Cyprus Rally: Υποψήφιο για το βραβείο Peace and Sport

Ο διεθνής μας αγώνας είναι υποψήφιος για ένα διαφορετικό βραβείο και αυτό δεν έχει να κανει καθαρά με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με κάτι το οποίο αποδεικνύει περίτρανα ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και γενικά ο αθλητισμός έχει και άλλες προεκτάσεις.

Το ίδρυμα Peace And Sport παρουσιάzουν τις πρωτοβουλίες που έχουν οριστεί για τα βραβεία Peace and Sport 2020 για την αξιοσημείωτη συμβολή τους στην ειρήνη, τον διάλογο και τις κοινωνικές αλλαγές στον κόσμο μέσω του αθλητισμού. Οι νικητές κάθε κατηγορίας και ο Πρωταθλητής για την Ειρήνη της Χρονιάς θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια του εορτασμού των βραβείων Ειρήνης και Αθλητισμού 2020 στα κοινωνικά (Twitter, Instagram, Facebook και Linkedin), από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Το ERC Cyprus Rally περιελάμβανε και μια υπερειδική διαδρομή που διερχόταν από την ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη Ουδετέρα Ζώνη που χωρίζει τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές κατοικημένες περιοχές της Λευκωσίας. Η οργανωτική επιτροπή της Super Special Stage αποτελείτο από μέλη και των δύο κοινοτήτων που, χάρη στον αθλητισμό, ενώνονται για να εργαστούν για έναν κοινό στόχο. Συμμετέχουν επίσης εθελοντές και από τις δύο κοινότητες, και αυτό συμβάλλει στη δημιουργία κοινωνικών δεσμών που διατηρούνται και πέρα από τον αγώνα. Το πνεύμα συνεργασίας που βρίσκεται πίσω από το ERC Cyprus Rally είναι τόσο σημαντικό που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού και γίνεται ένα μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων.