Citroen Racing: Έγινε μεγάλη πρόοδος στη Σουηδία

Η ομάδα της Citroen Total Abu Dhbi WRT με τον οδηγό της Craig Brren ήταν από τους πρωταγωνιστές το Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Σουηδίας. Κατάφερε να εξασφαλίσει το τέταρτο βάθρο με το C3 WRC και παράλληλα να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δεν υπάρχουν πολλοί Ιρλανδοί οι οποίοι θα έλεγαν ότι ξεκίνησαν την καριέρα τους δίπλα από παγωμένες λίμνες στην Σκανδιναβία. Αυτό ακριβώς έκανε ο Craig Breen. Οι γονείς του όταν ήταν 15 χρονών του έκαναν χριστουγεννιάτικο δώρο μαθήματα στο χιόνι, βοηθώντας τον τότε νεαρό να αποκτήσει εμπειρία σε τέτοιου είδους οδήγηση.

Το 2014, στα 28 του χρόνια έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ράλι Σουηδίας και ακολούθως το 2016 εντάχθηκε στην ομάδα της Citroen. Ίσως αυτό να εξηγεί την απόδοση του Craig και το πόσο αγαπά τον συγκεκριμένο αγώνα, όπου το καλύτερο του αποτέλεσμα ήταν η πέμπτη θέση το 2017 σε πέντε συμμετοχές στην παγωμένη Σουηδία.

Φέτος, έχοντας πλεονέκτημα από τη σειρά εκκίνησης (9ος στο δρόμο) κατάφερε την πρώτη μέρα να κερδίσει 2 ειδικές διαδρομές και να ολοκληρώσει το σκέλος 4ος γενικής, 5 δέκατα μακριά από τη θέση του βάθρου. Νοιώθοντας πολύ καλά πίσω απο το τιμόνι του C3 WRC, ο Breen ανέβασε ρυθμούς την επόμενη μέρα ανεβαίνοντας στη 2η θέση 4.2 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο. Ωστόσο οι οδηγοί που ακολουθούσαν δεν ήταν διατεθειμένοι να αφήσουν τη θέση χωρίς μάχη. Οι Craig Breen-Scott Martin κατάφεραν να τους κρατήσουν πίσω τους την Κυριακή εξασφαλίζοντας τη δεύτερη θέση γενικής. Αυτό ήταν το καλύτερο τους αποτέλεσμα στη Σουηδία, ενώ παράλληλα ήταν το τέταρτο βάθρο στη σύντομη καριέρα του C3 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Mads Ostberg (ο τελευταίος οδηγός που τερμάτισε στο βάθρο στον αγώνα της Σουηδίας το 2014) στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν στη μάχη για μια θέση στο βάθρο. Πλησίασε στα 1.1 δευτερόλεπτα από την τρίτη θέση και έδειχνε πολύ δυνατός στην επιστροφή του στον κόκκινο στρατό. Μαθαίνοντας ακόμα το νέο αγωνιστικό, σταδιακά έχασε θέσεις τερματίζοντας στο τέλος έκτος, σκοράροντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο στόχος του Kris Meeke για τον αγώνα ήταν να προσθέσει βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών. Η σειρά εκκίνησης την πρώτη μέρα (ξεκινούσε τέταρτος) τον ανάγκασε να χάσει αρκετό χρόνο και θέσεις. Πέραν από αυτό στάθηκε και άτυχος καθώς είχε πρόσκρουση στο χιόνι με αποτέλεσμα να καταστρέψει το turbo του αυτοκινήτου και να αποχωρήσει.