Cyprus Rally 2021: Με 32 συμμετοχές

Το προσεχές τριήμερο 24-26 Σεπτεμβρίου διεξάγετε το διεθνές Cyprus Rally το οποίο και φέτος προσμετρά στο πρωτάθλημα μέσης Ανατολής, αποτελώντας παράλληλα τον τέταρτο και πέμπτο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Στον αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 33 πληρώματα τα οποία έχουν να αντιμετωπίσουν δώδεκα ειδικές διαδρομές, τρείς επαναλαμβανόμενες το Σάββατο και τρείς επαναλαμβανόμενες την Κυριακή. Για το πρωτάθλημα μέσης Ανατολής θα αγωνιστούν έξι πληρώματα και οι υπόλοιποι συνδυασμοί θα διεκδικήσουν βαθμούς για το τοπικό πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα ξεχωρίζει η συμμετοχή του πολυπρωταθλητή Μέσης Ανατολής Nasser Al-Attiyah (VW POLO GTI R5) ο οποίος μετρά εφτά νίκες στην Κύπρο, τις περισσότερες από κάθε άλλο. Ο οδηγός από το Κατάρ είναι στο δρόμο για ακόμα ένα τίτλο Μέσης Ανατολής και με συνοδηγό τον Matthieu Baumel είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Μπορεί να έχασε στον προηγούμενο αγώνα στον Λίβανο σταματώντας το φετινό του σερί, όμως στον Εθνικό μας αγώνα έρχεται για να επισφραγίσει ακόμα ένα πρωτάθλημα και στόχος δεν είναι άλλος από τη νίκη.

Μαζί με τους πρωταθλητές έρχονται στην Κύπρο και οι Mshari Althefiri-Nasser Alkuwari (Mitsubishi Lancer EVO X), Nasser Khalifa AlAtya-Giovanni Bernacchini (Ford Fiesta R5), Abdullah Al Rawahi-Ata AlHmoud (Ford Fiesta R5), Harmed Al Wahaibi-Tony Sircombe (SkodaFabia) και Asem Aref-Ahmad Jan Khout (Suzuki Swift), οι οποίοι ακολουθούν το πρωτάθλημα μέσης Ανατολής.

 

Με στόχο την επανάληψη του θριάμβου το 2018, οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης-Αντώνης Ιωάννου (VW POLO GTI R5) θα επιδιώξουν να βάλουν φρένο στο σερί του Al-Attiyah. Ερχόμενοι από πολύ καλή εμφάνιση στο Ράλλυ Ακρόπολις όπου ολοκλήρωσαν 18οι, οι πρωταθλητές Κύπρου είναι έτοιμοι για την ύψιστη διάκριση και δίκαια συγκαταλέγονται στα φαβορί για νίκη.

 

Οι Petrolina Racing Team Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία ψάχνουν την εξιλέωση σε ένα αγώνα όπου πέρυσι κατάφεραν να προηγηθούν όμως η προσπάθεια τους έμεινε ημιτελής καθώς αποχώρησαν μετά από μηχανικό πρόβλημα. Έχουν την ταχύτητα και τα φόντα για να παλέψουν για τη νίκη όμως απαιτείτε επίσης αξιοπιστία.

Ο Πέτρος Παντελή μετά το Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει και πάλι για συνοδηγό τον Πάμπο Λαό. Στο μπάκετ του Citroen DS3 R5 θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί ούτως ώστε να πλασαριστούν ψηλά στη γενική κατάταξη.

Οι έμπειροι Στάυρος Αντωνίου-Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO X R4) έχουν σαν στόχο μια καλή παρουσία και τη συλλογή βαθμών στο τοπικό πρωτάθλημα που θα τους φέρει μια ανάσα από τον τίτλο της κατηγορία RC2.

 

Το νέο δίδυμο στους αγώνες ράλλυ είναι οι  Petrolina Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου-Παύλος Εγγλέζου οι οποίοι θα αγωνιστούν με το Hyundai i20 R5 επιδιώκοντας μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σε ακόμα ένα Cyprus Rally ετοιμάζονται να αγωνιστούν οι Petrolina Racing Team Σοφιανός Ρούσος-Ανδρέας Γιαννακού (Mitsubishi Lancer EVO X) οι οποίο θα είναι στη μάχη της κατηγορίας Ν.

