BMW M 1000 R και 1000 RR: Δύο μηχανές με τα μοναδικά χαρακτηριστικά «Μ»

Στα τέλη του 2018, η BMW Motorrad ήδη εισήγαγε την επιτυχημένη στρατηγική της σειράς αυτοκινήτων M και για μοτοσικλέτες και από τότε προσφέρει τον ειδικό εξοπλισμό M και τα εξαρτήματα M PerformanceParts. Με τις νέες BMW M 1000 R και BMW M 1000 RR η BMW Motorradακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία του πιο ισχυρού γράμματος στον κόσμο. Το γράμμα M είναι συνώνυμο με την επιτυχία στους αγώνες, τη μαγεία των μοντέλων BMW υψηλών επιδόσεων, και απευθύνεται σε πελάτες με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις αναφορικά με την απόδοση, την αποκλειστικότητα και την εξατομίκευση.

Η νέα BMW M 1000 R διαθέτει έναν τροποποιημένο, υδρόψυκτο 4-κύλινδρο εν σειρά κινητήρα, με ισχύ κινητήρα 210 ίππων. Το βάρος της είναι μόλις 199 kg με γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου και προσφέρει τεχνολογία ανάρτησης, και αεροδυναμική σχεδίαση. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η νέα M R προσφέρει μία δυναμική οδηγική εμπειρία στην κατηγορία roadster, που μέχρι πρότινος αποτελούσε αποκλειστικότητα των καθαρόαιμων superbikes. Εκτός από την τεχνολογία μετάδοσης κίνησης και ανάρτησης, η αεροδυναμική ήταν επίσης βασικό στοιχείο στις προδιαγραφές για την εξέλιξη της BMW M1000 R με προσθήκες νέων winglets στην περιοχή των μπροστινών, πλαϊνών πάνελ και πολλά άλλα.

Αντίθετα, η νέα BMW M 1000 RR είναι ένα καθαρόαιμο δίτροχο φτιαγμένο για αγώνες.

Με αυτό τον τρόπο η BMW Motorrad θέτει ένα νέο ορόσημο στην κατηγορία superbikes που έχουν πιστοποιηθεί για αγωνιστική χρήση. Η νέα M 1000 RR χρησιμοποιεί το ίδιο, υδρόψυκτο εν σειρά 4-κύλινδρο κινητήρα που έχει σχεδιαστεί για αγωνιστικές διοργανώσεις, και κυρίως για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Όπως και πριν, η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 212 ίππους στις 14.500 rpm. Η νέα M 1000 RRβασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο τύπου γέφυρας, που συμπληρώνεται από ένα ανεστραμμένο πιρούνι και το κεντρικά τοποθετημένο γόνατο ανάρτησης με κινηματική Full Floater Pro. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: Ως βασική M 1000 RR με βασικό χρωματισμό Lighwhite non-metallic και ως M 1000 RR M Competition με βασικό χρωματισμό Blackstorm metallic.

Και οι δύο μοτοσικλέτες διαθέτουν φρένα M. Το σύστημα αυτό εξελίχθηκε αξιοποιώντας την εμπειρία που αποκτήθηκε με τα αγωνιστικά φρένα των εργοστασιακών αγωνιστικών μοτοσικλετών της BMW Motorrad στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Οι δαγκάνες φρένων M έχουν μία μπλε ανοδιωμένη επίστρωση σε συνδυασμό με το διάσημο λογότυπο M. Επίσης, ο πίνακας οργάνων προσφέρει το M start-up animation. Η διευρυμένη απεικόνιση της κόκκινης περιοχής του στροφόμετρου είναι νέο χαρακτηριστικό. Ως προαιρετικός εξοπλισμός, η χρήση του M GPSLaptrigger και του M GPS Datalogger (Γνήσια Αξεσουάρ της BMWMotorrad) μπορεί να αναβαθμιστεί και να παρέχεται μέσω ενός κωδικού ενεργοποίησης, μέσω της διεπαφής OBD του πίνακα οργάνων.

Οι νέες BMW M 1000 R και 1000 RR θα βρίσκονται σύντομα στους εκθεσιακούς χώρους του Ομίλου Πηλακούτα.