BMW M4 Competition Cabrio, η απόλυτη ελευθερία κίνησης

Η BMW παρουσιάζει τη νέα γενιά του M4 Competition Cabrio. Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που συνδυάζει το δυναμικό σχεδιασμό, τις επιδόσεις ενός Μ μοντέλου και φυσικά την ελευθερία κίνησης ενός cabrio.

Οι δυναμικές γραμμές του αμαξώματος συνθέτουν μία εικόνα σπορ κομψότητας ανεξάρτητα εάν η οροφή είναι ανοιχτή ή κλειστή. Σχεδιαστικά στοιχεία Μ που υποστηρίζουν υψηλές λειτουργικές απαιτήσεις χαρίζουν στο σπορ αυτοκίνητο μία εικόνα όπου αποτυπώνονται οι κορυφαίες επιδόσεις και ικανότητές του. Άλλα μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία του BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive είναι οι μεγάλοι θόλοι των τροχών, τα ‘βράγχια’ M Side Gills, άψογα ενσωματωμένα στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και τα εκτεταμένα πλαϊνά σπόϊλερ που συνδυάζονται με τα ένθετα στις εμπρός και πίσω ποδιές, δημιουργώντας ένα μαύρο περίγραμμα γύρω από το αυτοκίνητο. Ο επίσης μαύρος πίσω διαχύτης πλαισιώνει τα δύο ζεύγη απολήξεων εξαγωγής.

Το εσωτερικό του νέου BMW M4 Competition Cabrio συνδυάζει τη σύγχρονη πολυτέλεια με τη γνώριμη αγωνιστική αίσθηση M. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν: το δερμάτινο τιμόνι M με χειριστήρια (paddles) στο τιμόνι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα Μ Sport, θερμαντήρες και εξαερισμό καθισμάτων. Μαζί και μια μεγάλη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού. Προαιρετικά διατίθεται και το M Race Track Package, που μειώνει το βάρος κατά περίπου 25 κιλά συγκριτικά με τα μοντέλα με στάνταρ εξοπλισμό. Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει κεραμικά φρένα M Carbon, ελαφρύτερες ζάντες αλουμινίου M (διατίθενται προαιρετικά με ελαστικά semi-slick) και καθίσματα bucket M Carbon.

Το νέο soft top είναι περίπου 40% ελαφρύτερο από το αναδιπλούμενο hardtop του προηγούμενου μοντέλου ενώ ο ηλεκτρικός μηχανισμός του επιτρέπει το άνοιγμα ή το κλείσιμο εν κινήσει με το πάτημα ενός κουμπιού σε μόλις 18 δευτερόλεπτα.

Το μοντέλο διαθέτει τον 3.0 λίτρων εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας M TwinPower Turbo. Αποδίδει 510 ίππους και μέγιστη ροπή της τάξης των 650 Nm μεταξύ 2.750 και 5.500 στροφές. Ο κινητήρας μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic ενώ χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ. Το προαιρετικό M Driver’s Package αυξάνει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα (κόφτης) από τα 250 km/h στα 280 km/h. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive του BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive χρησιμοποιεί έναν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πολύδισκο συμπλέκτη στο κιβώτιο τετρακίνησης για να διασφαλίζεται μία πλήρως μεταβλητή και εξαιρετικά ομαλή κατανομή ισχύος μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.

Το μοντέλο διαθέτει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδήγησης. Ανάμεσα στις σημαντικότερες νέες προσθήκες είναι τα συστήματα Steering και Lane Control Assistant με λειτουργία Active Navigation και Emergency Lane Assistant – που αποτελούν τμήμα του προαιρετικού Driving Assistant Professional – και το  Reversing  Assistant (μία από τις προαιρετικές λειτουργίες του Parking Assistant).