Barum Czech Rally Zlín-Μέρα Δεύτερη: Μπροστά ο εκπληκτικός Erik Cais

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας στην πρώτη θέση βρίσκουμε ένα πλήρωμα που εξέπληξε με την αγωνιστική του κατάσταση, τους Erik Cais/ Jindřiška Žáková της Yacco ACCR Team με Ford Fiesta R5 MkII.

Οι νεαροί Τσέχοι που ήταν στην τριπλή μάχη για την πρώτη θέση οδήγησαν ώριμα και κατάφεραν κατά την διάρκεια της μέρας να ανεβούν στην δεύτερη. Στην τελευταία ειδική διαδρομή όντας και πάλι οι ταχύτεροι απο όλους, έκαναν την ανατροπή και πέρασαν πρώτοι με διαφορά 2.1 δευτερολέπτων.

06 Jan KOPECKY (CZE), Jan HLOUSEK (CZE), Skoda Fabia Rally2 Evo

 

Στην δεύτερη θέση είναι οι Jan Kopecký/Jan Hloušek της Agrotec Škoda Rally Team με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Το πλήρωμα έπαιξε έξυπνα τα χαρτιά του πιέζοντας εκεί που έπρεπε μη χάνοντας την πρωτοπορία του αγώνα σε κανένα σημείο του αγώνα, όλα αυτά μέχρι την τελευταία ειδική όπου προτίμησαν να μην ρισκάρουν γράφοντας τον τρίτο ταχύτερο χρόνο και πλέων βρίσκονται στην δεύτερη θέση γενικής όμως εξακολουθούν να βρίσκονται σε απόσταση βολής.

02 Andreas MIKKELSEN (NOR), Jonas ANDERSSON (NOR), Skoda Fabia Rally2 Evo

Την τριάδα συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen/Jonas Andersson της Toksport WRT με Škoda Fabia Rally2 Evo. Οι Νορβηγοί ήταν σε μάχη για την δεύτερη θέση καθόλη την διάρκεια του σκέλους χάνοντας την τελικά στα τελευταία στάδια της μέρας.

Τα τρία αυτά πληρώματα χωρίζει μια διαφορά λιγότερη απο 17 δευτερόλεπτα με τις μάχες για την πρωτιά να αναμένονται να είναι στο φόρτε τους την αυριανή τελευταία μέρα του αγώνα.

18 Simon WAGNER(AUT), