Citroën Racing: Παγκόσμιος τίτλος για τον Mads Ostberg στην WRC2 με C3 R5

Οι Mads Ostberg/Torstein Eriksen, πίσω από το τιμόνι του C3 R5 κέρδισαν για τέταρτη φορά φέτος καθώς ήταν οι νικητές στην κατηγορία WRC2 στον αγώνα ACI Rally Monza, αποτέλεσμα που τους χάρισε το πρωτάθλημα. Επίσης οι Marco Bulacia/Marcelo DerOhannesian ολοκλήρωσαν δεύτεροι στην κατηγορία WRC3.

Το ACI Rally Monza συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και οι δρόμοι μέσα και γύρο από την διάσημη πίστα αποτελούσαν μεγάλη πρόκληση για τα πληρώματα. Το γεγονός ότι ο αγώνας έλαβε χώρα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου τον έκανε εντελώς απρόβλεπτο δεδομένου του σαφώς χειμερινού καιρού στην Ιταλία. Τα πληρώματα αντιμετώπισαν πολύ δύσκολες συνθήκες όπου μεταξύ αυτών υπήρχε βροχή και χιόνι.

Έξι πληρώματα έτρεξαν με το C3 R5, οι Østberg-Eriksen, Bulacia-Der Ohannesian, Rossel-Fulcrand, Ogliari-Ciucci, Lefebvre-Dubois και Somaschini-Zanchetta και το αυτοκίνητο αποδείχθηκε πολύ ικανό σε τέτοιες συνθήκες, καθώς οι Østberg-Eriksen κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο στην κατηγορία WRC2.

Έχοντας ήδη κερδίσει σε Monte Carlo, Σουηδία και Εσθονία με το PH Sport C3 R5, οι Østberg-Eriksen εξασφάλισαν την τέταρτη τους νίκη στο θεσμό κερδίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τον πρώτο τους παγκόσμιο τίτλο με τη Citroën. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν η ανταμοιβή μετά από μια δυνατή σεζόν. Όντας τέταρτοι μετά το τέλος της Παρασκευής, οι Νορβηγοί διακρίθηκαν στις ακραίες συνθήκες το Σάββατο, περνώντας στην πρωτοπορία μέσα από τις χιονισμένες ειδικές, ενώ είχαν μάλιστα και δυο κερδισμένες ειδικές διαδρομές. Παρά τις δυσκολίες, εντούτοις παρέμειναν πρώτοι μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας μια μεγαλειώδη νίκη.

Ο Didier Clément, επικεφαλής του προγράμματος πελατών της Citroën Racing είπε: «Ο παγκόσμιος τίτλος στην κατηγορία RC2 που κέρδισαν οι Mads Ostberg και Torstein Eriksen όπως επίσης και η δεύτερη θέση στην κατηγορία WRC3 από τους Marco Bulaciaκαι Marcelo Der Ohannesian δείχνει ότι ήταν μια εποχή με επιτυχίες, νίκες και τίτλων για το C3 R5. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το αποτέλεσμα επειδή ήρθε μέσα από την ακούραστη δουλειά των ομάδων ανάπτυξης, των οδηγών, των συνοδηγών και των ομάδων που έτρεξαν με αυτά τα αυτοκίνητα. Τα θερμά μας συγχαρητήρια πάνε στον Mads  ο οποίος ήταν καταπληκτικός φέτος. Είναι οδηγός κορυφαίου επιπέδου και όλη η ομάδα απολαμβάνει να εργάζεται μαζί του. Συγχαρητήρια επίσης και στον Yoann Bonato ο οποίος είναι ένας από τους αρχιτέκτονες αυτής της επιτυχημένης ιστορίας.»

Ο πρωταθλητής WRC2, Mads Ostberg ανέφερε: «Είναι απίστευτο συναίσθημα. Είμαι πολύ χαρούμενος ειδικότερα μετά από ένα τόσο δύσκολο Σαββατοκύριακο και με τόσα σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαστε το αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα όμως κερδίσαμε γιατί είχαμε επιμονή και μια ομάδα η οποία εργάστηκε σκληρά για την εξέλιξη του C3 R5. Τόσο η Citroën Racing όσο και η PH Sport, έκαναν πολύ καλή δουλειά κατά τη διάρκεια της σεζόν ούτως ώστε να καταφέρουμε να είμαστε εδώ που είμαστε.»