Cyprus Rally 2016: Απόβαση Εξ Ανατολάς

Τα τελευταία χρόνια στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου υπάρχει ένα πλήρωμα το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία κατά κύριο λόγω στους αγώνες ράλι οι οποίοι διεξάγονται από την τοπική λέσχη Αμμοχώστου. Φέτος για πρώτη φορά θα δοκιμάσουνε την τύχη τους στο cyprus rally όπου θα αναμετρηθούν με την ελίτ των κύπριων οδηγών που συμμετέχουν. Μεταβήκαμε στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όπου εκεί συναντήσαμε τους Γιώργο και Παύλο Εγγλέζου και τους Λούη και Πάμπο Ιακώβου οι οποίοι μας μίλησαν για τις προθέσεις τους για τον αγώνα.

laol1491

Πρώτος σταθμός το γκαράζ των αδελφών Εγγλέζου στην Ορμίδια όπου εκεί συνομιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές των τελευταίων χρόνων στο Ράλι Ανατολικό Σαφάρι.

Οι Γιώργος και Παύλος μας υποδέχτηκαν και μας άνοιξαν την καρδιά τους για τον προσεχή διεθνή μας αγώνα. Μας ανάφεραν ότι πρώτιστος στόχος της ομάδας είναι να απολαύσουν ένα καλό αγώνα μακριά από προβλήματα κυνηγώντας ταυτόχρονα τον καλύτερο δυνατό τερματισμό και γιατί όχι το μεγάλο όνειρο της πρωτιάς ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Ο αγώνας από την φύση του προσομοιάζει με αυτόν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου με τις ψηλές ταχύτητες και τις πεδινές και επίπεδες ειδικές διαδρομές. Το πλήρωμα είχε μεγάλη αποχή τους από τους αγώνες και το άγνωστο των ειδικών δεν τους επιτρέπει να χρίσουν τους εαυτούς τους φαβορί. Θέλησαν επίσης να ευχαριστήσουν τους χορηγούς τους οι οποίοι τους στηρίζουν στην μεγαλεπήβολη τους προσπάθεια και αυτοί είναι οι Etex, G&P Rasing, VKS, Amiraz Motors, Wolf Oils, Mattador tyres, RRS και Love Protaras.

laol1499

Δεύτερος σταθμός το Di Capila Seaside όπου εκεί συναντήσαμε το δεύτερο πλήρωμα από την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, τους Λούη Παπαγεωργίου και Πάμπο Ιακώβου (Boss). Σε μία ζεστή ατμόσφαιρα μας καλωσόρισαν στον εξαιρετικά διαμορφωμένο τους χώρο και εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για την συμμετοχή της ομάδας στο φετινό διεθνή μας αγώνα.

Ο Λούης έτρεξε στο διεθνή μας αγώνα ακόμα δύο φορές, το 1992 και 1993 με Lada Samara ενώ για τον Ιακώβου αυτή είναι η πρώτη του συμμετοχή. Το πλήρωμα έχει σαν κύριο στόχο του να απολαύσει ένα καλό αγώνα χωρίς προβλήματα και το κυριότερο να έχουν ένα καλό τερματισμό. Εάν στην πορεία έρθει και κάτι καλύτερο αυτό θα είναι ευπρόσδεκτο. Κλείνοντας και αυτοί με την σειρά τους θέλησαν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς τους. Μέγας χορηγός της όλης προσπάθειας είναι το Di Capila Seaside stories  και υποστηρικτές οι Love Protaras και το Καφενείο-Ταβερνάκι της ΣΕΚ, “BOSS”.