Cyprus Crosscar Challennge: Για πρώτη φορά αγώνας Rallycross στην Κύπρο!!

Τα αγωνιστικά crosscar δεν χρειάζονται συστάσεις. Τα γνωρίσαμε στους αγώνες ταχύτητας και το θέαμα που προσφέρουν σε συνδυασμό με τις πολύ καλές επιδόσεις είναι αδιαμφισβήτητο.

Πλέον, έφτασε η ώρα να τα δούμε και σε μια άλλη μορφή αγώνων, το Rallycross. Οι αγώνες Rallycross διεξάγονται με έξι αγωνιστικά στην πίστα, η οποία στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Achna Speeway και ο καθεαυτός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου.

Μια πρώτη γεύση του τι εστί Rallycross με αγωνιστικά crosscar πήραμε στον πρόσφατο αγώνα Drift kings που έγινε στην Achna Speedway, όμως στην επερχόμενη αναμέτρηση, η οποία θα είναι φιλική, τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά. Η διαδρομή θα είναι άσφαλτος και χώμα και θα συμπεριλαμβάνει και joker lap, όπως ακριβώς γίνετε στους αγώνες Rallycross διεθνώς.

Στον αγώνα του Σαββάτου που αρχίζει στις 10:30 οι συμμετέχοντες θα τρέξουν σε τέσσερις προκριματικούς γύρους μαζεύοντας βαθμούς.

Θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός όπου θα αναδειχθεί και ο νικητής. Οι αγώνες Rallycross είναι πολύ θεαματικοί και με τις επαφές να επιτρέπονται μεταξύ των αγωνιστικών αυτό προσδίδει μεγαλύτερο θέαμα και πολύ ψηλό ανταγωνισμό.

Ήδη αρκετοί αθλητές στην Κύπρο επέλεξαν αυτό το αγωνιστικό για να τρέχουν σε αγώνες ταχύτητας και στην αγωνιστική συνάντηση του Σαββάτου συμμετοχή δήλωσαν 19 οδηγοί, εκ των οποίων οι πέντε έρχονται από την Ελλάδα και έχουν την εμπειρία από τέτοιου είδους αγώνες και ένας από το Ισραήλ.

Οι συμμετέχοντες είναι:

  1. Νίκος θωμά
  2. Γιώργος Γεωργίου
  3. Κύρος Γεωργίου
  4. Αντώνης Χρυσοστόμου
  5. Γιώργος Χ’’Σάββας
  6. Κωνσταντίνος Σιόφερος
  7. Μιλτιάδης Μιλτιάδους
  8. Λούκας Χριστοφόρου
  9. Νικόλας Χούτρης
  10. Κυριάκος Γεωργίου
  11. Βασίλης Κυριάκου
  12. Σωκράτης Φανή
  13. Aleksander Rzhevkin
  14. Δημήτρης Παλαιοκώστας
  15. Τάκης Λάτσης
  16. Γιάννης Hekimian
  17. Μιχάλης Τακηδέλης
  18. Χρήστος Παπαδογιώργος
  19. Adar Melamed