Barum Czech Zlin 2019 – Μέρα 2η: Ο Kopecký το απόλυτο φαβορί για νίκη

Ο Jan Kopecký πήρε άνετο προβάδισμα στο Barum Czech Rally Ziln μετά από οι βασικοί ανταγωνιστές του, οι Alexey Lukyanuk και Nikolay Gryazin αντιμετώπισαν προβλήματα, αλλά όλα τα μάτια είναι στραμμένα σε μια εκπληκτικά κλειστή μάχη για τον τίτλο του ERC1 Junior.

Πίσω από τον πρωταθλητή ERC 2013 Kopecký (ŠKODA Motorsport), είναι οι Chris Ingram (Toksport WRT) και Filip Mareš (ACCR Czech Team Rally) οι οποίοι είναι στο επίκεντρο καθώς είναι σε μια κλειστή μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία ERC 1 ενώ διεκδικούν επίσης και το βραβείο των 100.000 ευρώ για να διαγωνιστούν στους δύο τελευταίους αγώνες ERC της χρονιάς σαν το κορυφαίο νεαρό αστέρι με αυτοκίνητο R5.

Ο πρώην πρωταθλητής του ERC1 Junior Gryazin (Sports Racing Technologies) βρέθηκε αρχικά μπροστά από τους δύο νεαρούς, αγωνιζόμενος για την πρωτοπορία στην γενική κατάταξη μέχρι που ένα σκασμένο ελαστικό του κόστισε δύο λεπτά, μετατρέποντας την μάχη για τη νίκη σε υπόθεση Kopecký έναντιον Lukyanuk (Saintéloc Junior Team).

Αλλά όταν ο Lukyanuk αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά από ένα κλατάρισμα του αριστερού μπροστά τροχού στο τελευταίο πέρασμα από την Halenkovice, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει ζημιά στην αριστερή ανάρτηση του – ένα σχεδόν όμοιο περιστατικό με αυτό που τον έριξε από την πρώτη θέση στο Rally Islas Canarias – οι Mareš και Ingram εκμεταλλεύτηκαν τις δύο αυτές άτυχες στιγμές ανεβαίνοντας στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Το δίδυμο της μάχης του πρωταθλήματος Junior αντάλλαξε πολλές φορές θέσεις κατά την διάρκεια της ημέρας με τον Ingram να βρίσκεται μπροστά στη μέση του πρώτου σκέλους.
Η Semetín, ήταν η ειδική την οποία οι οδηγοί χαρακτήριζαν ως την πιο δύσκολη της ημέρας. Η μάχη πήρε άλλη τροπή, με τον Ingram να χάνει 9,2 και να παραδέχετε ότι «οδηγούσε χωρίς ρυθμό για περίπου ένα χιλιόμετρο».

Αυτό ανέβασε τον Mareš στην πρώτη θέση στην ERC1 Junior, αλλά η μέρα δε είχε ακόμη τελειώσει. Ο Ingram τα έδωσε όλα έχοντας μια εξαιρετική τελευταία ειδική διαδρομή, επικρατώντας ακόμη και του Kopecký ενώ παράλληλα κέρδισε πέντε δευτερόλεπτα από τον Mareš κλείνοντας την μέρα με 3.8 δευτερόλεπτα διαφορά αλλά και με 7 βαθμούς στο ERC1 Junior.

“Ήταν μια φανταστική μέρα”, δήλωσε ο Ingram. “Πάντα πηγαίνω καλά στην νύχτα και ο Ross Ross [Whittock, συνοδηγός] τα πάει καλά επίσης. Αν και δεν πίστευα ότι θα είμαστε τόσο γρήγοροι. Και αισθάνθηκα άθλια!”

“Κινηθήκαμε όσο μπορούσαμε γρήγορα μέσω των επιδέξιων τμημάτων, αλλά είμαστε άνετοι, ας ελπίσουμε ότι θα είναι το ίδιο και αύριο!”

Ο Mares ήταν αποφασισμένος μετά την ανασυγκρότηση να κτυπήσει την πρωτοπορία στην κατηγορία του, παραμένοντας αισιόδοξος παρά την ατυχία του.

