς δεν κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος απο τον Bernhard Ten Brinke (Toyota Hilux), ο οποίος είναι τρίτος.

Στην κατηγορία μοτοσυκλετών ο Γάλλος Antoine Meo φαίνεται πως ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ο οποίος τον άφησε εκτός δράσης για ενάμιση χρόνο, κερδίζοντας την έκτη ειδική διαδρομή. Αυτός που τερμάτισε δεύτερος στη διαδρομή και κατάφερε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης είναι ο Αργεντίνος Kevin Benavides (Honda CRF450), ο οποίος τρέχει μόλις στο δεύτερο του Dakar, έχοντας μάλιστα σχεδόν δυο λεπτά διαφορά από τον δεύτερο Adrien Van Beveren (Yamaha WR450F). Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να βρίσκεται ο Matthias Walkner με ΚΤΜ 450.

Πολύ καλή απόδοση είχε ο Federico Vallagra (Iveco Powerstar) στην κατηγορία φορτηγών. Ο Αργεντίνος τερμάτισε με διαφορά περισσότερη των δυόμισι λεπτών από τον δεύτερο Martin Kolomy (Tatra) μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στα 52 λεπτά. Πρώτος εξακολουθεί να είναι ο Eduard Nikolaev (KAMAZ) ο οποίος μέχρι στιγμής ελέγχει απόλυτα το ρυθμό. Δεύτερος βρίσκεται ο Federico Vallagra (Iveco Powerstar) και τρίτος ο Siarhei Viazovich (MAZ 5309RR).

Συντηρητικά έκανε την έκτη ειδική διαδρομή ο πρωτοπόρος Ignacio Casale (Yamaha Raptor 700) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Η νίκη στην κατηγορία πήγε στον Jeremias Gonzalez Ferioli (Yamaha Raptor 700), στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Pablo Copetti (Yamaha) και τρίτος ο Nelson Galeano (Yamaha Raptor). Στη γενική κατάταξη δεν υπήρξαν αλλαγές όσον αφορά την πρώτη τριάδα με τον Ignacio Casale να είναι πρώτος, τον Alexis Hernandez να είναι δεύτερος και τον Pablo Copetti να είναι τρίτος.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε ούτε στην κατηγορία SxS. Ο Reinaldo Varela (Can-Am) εξακολουθεί να είναι πρώτος, δεύτερος είναι ο Juan Carlos Ramos (Can-Am)  και τρίτος ο Patrice Garouste (Polaris PZR 100).

Την έκτη ειδική κέρδισε ο Patrice Garouste, ο οποίος μείωσε τη διαφορά από την κορυφή κατά 2 λεπτά και 29 δευτερόλεπτα.

Η 12Η Ιανουαρίου στην πόλη La Paz είναι μέρα ξεκούρασης για τους διαγωνιζομένους, οι οποίοι θα προετοιμαστούν για τις επόμενες 8 διαδρομές με τις οποίες θα ολοκληρωθεί ο αγώνας.