Home Rally ERC Cyprus Rally 2019: Ξυπνούν μνήμες από την περσινή νίκη του Γαλαρατιώτη

Cyprus Rally 2019: Ξυπνούν μνήμες από την περσινή νίκη του Γαλαρατιώτη

Ο Σίμος Γαλαταριώτης έγινε πέρυσι ο πρώτος Κύπριος που κέρδισε τον Ευρωπαϊκό αγώνα που διοργανώνετε στην Κύπρο μετά από μια δεκαετία και ξυπνούν θύμησες όταν νίκησε τον Bruno Magalhães τον Ιούνιο του 2018 με διαφορά μόλις 0.6 δέκατων του δευτερολέπτου.

Αυτός ήταν ο τρίτος μικρότερος τερματισμός στην πρόσφατη ιστορία του ERC και η νίκη του Γαλαταριώτη και του συνοδηγού του Αντώνη Ιωάννου ήρθε στην τελευταία ειδική διαδρομή, την ENEOS Golden Stage, παρά το γεγονός ότι είχαν μπροστά αριστερά σκασμένο ελαστικό.
Παρόλο που το πλήρωμα της SEAJETS Bruno και Hugo Magalhães έχασε με αυτή τη μικρή διαφορά, εντούτοις οι Πορτογάλοι κατάφεραν να ανέβουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στα μέσο της σεζόν.

Ο Nasser Al-Attiyah ήταν αυτός που πέρασε στην πρώτη θέση στην προτελευταία ειδική με διαφορά 2.3 δευτερολέπτων, αφού ήταν ταχύτερος κατά 20.6 δευτερόλεπτα από τον Γαλαταριώτη. Ωστόσο ο Al-Attiyah αναγκάστηκε να σταματήσει για να αλλάξει ελαστικό λίγο πριν το τέλος της τελευταίας ειδικής, καθώς η προσπάθεια του να συνεχίσει με σκασμένο ελαστικό ήταν όπως φάνηκε μάταια.

Ο Magalhães πέρασε τον Al-Attiyah στην ειδική διαδρομή, τερματίζοντας δεύτερος, όπου με τους βαθμούς που μάζεψε πέρασε στην πρωτοπορία της βαθμολογίας. Η προσέγγιση του Πορτογάλου στον αγώνα ήταν να οδηγήσει έξυπνα και να αποφύγει τις πέτρες. Αυτό του έδωσε ακόμα ένα πολύ καλό αποτέλεσμα καθώς προηγήθηκε η νίκη δυο βδομάδες προηγουμένως στο EKO Acropolis Rally.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ουγγαρίας Norbert Hertzing ανέβηκε προς έκπληξη όλων για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο βάθρο μετά την καθυστέρηση που είχε ο Al-Attiyah, τερματίζοντας 1 λεπτό και 21 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γαλαταριώτη. Ο Al-Attiyah συμβιβάστηκε με την τέταρτη θέση μετά την αλλαγή ελαστικού που έκανε στην τελευταία ειδική, ενώ πέμπτος ολοκλήρωσε ο Orhan Avcioğlu, ο οποίος τερμάτιζε για πρώτη φορά σε αγώνα του ERC στην πρώτη πεντάδα.

Ο Πέτρος Παντελή τερμάτισε ένατος γενικής, ενώ παράλληλα ήταν ο νικητής στην κατηγορία ERC2, με τον επανακάμψας Αλέξανδρο Τσουλόφτα να τερματίζει δέκατος. Για τον Τσουλοφτα η τελευταία μέρα ήταν πολύ καλή καθώς ήταν πολύ γρήγορος γεγονός που του απέφερε εφτά βαθμούς ενώ κέρδισε και το χρηματικό βραβείο της Golden Stage.
O Laurent Pellier κυριάρχησε στην κατηγορία ERC3 και η Emma Falcón κέρδισε την Catie Munnings στην κατηγορία ERC ladies Trophy.

Exit mobile version