Bugatti: Γιατί σταμάτησε να ανακοινώνει τελική ταχύτητα;

Μία από τις πιο έντονες μάχες μεταξύ αυτοκινητοβιομηχανιών αυτή τη στιγμή είναι εκείνη των 300 μιλίων/ώρα (482 χλμ./ώρα) και αφορά το ποιος από τους κατασκευαστές hypercars θα καταφέρει να σπάσει πρώτος αυτό το ρεκόρ.

Οι δύο βασικοί ανταγωνιστές είναι οι Koenigsegg και Hennessey ενώ το “παρών” δίνουν και άλλες εταιρείες όπως η SSC North America και η Automobili Pininfarina. Με βάση όσα είχαμε δει τα προηγούμενα χρόνια από την Bugatti με τη Veyron να κρατά για αρκετά χρόνια το ρεκόρ τελικής ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής θα περιμέναμε να βρίσκεται και αυτή σε μία τέτοια “κόντρα”. Αντίθετα, η γαλλική μάρκα που ανήκει στον όμιλο Volkswagen απέχει και μάλιστα το κάνει με τόσο εμφατικό τρόπο που δεν έχει καν ανακοινώσει την τελική ταχύτητα της Chiron.

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της μάρκας Στέφαν Βίνκελμαν θέλησε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση λέγοντας πως όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ζήτησε να κάνει test-drive σε κάποιο από τα αυτοκίνητα ώστε να δει πάνω σε τι εργαζόταν η μάρκα και ποιες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες στο μέλλον και φαίνεται ότι η τελική ταχύτητα δεν είναι μία από αυτές.

Ο Βίνκελμαν εξήγησε ότι υπάρχουν πολλές εκφάνσεις των υψηλών επιδόσεων και η τελική ταχύτητα είναι μόνο μία από αυτές παρά το γεγονός ότι η εταιρεία έγινε σχεδόν ταυτόσημη αυτής της έννοιας ωστόσο από εδώ και πέρα δεν ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες.

Πηγή:motori.gr