BMW Vision iNEXT: Το μέλλον του BMW Group

Το BMW Visioni NEXT δεν είναι απλά ένα ακόμα μοντέλο στη γκάμα της BMW. Είναι ένα πειραματικό αυτοκίνητο που θέτει τις βάσεις για το μέλλον του BMW Group, με τεχνολογίες, σχεδιαστικά στοιχεία και καινοτομίες που θα κάνουν την εμφάνιση τους στην εταιρία και τις μάρκες της. Ουσιαστικά προαναγγέλλει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής στην οδηγική απόλαυση και σηματοδοτεί το επόμενο βήμα για τη συνεχιζόμενη προϊοντική επέλαση της εταιρίας του Μονάχου.

BMW Vision iNEXT

Hεπαναστατική αυτή πρόταση του BMW Group έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Εκεί όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρων των εκατοντάδων εκπροσώπων του ειδικού Τύπου που βρέθηκαν στην αμερικανική πόλη.

Είναι η πρώτη φορά που όλοι οι στρατηγικοί τομείς καινοτομίας του BMW Group – Αυτόνομη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός και Υπηρεσίες (ACES – Autonomous driving, Connectivity, Electrification and Services) – ενσωματώνονται σε ένα αυτοκίνητο και εκφράζονται μέσω της σχεδίασης (D+ACES) διαμορφώνοντας το μελλοντικό πρόσωπο της οδηγικής απόλαυσης.

Στον εξωτερικό του σχεδιασμό, η νέα σχεδιαστική γλώσσα του BMW i δίνει δυναμικά το παρών με εντυπωσιακές και καθαρές γραμμές συμπεριλαμβανομένων των έντονα ανάγλυφων επιφανειών αγκαλιάζουν τις πλευρές του αυτοκινήτου «θυμίζοντας αθλητή», σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας.Το BMW Vision iNEXT υιοθετεί μία πολύ μοντέρνα εκδοχή του κλασικού εμπρός τμήματος με τα λεπτά φωτιστικά σώματα και κάμερες αντί εξωτερικούς καθρέπτες. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα συνεχίζονται στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου ενώ το παρόν του δίδει και ένας εντυπωσιακός διαχύτης που βελτιώνει την αεροδυναμική του αυτοκινήτου και παράλληλα αυξάνει και την ηλεκτρική αυτονομία. Τέλος, ο μπροστινός ανεμοθώρακας ενώνεται με τη μεγάλη πανοραμική οροφή, μέσα από την οποία φαίνεται καθαρά το καινοτόμο του εσωτερικό.

Για τον Όμιλο της BMW η σχεδίαση εσωτερικού αποκτά διαρκώς μεγαλύτερη σημασία, με τον παράγοντα της άνεσης και της ελευθερίας να παίζει πρωταρχικό ρόλο. Γι’ αυτό, το BMW Vision iNEXT δημιουργήθηκε σαν ένας χώρος που να παρέχει αληθινή ποιότητα ζωής όπου μπορούμε να λειτουργούμε ελεύθερα και να χαλαρώνουμε. Το εσωτερικό του  iNEXT αποτελεί μία σύνθεση καθαρών, απέριττων γραμμών, με έμφαση σε υλικά όπως το ύφασμα και το ξύλο. Οι ευφυείς τεχνολογίες θα βοηθούν τον άνθρωπο ακόμα πιο διακριτικά στο μέλλον μιας και στο BMW Vision iNEXT οι τεχνολογίες αυτές παραμένουν στο παρασκήνιο χωρίς να υποδηλώνουν την παρουσία τους – εξ ου και η ονομασία Shy Tech – και ενεργοποιούνται μόνον όταν είναι απαραίτητες, ή κατόπιν εντολής του οδηγού ή των επιβατών.

Το μοντέλο παραγωγής του BMW iNEXT θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing από το 2021, σαν η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα της εταιρείας που θα μεταφέρει τους στρατηγικούς τομείς καινοτομίας της BMW(D+ACES) στο δρόμο.