Cyprus Rally 2021: Εκπληκτικό ξεκίνημα για Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί το 49o Cyprus Rally, αγώνας που προσμετρά στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής αλλά και στο τοπικό πρωτάθλημα ράλλυ.

Τα πληρώματα αγωνίστηκαν στις τρείς πρώτες ειδικές της σημερινής μέρας, το Νικητάρι, Καπουρά και Κούρδαλι και αυτή τη στιγμή κατευθύνονται για ανασυγκρότηση όπου το απόγευμα θα επαναλάβουν τις προαναφερθέντες ειδικές διαδρομές.

Οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου έκαναν εκπληκτικό ξεκίνημα καθώς κέρδισαν και τις τρείς πρώτες ειδικές. Το πλήρωμα το VW Polo GTI R5 ξεκινώντας πέμπτο στις ειδικές διαδρομές είχε την αγωνιστική γραμμή καθαρή και με γρήγορη οδήγηση κατάφερε να αποκτήσει πλεονέκτημα 27.9 δευτερολέπτων.

Οι Petrolina Racing Team Τσουλόφτας-Ηλία, στο μπάκετ του δικού τους VW Polo GTI R5 προς το παρόν δεν έχουν τις απαντήσεις στους πρωτοπόρους του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος. Είναι στη δεύτερη θέση και στο απογευματινό loop θα επιδιώξουν να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Ο πολυνίκης του Cyprus Rally Nasser Al Attiyah τα βρίσκει σκούρα απέναντι στους δυο κορυφαίους Κύπριος οδηγούς. Ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές έχανε αρκετό χρόνο και προς το παρόν είναι τρίτος γενικής 46.9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γαλαταριώτη.

Οι  Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Παύλου (Skoda Fabia) είναι τέταρτοι γενικής μπροστά από τους Al Rawahi-Al Hmoud (FordFiesta). Έκτοι είναι οι Petrolina Racing Team Γιάγκου-Παύλου (Hyundai i20 R5) και στην έβδομη οι Παντελή-Λαός (Citroen DS3 R5).

Στην κατηγορία Ν οι Χριστοδούλου-Ξενοφώντος (Subaru Impreza) προηγούνται με τους Σάββα-Παπαντρέου (Mitsubishi Lancer EVO IX) και Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO Χ R4) να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Denktas-Mison (Hyundai i20 R5).

Στη δικήνητη κατηγορία οι Τελεβάντος-Σταύρου (Peugeot 208) απέκτησαν από νωρίς προβάδισμα νίκης αφού οι κύριοι ανταγωνιστές τους, οι Μανώλη-Ευριπίδου και Παντελή-Πιερή έχασαν αρκετό χρόνο μετά από προβλήματα που αντιμετώπισαν.

Πρώτος στην κατηγορία RCS2 είναι οι Γιαννούρη-Χρυσοστόμου (Mitsubishi Lancer EVO V.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώνετε με την επανάληψη των τριών ειδικών. Το Νικητάρι ξεκινά στις 14:12, η ειδική Καπουράς ξεκινά στις 14:50 και το Κούρδαλι στις 15:48.