Cyprus Rally 2017: Ο απόηχος

Ένα ακόμα Cyprus Rally ολοκληρώθηκε, ημερολογιακά νωρίτερα από ότι έχουμε συνηθίσει, αφήνοντας σχεδόν όλους όσους το παρακολούθησαν ευχαριστημένους. Λόγο του καλοκαιριού, οι θερμοκρασίες ήταν ψηλές και τα πληρώματα ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μέσα στα αυτοκίνητα. Νικητής για πέμπτη φορά αναδείχθηκε ο Nasser Al Attiyah, όμως αίσθηση προκάλεσε ο τερματισμός εφτά κυπριακών πληρωμάτων στην πρώτη δεκάδα.

Ο αγώνας και φέτος διεξήχθη στις πεδινές κυρίως περιοχές της Λευκωσίας, Λάρνακας και ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και το θέαμα που παρακολουθήσαμε ήταν ανεπανάληπτο. Ψηλές ταχύτητες, σημεία με πούδρες, σκόνη, άλματα, έξοδοι και συνεχείς ανατροπές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο.

Μάχες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν είδαμε ποτέ, αφού και οι δυο διεκδικητές Magahlaes και Kajetanowicz είχαν έξοδο στο ίδιο σημείο στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική Λεύκαρα την πρώτη μέρα, με αποτέλεσμα ο πρώτος να αποχωρίσει από τον αγώνα και ο δεύτερος να επανέλθει την Κυριακή υπο καθεστώς super rally καταφέρνοντας να μαζέψει εφτά βαθμούς και να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 15.

Συναγωνισμό για τη νίκη είχαμε μόνο στην πρώτη ειδική, καθώς από κει και πέρα η εξέλιξη του αγώνα δεν μας έδωσε τις μάχες που περιμέναμε να δούμε. Μεγάλο όμως ήταν το ενδιαφέρων στις μάχες που έδωσαν τα κυπριακά πληρώματα μεταξύ τους καθώς οι ανατροπές στη γενική κατάταξη κράτησαν μέχρι και το μέσο της δεύτερης μέρας σε ένα αγώνα όπου πολλοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στη ράμπα του τερματισμού.

Αυτός που κατάφερε να επιβιώσει και να βγει αλώβητος ήταν ο Nasser Al Attiyah, ο οποίος είχε και αυτός τη στιγμή του την πρώτη μέρα (σκασμένο ελαστικό), όμως η μεγάλη διαφορά που είχε από τους υπόλοιπους δεν τον επηρέασε στη γενική κατάταξη. Την Κυριακή κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς πιέζοντας μόνο στην golden stage, όπου αναδείχθηκε νικητής κερδίζοντας το χρηματικό έπαθλο των 10000 ευρώ. Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη του Al Attiyah στην Κύπρο και καθώς ο αγώνας μετρούσε και για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής πλέον ο Καταρινός είναι μια ανάσα απο την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

Φέτος ήταν η σειρά των Σίμου Γαλαταριώτη/Αντώνη Ιωάννου να αναδειχθούν πρώτο Κυπριακό πλήρωμα. Παράλληλα τερμάτισαν στη δεύτερη θέση γενικής και μέχρι στιγμής αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία τους στο Cyprus Rally. Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου δεν ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, καθώς ένα σκασμένο ελαστικό τους έριξε πίσω στη γενική κατάταξη. Στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμούς και από τη 16η θέση που βρίσκονταν, μέχρι το τέλος της μέρας ανέβηκαν στην τέταρτη πίσω από τους Al Attiyah, Τσουλόφτα και Πολυκάρπου. Πέραν από το ελαστικό έχασαν επίσης αρκετό χρόνο όταν έφτασαν στην ειδική Αναλιώντας προπορευόμενο αγωνιστικό το οποίο δεν τους άφησε να περάσουν. Ο χαμένος αυτός χρόνος δόθηκε πίσω στο πλήρωμα από τους διοργανωτές και την Κυριακή ξεκίνησαν πολύ επιθετικά γράφοντας ένα πολύ καλό χρόνο στην ειδική Γέρι, όπου πέρασαν τρίτοι. Στην αμέσως επόμενη ειδική τα προβλήματα που είχε ο Τσουλόφτας τους ανέβασαν δεύτερους γενικής και από κει και πέρα ακολούθησε σκληρή μάχη με τους Πολυκάρπου/Winter, όπου στο τέλος κατάφεραν να μείνουν μπροστά με διαφορά μόλις 7 δευτερολέπτων.

Πολύ καλή ήταν η απόδοση των Πολυκάρπου/Winter οι οποίοι κατάφεραν και αυτοί να πετύχουν το καλύτερο τους αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στο Cyprus Rally. Από την πρώτη ειδική έτρεχαν στην τρίτη θέση μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων εκπλήσσοντας όλους ευχάριστα. Μετά την έκτη ειδική ανέβηκαν θέσεις στη γενική κατάταξη ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα τρίτοι. Την Κυριακή έδωσαν τις μάχες με τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου και στο τέλος τερμάτισαν τρίτοι γενικής, ενώ παράλληλα ήταν και δεύτερο Κυπριακό πλήρωμα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισαν οι Δημοσθένους/Λαός. Μπορεί να μην κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι για τέταρτη συνεχόμενη φορά μεταξύ των Κυπριακών πληρωμάτων, κέρδισαν όμως την κατηγορία ERC2 και μάζεψαν βαθμούς για το τοπικό πρωτάθλημα. Ένας πρίγκιπας, ο Von Thurn und Taxis τερμάτισε πέμπτος. Δυσκολεύτηκε αρκετά στον αγώνα αφού πολλές ήταν οι φορές που βρέθηκε εκτός ειδικής διαδρομής, λόγο περισσότερο απειρίας σε αγώνες ράλι.

