CMF Rally of Cyprus: Αγώνας μείζονος σημασίας

Και το όνομα αυτού, CMF Rally of Cyprus.  Ο προτελευταίος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι διοργανώνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών και είναι αντικατάσταση του ακυρωθέν Cyprus Rally, συνεπώς οι πρόνοιες που ίσχυαν στην προκήρυξη θα εφαρμοστούν στο CMF Rally of Cyprus.

Με αυτά τα δεδομένα, οι δυο μέρες του Rally of Cyprus θα προσμετρούν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες και ο συντελεστής βαθμολόγησης θα είναι 1.25, γεγονός που προσδίδει μεγάλο ενδιαφέρον αφού πολλά μπορούν να αλλάξουν στην βαθμολογία.

Ο αγώνας αποτελείτε από 8 ειδικές διαδρομές μήκους 160.96 αγωνιστικών χιλιομέτρων και στην κάθε μέρα περιλαμβάνονται δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές.

Μετά τις γρήγορες πεδινές ειδικές των προηγούμενων αγώνων, το σκηνικό αλλάζει άρδην και θέση παίρνουν ελικοειδής ειδικές στην ορεινή και ημιορεινή περιοχή Λευκωσίας.

Με την εκκίνηση να δίδεται στις 8 το πρωί του Σαββάτου από το χώρο στάθμευσης του Μακάριου Στάδιου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στις ειδικές διαδρομές Καπουράς, μήκους 20.07 χιλιομέτρων και Κούρδαλι, μήκους 21.21 χιλιομέτρων με ώρα έναρξης 8:58 και 10:21 αντίστοιχα.

Ακολούθως τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην Λευκωσία και πιο συγκεκριμένα στο χώρο στάθμευσης του Μακάριου Στάδιου για ανασυγκρότηση και οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:09 και 14:32 πρώτού ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Την Κυριακή η δράση μεταφέρετε νότια της Λευκωσίας όπου θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές Λεύκαρα, μήκους 22.49 χιλιομέτρων και Άγιος Επιφάνιος, μήκους 16.71 χιλιομέτρων, με ώρα έναρξης 9:13 και 10:26 αντίστοιχα.

Μετά την ανασυγκρότηση στην Λευκωσία οι δυο ειδικές θα επαναληφθούν στις 13:14 και 14:27. Ο τερματισμός θα γίνει στο χώρο της κρατικής έκθεσης γύρω στις 16:30 το απόγευμα.

Στο αγωνιστικό μέρος συμμετοχή δήλωσαν 23 πληρώματα και ο πρωτοπόρος με 125 βαθμούς Πέτρος Παντελή έχει ακόμα μια δύσκολη αποστολή καθώς στόχος του είναι η διατήρηση της πρώτης θέσης στην βαθμολογία.

Με συνοδηγό στο Citroen DS3 R5 τον Πάμπο Λαό, αναμένεται να είναι στη μάχη της νίκης όπως και σε κάθε αγώνα.

Οι Petrolina Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου, με το VW POLO GTI R5 έχουν εξαπολύσει μεγάλη αντεπίθεση μετά το ατυχές αποτέλεσμα στο East Safari Rally και μετά από δυο συνεχόμενες νίκες μείωσαν τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τους πρωτοπόρους και φιλοδοξούν να περάσουν επικεφαλής στην βαθμολογία μετά το τέλος του αγώνα.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 101 βαθμούς βρίσκονται οι Petrolina Racing Team Παναγιώτης Γιάγκου/Άριστος Νικολάου με το Hyundai i20 R5. Σε κάθε αγώνα είναι μαχητικοί και το CMF Rally of Cyprus δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού το πλήρωμα αναμένετε να είναι εκ των πρωταγωνιστών.

Οι Petrolina Racing Team Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με το Skoda Fabia R5 θα επιδιώξουν να φανούν ανταγωνιστικοί και στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο, αποτέλεσμα που αν έρθει θα μετριάσει την αποχώρηση από τον προηγούμενο αγώνα.

Στην κατηγορία RC2 οι πρωτοπόροι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) μετρούν τρείς συνεχόμενες νίκες και είναι το μεγάλο φαβορί για επικράτηση.

Δυνατοί θέλουν να παρουσιαστούν οι Κώστας Μιχαηλίδης/Κυριάκος Δαμιανού (Subaru Impreza) και Γιώργος Παφίτης/Βασίλης Γραμμένος (Mitsubishi Lancer Evo IX), ούτως ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο της κατηγορίας, με τους Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Ευάγγελο Ξενοφώντας (Subaru Impreza) να θέτουν επίσης υποψηφιότητα για μια θέση στο βάθρο.

