Citroen C5 Aircross: To SUV της επόμενης γενιάς

Η ίδια η Citroen το αποκαλεί σαν το «SUV της επόμενης γενιάς», και δεν έχει άδικο! Ο λόγος για το Citroen C5 Aircross, τη ναυαρχίδα της Γαλλικής μάρκας στην κατηγορία των SUV που θέτει ψηλά τον πήχη απέναντι στον ανταγωνισμό. Το νέο SUV C5 Aircross διαθέτει ένα μοντέρνο σχεδιασμό, δυναμική προσωπικότητα, κορυφαία άνεση και τεχνολογία αιχμής στο χώρο της άνεσης και της ασφάλειας ενώ μπορεί να προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες οδηγού και επιβατών προσφέροντας σωρεία λύσεων.

Ο εξωτερικός του σχεδιασμός βασίζεται στη νέα ταυτότητα του Γαλλικού εργοστασίου που είδαμε αρχικά στο C3 Aircross. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει ο μεγάλος μπροστινός προφυλακτήρας με τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώ στοιχεία δυναμικότητας προσδίδουν τόσο οι μεγάλες εισαγωγές αέρα όσο και οι τονισμένοι θόλοι των τροχών. Το όλο σύνολο συμπληρώνουν τα πλευρικά σπόϊλερ, οι μπάρες οροφής, τα 23 εκατοστά της απόστασης από το έδαφος και φυσικά η πλούσια γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Η αίσθηση της ευρυχωρίας και της άνεσης κυριαρχούν στον εσωτερικό του νέου Citroën C5 Aircross. Εκεί όπου οι πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης κάνουν το μοντέλο ξεχωριστό στην κατηγορία του. Αιτία για τα πιο πάνω είναι δύο αποκλειστικές καινοτομίες της γαλλικής εταιρείας. Η πρώτη είναι η ανάρτηση με τα Hydraulic Progressive Cushions και η άλλη τα καινοτόμα καθίσματα ‘Advanced Comfort’. Τα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα, με ρυθμιζόμενη κλίση, και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, χαρίζουν στο C5 Aircross τον τίτλο του πιο εύκολα διαμορφώσιμου και του πιο ευρύχωρου SUV της κατηγορίας του. Στοιχεία που προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες μια μοναδική εμπειρία κατά τις διαδρομές.

Άλλα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο εσωτερικό είναι η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αλλά και η TFT οθόνη των 12,3 ιντσών του πίνακα των οργάνων Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών του C5 Aircross φθάνει τώρα τα 720 λίτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοντέλο διαθέτει 20 συνολικά συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν τα Highway Driver Assist (ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2) και το Grip Control με Hill Assist Descent για την ιδανική προσαρμογή της απόδοσης του αυτοκινήτου όταν το έδαφος γίνεται πιο απαιτητικό.

Το μοντέλο, που ήδη βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους της Geo Pavlides Automotive, προσφέρεται με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, ένα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Αρχή με τον βενζινοκινητήρα στα 1.6 λίτρα Pure Tech απόδοσης 180 ίππων ενώ στη συνέχεια έχουμε δύο πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας Blue HDi στα 1.5 και 2.0 λίτρα απόδοσης 130 και 180 ίππων αντίστοιχα. Το νέο C5 Aircross κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Citroen στην πόλη Rennes, της Γαλλίας και χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα (EMP2) του Ομίλου της PSA με τα Peugeot 3008, 5008 και Opel Grandland X.