Croatia Rally – Shakedown: O Rovanperä ένα δέκατο ταχύτερος από τον Neuville

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Kalle Rovanperä, στο σημερινό shakedown του Ράλι Κροατίας πίσω από το τιμόνι του GR Yaris κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο πέρασμα από την ειδική Okić, μήκους 3,65 χιλιομέτρων, η οποία βρίσκεται κοντά στο Ζάγκρεμπ.

Αυτό το αποτέλεσμα ίσως του δώσει ώθηση καθώς ο 21χρονος δεν έχει εμπειρία από τον αγώνα αφού πέρυσι στο ντεμπούτο της Κροατίας στο WRC είχε έξοδο μόλις στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα.

«Ένοιωσα καλά από το πρώτο πέρασμα», είπε ο νεαρός.

«Είμαι πιο σίγουρος σε αυτή την επιφάνεια από ότι όταν πήγαινα στο Μόντε Κάρλο. Δοκιμάσαμε μερικά πράγματα, κυρίως απλώς επιβεβαιώνοντας κάποιες ρυθμίσεις για τον καιρό εάν πρόκειται να έχουμε βροχή. Απλώς για να δούμε πως ανταποκρίνεται η ανάρτηση».

 

Στο εναρκτήριο σκέλος της Παρασκευής προβλέπεται βροχή, γεγονός που κάνει τον αγώνα μεγαλύτερη πρόκληση για τον Rovanperä, του οποίου οι προετοιμασίες ενισχύθηκαν με επιπλέον χρόνο στην δύσκολη άσφαλτο, στις δοκιμές ανάπτυξης ελαστικών της Pirelli που έγιναν στις αρχές του μήνα.

«Παρόλο που τα ελαστικά δεν ήταν τα ίδια που χρησιμοποιούμε τώρα, εντούτοις βοήθησε να έχουμε περισσότερα χιλιόμετρα σε αυτούς τους δρόμους. Δε θα έλεγα ότι ανησυχώ περισσότερο αλλά είναι διαφορετικά για εμάς. Δε θα είναι τόσο εύκολο όσο για τους άλλους, αλλά προσπαθούμε πάντα να πάρουμε εμπειρία».  

Ο Ott Tänak ήταν ο οδηγός που είχε τον ταχύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα στο μπάκετ του Hyundai i20N και βελτίωσε τον χρόνο του στο δεύτερο πέρασμα πριν ο Rovanperä σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Ο Neuville έφτασε κοντά στον Φινλανδό στην τέταρτη του προσπάθεια με το δεύτερο i20N, όμως τελικά έμεινε ένα δέκατο πίσω, ξεπερνώντας παράλληλα τον ομόσταυλό του Ott Tänak, καθώς ήταν κατά 0,7 δέκατα πιο γρήγορος.

Ο Esapekka Lappi με GR Yaris σημείωσε ίδιο χρόνο με τον Craig Breen (Ford Puma), όντας μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Tänak. Οι Gus Greensmith και Oliver Solberg με ίδιο χρόνο είναι στην έκτη θέση, με τον τελευταίο να έχει τετακέ στην πρώτη του διέλευση. Αποτελέσματα Shakedown

1. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris 1min 52.5sec
2. Thierry Neuville Hyundai i20 N +0.1sec
3. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +0.8sec
4=. Esapekka LAPPI Toyota GR Yaris +1.3sec
5. Craig BREEN Ford Puma +1.3sec
6 Gus GREENSMITH Ford Puma +2.3sec
6=. Oliver SOLBERG Hyundai i20 N +2.3sec
8. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +2.4sec
9. Adrien FOURMAUX Ford Puma +3.4sec
10. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +4.0sec