“Ήταν μια καλή μέρα για εμάς και μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση μας γενικά, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε για την αυριανή μέρα. Ελπίζω ότι η καινούργια μέρα θα μας ταιριάξει καλύτερα από σήμερα.”

Ο Václav Pech (EuroOil – Invelt Team) πέρασε το δίδυμο του πρωταθλήματος Juniors, αλλά βρέθηκε πίσω στην τέταρτη θέση, καθώς οι Ingram και Mareš ανέβασαν ρυθμούς στις τελευταίες ειδικές του “Loop”.

Ο έτερος Τσέχος οδηγός Tomáš Kostka (Kresta Racing) αντιμετώπισε πρόβλημα με την φθορά των ελαστικών αργά στον πρώτο “Loop” μετά την επιλογή του για μαλακά, αλλά αισθάνθηκε πιο άνετα στο δεύτερο κλειδώνοντας την πέμπτη θέση, 12,5s πίσω από τον Pech.

Ο πρώην πρωταθλητής ERC1 και ERC3 Junior Marijan Griebel μπόρεσε να ανεβάσει το ρυθμό του καθώς η περνούσε η μέρα, κάνοντας τρομερή δουλειά ανεβαίνοντας από την δέκατη στην έκτη μέχρι το τέλος της ημέρας με το ŠKODA Fabia R5.

Παρά το γεγονός ότι έχασε δύο λεπτά με ένα σκασμένο ελαστικό, ο Gryazin κατάφερε να ανέβει μέχρι την έβδομη θέση, επανακτώντας την τρίτη θέση στο ERC1 Junior στο τελευταία ειδική του “Loop”.

Η ανάκαμψη αυτή ήρθε σε βάρος του Simon Wagner, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο ERC1 Junior αυτό το Σαββατοκύριακο με ένα ŠKODA Fabia R5 Evo. Ο νεαρός δεν κινήθηκε όπως θα ήθελε καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο στομάχι. Έπεσε πίσω από τον Gryazin και τον Jaromír Tarabus (Agrorodeo) για να ολοκληρώσει την ημέρα στην ένατη θέση.

Ο Łukasz Habaj παραδέχτηκε ότι δεν είχε αξιοποιήσει στο έπακρο το “δώρο” που του δόθηκε από τη αποχώρηση του Lukyanuk, καταλήγοντας στο τέλος του πρώτου σκέλους δέκατος. Είχε αγωνιστεί για τις θέσεις μπροστά και έχασε χρόνο όταν χτύπησε ένα δέντρο στην Semetín..

Ο Tomáš Pospíšilík (BTH Import Stal Rally Team), ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο ERC Junior με ένα ŠKODA Fabia R2 το 2014, έκανε καλή εντύπωση στο ERC1 Junior, ολοκληρώνοντας την πρώτη πεντάδα στην κατηγορία μετά που πέρασε τους Matias Adielsson (Σουηδική Εθνική Ομάδα) και Miko Marczyk (ŠKODA Polska Motorsport).
Τόσο ο Adielsson όσο και ο Marczyk αντιμετώπισαν προβλήματα με σκασμένα ελαστικά το πρωί. Το πρόβλημα του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης το απόγευμα που είχε ο Adielsson τον ανάγκασε να οπισθοχωρίσει στην έκτη θέση ERC1 Junior, ενώ ο Marczyk εγκατέλειψε μετά από έξοδο στην Kostelany.

O Andrea Nucita (Loran SRL) οδηγεί τόσο την κατηγορία παραγωγής ERC2 όσο και το Abarth Rally Cup μετά τον πρώτο γύρο, ενώ ο Efrén Llarena (Rallye Team Spain) διατηρεί το δίδυμο του τίτλου ERC3 Junior ζωντανό οδηγώντας την κατηγορία ERC3 7.8s μπροστά από τον Jean-Baptiste Franceschi.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή με την διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών (τριών επαναλαμβανομένων).

Αποτελέσματα 2ης μέρας