BMW M5 CS. Το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M

Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα των σούπερ σπορ CS μοντέλων της με τη νέα BMW M5 CS. Μετά την επιτυχημένη διαδρομή των BMW M3 CS, BMW M4 CS και BMW M2 CS, η BMW M προσφέρει για πρώτη φορά μία αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της θρυλικής BMW M5. Μοντέλο που ανοίγει νέους ορίζοντες για μία μοναδική εμπειρία ταξιδιού για τέσσερα άτομα θέτοντας νέα πρότυπα επιδόσεων σε συνδυασμό με μία αποκλειστική και πολυτελή εμφάνιση.

Ο V8 κινητήρας 4.4 L με 635 ίππους καθιστά την BMW M5 CS το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMWM. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που επίσης προσφέρει ένα 2WD mode για πίσω κίνηση.

Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων σχεδίασης ελαφρού βάρους επέτρεψε την εξοικονόμηση περίπου 70 κιλών σε σχέση με την BMW M5 Competition. Με νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων στον εμπρός και πίσω άξονα και βελτιωμένο έλεγχο απόσβεσης, το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο βάρος του οχήματος και στις αυξημένες επιδόσεις των στάνταρ αγωνιστικών ελαστικών Pirelli P Zero Corsa με διαφορετικές διαστάσεις εμπρός/πίσω. Η BMW M5 CS επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και από 0 – 200 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, φτάνει στα 305 χιλιόμετρα την ώρα.

Στοιχεία όπως τα καθίσματα M Carbon για οδηγό και συνοδηγό, τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, τα φωτιζόμενα λογότυπα M5 για τα εμπρός καθίσματα και το τιμόνι M Alcantara με κόκκινη ένδειξη της ευθείας πορείας συνθέτουν τη μοναδικότητα της CS έκδοσης της Μ5.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο της μπροστινής μάσκας, οι τονισμένοι θόλοι των τροχών, οι μεγάλες αεροτομές στον προφυλακτήρα και φυσικά τα σήματα “M5 CS”. Διαθέτει επίσης ζάντες Μ 20-ιντσών σε σχέδιο ακτίνων Y (μπροστά: 9,5 J x 20, πίσω: 10,5 J x 20) αλλά και πλαϊνά σπόϊλερ στις πόρτες με φωτιζόμενα λογότυπα “M5 CS”. Το καπό, το εμπρός splitter, τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, ο πίσω διαχύτης και το κάλυμμα του κινητήρα M Power είναι κατασκευασμένα από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP). Παράλληλα, άλλα εξαρτήματα κατασκευάζονται από γυμνό ανθρακόνημα.

Ο βασικός εξοπλισμός της M5 CS περιλαμβάνει σπορ σύστημα εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι με τέσσερις απολήξεις και κεραμικά φρένα M Carbon, των οποίων οι δαγκάνες είναι βαμμένες σε Κόκκινο (Red) (στάνταρ) ή Χρυσαφί (Gold) προαιρετικά.