Home Rally COPEC Rally Chile 2019 – Μέρα 1η: Άνοιξε διαφορά ο Tanak

COPEC Rally Chile 2019 – Μέρα 1η: Άνοιξε διαφορά ο Tanak

O Ott Tanak κατάφερε να παραμείνει στην πρωτοπορία του Rally Χιλής καταφέρνοντας, μάλιστα, να ανοίξει την διαφορά του από τον δεύτερο Sebastien Ogier. Την τριάδα συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala.
Όπως και στο πρωινό loop έτσι και στο απογευματινό loop της πρώτης ημέρας του Rally Χιλής όλοι οι οδηγοί του WRC επέλεξαν 5 μεσαία ελαστικά της Michelin, που είναι η πιο μαλακή διαθέσιμη γόμα.


Ο Tanak ήταν ο ταχύτερος στην 4η και 5η ειδική, τις δύο ειδικές πριν την τελευταία υπερειδική, καταφέρνοντας να ανοίξει αρκετά την διαφορά του από τους υπόλοιπους οδηγούς του βάθρου.
Ο Sebastien Ogier βρίσκεται σε μάχη με τον Jari-Matti Latvala και με τους δύο να σημειώνουν παραπλήσιους χρόνους στις ειδικές του απογευματινού loop. Ο Φινλανδός ήταν έξαλλος με τον εαυτό του στο τέλος της 5ης ειδικής διαδρομής καθώς έσβησε ο κινητήρας του Yaris WRC από δικό του λάθος σε μία διασταύρωση, την ώρα που ήταν ο ταχύτερος μέσα στην ειδική.


Ο Thierry Neuville βρίσκεται κι αυτός στην μάχη για την δεύτερη θέση του βάθρου αλλά είναι αρκετά νευριασμένος με τους διοργανωτές για το λάθος που έγινε στην SS2. Η ομάδα του, μαζί με τον ίδιο, ζήτησε καλύτερο χρόνο από αυτόν που του έδωσε ο αλυτάρχης και δεν έχουν πάρει ακόμα επίσημη απάντηση για το ποιος θα είναι ο χρόνος του στην ειδική. Στην πρώτη ειδική του loop ο Neuville έχασε λίγο χρόνο καθώς δεν είχε περάσει με πλήρη ταχύτητα από την ειδική το πρωί γιατί του είχαν βγάλει την κόκκινη σημαία. Στην επόμενη πίεσε όσο μπορούσε αλλά καθάρισε τον δρόμο.

Μάχη για την 5η θέση έχουν οι πρώην teammate Kris Meeke και Sebastien Loeb, με τον πρώτο να δηλώσει ότι πρέπει να κάνει reset το μυαλό του πριν την αυριανή ημέρα έτσι ώστε να μην διστάζει και να πιέσει, ενώ με τον δεύτερο να έχει βρει τα πατήματα του και να σημειώνει άκρως ανταγωνιστικούς χρόνους. Μάλιστα, στις δύο ειδικές ήταν ο ταχύτερος όλων πέρα του Ott Tanak.

Ο Elfyn Evans έχασε χρόνο, και μία θέση, στην 6η ειδική, αφού δίσταζε και δεν πίεζε στο όριο.

Πριν την υπερειδική ο Teemu Suninen κατάφερε να περάσει τον Andreas Mikkelsen, που παραλίγο να τουμπάρει προς το τέλος της 6ης ειδικής, όταν βγήκε σε ένα χαντάκι με το Hyundai i20 Coupe WRC να σηκώνεται στις δύο ρόδες. Στην υπερειδική ο Suninen έκανε ένα λάθος, και έχασε χρόνο, και την 8η θέση από τον Mikkelsen.
Ο Esapekka Lappi ήταν ταχύτερος το απόγευμα και κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από τους μπροστά οδηγούς.

Πηγή:totalracing.gr

Exit mobile version