Οι Κώστας Ζήνωνος-Φάνος Χριστοφή με το δικό τους Citroen DS3 R5 θα επιδιώξουν να μπουν σφήνα στους πρωτοπόρους ενώ με το νέο τους αγωνιστικό, ένα Skoda Fabia R5, οι Χρίστος Δημοσθένους-Κωνσταντίνος Παύλου ανεβάζουν το δικό τους πήχη με βλέψεις στα ψηλά στρώματα της γενικής κατάταξης όπως είναι πάντα άλλωστε οι προσδοκίες τους.

Ο Rauf Denktas με συνοδηγό τον Mehmet Mison και ένα Hyundai i20 R5 θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Cyprus Rally μετρώντας δυνάμεις απέναντι σε ταχύτερους και πιο έμπειρους οδηγούς. Ο Τουρκοκύπριος τρέχει να προλάβει καθώς ένα ατύχημα σε αγώνα του τουρκοκυπριακού πρωταθλήματος ράλλυ άφησε το αυτοκίνητο με πολλές ζημιές.

Ακόμα ένα πλήρωμα που θα διεκδικήσει βαθμούς στην κατηγορία RC2 του τοπικού πρωταθλήματος με στόχο μια αξιοπρεπές εμφάνιση είναι οι Χρίστος Χριστοδούλου-Ευάγγελος Ξενοφώντος (Subaru Impreza), όπως επίσης και οι Κώστας Μιχαηίδης-Λευτέρης Λαός (Subaru Impreza), Σάββας Σάββα-Ανδρέας Παπανδρέου (Mitsubishi Lancer EVO IX) και Γιώργος Παφίτης-Μιχάλης Βασιλείου (Mitsubishi Lancer EVO IX).

Μετά από χρόνια πίσω από το τιμόνι του Subaru Impreza, ο Ανδρέας Φιλίππου αλλάζει για πρώτη φορά μάρκα καθώς στο Cyprus Rally θα οδηγήσει ένα Mitsubishi Lancer EVO X έχοντας συνοδηγό τον πολύπειρο Σάββα Λαό.

Στη δικίνητη κατηγορία θα αγωνιστούν εννέα πληρώματα. Πέραν από τους προαναφερθέντες Aref-Jan Khoud, οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος-Τάκης Σταύρου με το Peugeot 208 είναι εκ των φαβορί για επικράτηση όμως για ακόμα μια φορά θα έχουν απέναντι τους τους πάντα ανταγωνιστικούς Ζαχαρία Μανώλη-Κώστα Ευριπίδου με το Honda Civic TYPE R.

Με τα Ford Fiesta θα τρέξουν οι Γιαννάκης Τζιωρτζής-Τούλλης Αριστοδήμου και Χρυσόστομος Παντελή-Ηλίας Πιερή, οι οποίοι θα επιδιώξουν πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα.

Με πρωταγωνιστικούς στόχους πάνε στον αγώνα και οι Chris Ανδρέου-Γιώργος Αλεξάνδρου οι οποίοι θα τρέξουν με το νέο Peugeot 208 Rally4. Στην αγωνιστική δράση επιστρέφουν οι Leonid Lavrendiev-Zoltan Szechnyi και Dmitry Morozov-Maria Morozova με τα νέα τους αποκτήματα, δυο Peugeot 208 τα οποία παίρνουν το βάπτισμα του πυρός σε ένα ομολογουμένως δύσκολο αγώνα. Τη δικίνητη κατηγορία συμπληρώνουν οι Alexander Rzhevkin-AleksandrAndreev οι οποίοι θα αγωνιστούν για πρώτη φορά τόσο σε αγώνα στην Κύπρο όσο και στο Cyprus Rally, στο μπάκετ του καινούργιου Peugeot 208 Rally4.

Τη λίστα συμμετοχών συμπληρώνουν τέσσερα Κυπριακά πληρώματα. Οι Κλεάνθης Έλληνας-Γιώργος Πουγιούκκας (Mitsubishi Lancer EVO VII), Φώτος Γιαννούρη-Ανδρέας Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V) και Χριστόδουλος Χριστοδούλου-Ανδρέας Νέστωρος (Mitsubishi Lancer EVO VI) θα διεκδικήσουν βαθμούς στην κατηγορία RCS2 και οι Μιχάλης Σοφοκλέους-Ευαγόρας Παντελίδης (VW GOLF GTI) θα διεκδικήσουν τους βαθμούς της κατηγορίας RCS1.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει την Παρασκευή στις 19:00 στο προαύλιο του παλιού δημαρχείου Λευκωσίας στην πλατεία Ελευθερίας και ακολουθεί η δράση στα βουνά της επαρχίας Λευκωσίας το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα και πάλι στον ίδιο χώρο.

3251e4fbd4