Μετά το σκόπελο του Ακρόπολις, οι Παντελή/Χριστοδούλου κατάφεραν να τερματίσουν έκτοι γενικής μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Είχαν και αυτοί τις στιγμές τους στον αγώνα και αν ήταν πιο τυχεροί ίσως θα μπορούσαν να τερματίσουν ψηλότερα. Πέραν από την τέταρτη θέση τερμάτισαν και δεύτεροι στη κατηγορία ERC2.

Στην έβδομη θέση βρέθηκαν οι Σάββα/Παπαντρέου οι οποίοι έκαναν ένα σταθερό αγώνα μένοντας μακριά από προβλήματα. Εκτός από τη δεύτερη θέση αναδείχθηκαν πρώτή ιδιωτική συμμετοχή, ήταν πρώτοι στην κατηγορία MERC2 και τρίτοι στην κατηγορία MERC.

Τερματισμό στην όγδοη θέση πέτυχαν οι Αντωνίου/Πιερή οι οποίοι και αυτοί οδήγησαν ασφαλισμένα φέρνοντας το αυτοκίνητο στη ράμπα του τερματισμού. Ένατοι τερμάτισαν οι Τσουλόφτας/Ηλία οι οποίοι έφτασαν πολύ κοντά στην επιτυχία χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ανέβηκαν μέχρι τη δεύτερη θέση γενικής όμως δυο σκασμένα ελαστικά στην ειδική Αβδελλερό τους έριξαν πίσω στη γενική κατάταξη. Εντούτοις δεν τα παράτησαν, κέρδισαν την Golden Stage η οποία είχε χρηματικό έπαθλο 7000 ευρώ για το πρώτο Κυπριακό πλήρωμα και παράλληλα ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας βραβεύτηκε με από το ERC με το βραβείο Colin McRae Flat out Trophie. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Rauf Denktas στη δεύτερη του συμμετοχή σε Cyprus Rally.

Στη δικήνητη κατηγορία πρώτοι τερμάτισαν οι Ozdemir/Memisyazici, δεύτεροι οι Fahri Deniz/Kalifaoglu και τρίτοι οι Toktas Ismet/Bostanci Sebat.

Στην κατηγορία RC3 νικητές αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος ενώ όσον αφορά την Golden stage το χρηματικό έπαθλο στη δικηνητη κατηγορία κέρδισαν οι Ζαχαρίας Μανώλη/Γιάννος Καλλής.

Τέλος την κατηγορία national κέρδισαν οι Χατζιγαννακού/Ταππής με δεύτερους τους Δημητρίου/Δαμιανού και τρίτους τους Karaoglan/Cosar. Σε αυτή την κατηγορία τερμάτισαν συνολικά έξι πληρώματα και οι υπόλοιποι είναι οι Ορφανού/Flavio, το μοναδικό γυναικείο πλήρωμα με τις Λίτσα Γιάγκου/Σία Κατσιγιάννη και οι Παντελή και Κυριάκος Ποιητής.

Πολλά ήταν τα πληρώματα που αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάποιοι τα ξεπέρασαν και κάποιοι όχι. Εμείς θα σταθούμε στην απόδοση των Ποσείδια/Erikson οι οποίοι συνδύασαν θέαμα και ουσία ανεβαίνοντας μέχρι και τη δέκατη θέση γενικής. Το μηχανικό πρόβλημα που είχαν από την έβδομη ειδική δεν κατέστη δυνατό να επιδιορθωθεί και μοιραία αποχώρησαν από τον αγώνα.

Ο αγώνας ήταν αρκετά γρήγορος και θεαματικός και ο κόσμος χειροκρότησε την προσπάθεια των Κυπριακών πληρωμάτων. Από δικής μας πλευράς το μελανό σημείο ήταν για ακόμα μια χρονιά οι τελετές εκκίνησης/τερματισμού όπου κυριολεκτικά ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Περιφέρονταν μπροστά από φωτογράφους και κάμερες θέλοντας να φωτογραφίσουν οι ίδιοι τους οικείους και τους φίλους τους εμποδίζοντας έτσι το έργο τοπικών αλλά και ξένων ΜΜΕ που κάλυπταν τον αγώνα.

Πλην αυτού, ο αγώνας ήταν συναρπαστικός σε όλη τη διάρκεια του και οι εικόνες που βγήκαν προς τα έξω είναι ίσως η καλύτερη διαφήμιση για το νησί μας.

Ο επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ασφάλτινος και θα διεξαχθεί στην Πολωνία από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου. Το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής συνεχίζετε με τον τέταρτο γύρο στον Λίβανο από τις 25 μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου

OFFICIAL-FINAL-CLASSIFICATION

after-SS14-NAT