 

Δυο πληρώματα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην κατηγορία RCS2. Οι πάντα γρήγοροι Κώστας Νικηφόρου/Σώτος Καριτσάκης και ο νεαρός και ταλαντούχος Λυκούργος Κακουράτος με συνοδηγό τον έμπειρο Γιώργο Πουγιούκκα και αυτοκίνητο Mitsubishi Lancer Evo III.

Στην κατηγορία RC4 οι Shockslab Πανίκος Πολυκάρπου/Κωνσταντίνος Σιάλος με το Peugeot 208 Rally4 έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και θα ψάξουν την τρίτη συνεχόμενη νίκη στη δικίνητη κατηγορία με απώτερο στόχο να πλησιάσουν στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από τον τίτλο.

Οι Χαράλαμπος Τιμοθέου/Παναγιώτης Σιάλος επίσης με Peugeot 208 Rally4  αυξάνουν τον ανταγωνισμό στην κατηγορία και αναμφίβολα στόχος και αυτού του πληρώματος είναι η νίκη στην RC4.

Τα υπόλοιπα πληρώματα που θα διεκδικήσουν τις δικές τους πιθανότητες στην ίδια κατηγορία είναι οι Χρυσόστομος Παντελή/Ανδρέας Νέστωρος (Peugeot 208), Γιαννάκης Τζιωρτζής/Τούλλης Αριστοδήμου (Ford Fiesta) και Chris Ανδρέου/Περικλής Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RC5 στην οποία ισοβαθμούν δυο πληρώματα και ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός για την περεταίρω εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Οι Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (Ford Fiesta) έχουν 54 βαθμούς και στο κυνήγι της νίκης ευελπιστούν ότι δεν θα έχουν τα θέματα αξιοπιστίας που προέκυψαν στον προηγούμενο αγώνα.

Ισόβαθμοι με τους προαναφερθέντες είναι οι Χρίστος Σκορδής/Πρόδρομος Χρυσάνθου (Ford Fiesta) οι οποίοι ανεβαίνουν αγωνιστικά. Πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία στον προηγούμενο αγώνα και σίγουρα αυτό θέλουν να επαναλάβουν και στο CMF Rally of Cyprus.

Οι Αργύρης Σταύρου/Ηλίας Πιερή (Suzuki Swift) μετρούν επίσης μια νίκη στην κατηγορία φέτος και θα επιδιώξουν να τις διπλασιάσουν, με τους Παναγιώτη Τζιωρτζή/Σωτήρη Κασέτα (Suzuki Swift), να ψάχνουν μετά τη συμμετοχή στην πρεμιέρα τερματισμό σε θέση του βάθρου.

Τέλος, τέσσερα πληρώματα θα αγωνιστούν στην κατηγορία RCS1. Οι GEPA MECHANICAL INSTALATIONS Μιχάλης Σοφοκλέους/Ευαγόρας Παντελίδης μετρούν μια νίκη και ισοβαθμούν με ακόμα δυο πληρώματα έχοντας 30 βαθμούς.

Με μια πιθανή νίκη θα μείνουν μόνοι πρώτοι στην βαθμολογία και θα είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Απέναντι τους θα έχουν τους πάντα ανταγωνιστικούς Θωμά Θεοφάνους/Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου με το Peugeot 106, οι οποίοι σε κάθε αγώνα δεν συμβιβάζονται με τίποτα άλλο πέραν της νίκης.

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση και για τον Χαράλαμπο Καθητζιώτη ο οποίος με συνοδηγό στο Hyundai Accent τον Μάριο Κυριάκου θα επιδιώξει τον τερματισμό σε ένα απαιτητικό αγώνα.

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, κάθετε πίσω από τιμόνι αγωνιστικού και ένα παλιός γνώριμος, ο Μάριος Σταύρου. Ο Σταύρου θε τρέξει με το αυτοκίνητο που συνηθίζαμε να βλέπουμε στις ειδικές διαδρομές, ένα Toyota Yaris και συνοδηγός του θα είναι ο Παναγιώτης Γεωργίου.

Ραντεβού λοιπόν στο βουνό το Σαββατοκύριακο 19-20 Νοεμβρίου, όπου οι μάχες για τη νίκη σε γενική και υποκατηγορίες αναμένεται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρων.

Rally of Cyprus – Provisional Starting List

Rally of Cyprus 2022 Itinerary-2