Cyprus Speed Championship by HONDA GALATARIOTIS – ENI: Πρεμιέρα από την Αρχιμανδρίτα

Το Παγκυρπιο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 28 Μαρτίου, αγώνα τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Πάφου υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από εκεί που ολοκληρώθηκε πέρυσι, στην περιοχή ορείτες με το Αρχιμανδρίτα Rally Sprint, με τη διαδρομή να είναι χωμάτινη μήκους 2.5 χιλιομέτρων.

Ενθαρρυντικά αρχίζει η νέα σεζόν καθώς στον πρώτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 30 οδηγοί. Αναμφίβολα η διεκδίκηση της νίκης στη γενική κατάταξη είναι αυτή που πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα όμως και στις υπόλοιπες κατηγορίες λόγω και των πολλών συμμετοχών αναμένεται να παρακολουθήσουμε δυνατές μάχες.

Αναβαθμισμένος ξεκινά τη φετινή σεζόν ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου ο οποίος στην Αρχιμανδρίτα θα αγωνιστεί με Mitsubishi Lancer EVO9. Κυριότεροι αντίπαλοι του είναι ο περσινός δευτεραθλητής και επίσης αναβαθμισμένος (Mitsubishi Lancer EVO7) Πέτρος Πέτρου, Δημήτρης και Ηλίας Πιερή, Σταύρος Αντωνίου και Πανίκος Πολυκάρπου.

Χωρίς προγνωστικά είναι η κατηγορία RCS2 στην οποία θα αγωνιστούν οι περισσότεροι οδηγοί. Δυνατά ονόματα του χώρου θα επιδιώξουν το ιδανικό ξεκίνημα σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία.

Με νέο livery και πάντα με πρωταγωνιστικούς στόχους ξεκινά τη φετινή σεζόν ο Ιάκωβος Πενταράς ο οποίος θα έχει για συνοδηγό τον Νικόλα Ψύλλο. Από κει και πέρα ο ταχύτατος Σωκράτης Σωκράτους, οι Κώστας και Μάριος Παύλου και Κώστας Κωνσταντίνου είναι οδηγοί που αναμένεται να είναι στη διεκδίκηση της νίκης, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην κατηγορία.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στη δικίνητη κατηγορία και πιο συγκεκριμένα στην κλάση RCS1. Με νέο “όπλο”, ένα Volkswagen Golf mk3 κατεβαίνει στο φετινό πρωτάθλημα ο Μιχάλης Σοφοκλέους και μοναδικός του στόχος είναι ο τίτλος στην κατηγορία. Δυνατός αντίπαλος και με ίδιο μοντέλο αυτοκίνητο είναι ο Μάριος Ζάκος καθώς επίσης ο πρωταθλητής του 2017 Σωκράτης Παπαναστασίου, ο οποίος επιστρέφει μετά από τρία χρόνια αποχής.

Σταύρος Ανδρέου, Νικόλας Καντάρα, Νικόλας Νικολαΐδης, Κλείτος Διομίδους, Παναγιώτης Μιχαήλ και Σοφοκλής Μιχαήλ συνθέτουν μια εξαιρετικά αμφίρροπη κατηγορία.

Ένας οδηγός θα τρέξει στην κατηγορία RC4 και αυτός είναι ο Κωνσταντίνος Ζάκος.

Οι Νίκος Μιλτιάδους, Νίκος Θωμά και Γιώργος Γεωργίου επιστρέφουν στην αγωνιστική δράση και την θεαματική κατηγορία Cross cart όπου θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με απώτερο σκοπό τη νίκη.

Προϊστορία

Την τελευταία πενταετία ο αγώνας της Πάφου ήταν πάντα ο τελευταίος του ημερολογίου και σε αυτόν κρίθηκε ο τίτλος πέρυσι. Απαριθμούμε συνολικά πέντε διαφορετικούς νικητές οι οποίοι πρόκειται να αγωνιστούν και στη φετινή πρεμιέρα.

Το 2016 ο Ιάκωβος Πενταράς ήταν ο νικητής του αγώνα ενώ την επόμενη χρονιά ο Δημήτρης Πιερή ήταν ο οδηγός που έφυγε νικητής από την Πάφο.Ο Πέτρος Πέτρου κέρδισε τον αγώνα το 2018 και το ίδιο έπραξε και στον πρώτο από τους δυο αγώνες που διεξήχθησαν το 2019.

Στο δεύτερο αγώνα του 2019 νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Πόλυκάρπου ενώ στο φινάλε της περσινής περιόδου ο Πέτρος Πέτρου ήταν και πάλι ο νικητής, με τον τίτλο όμως να πηγαίνει στον Γιώργο Πολυκάρπου.

Το Αρχιμανδρίτα Rally Sprint είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10:10 με την δοκιμαστική διαδρομή, ακολουθούν οι δυο χρονομετρημένες και η ολοκλήρωση του θα γίνει με τις απονομές των επάθλων στο χώρο του αγώνα.

Χορηγοί του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας είναι οι εταιρίες HONDA Galatariotis και ENI και κύριος χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ, μπαταρίες EXIDE και COMLINE Autoparts.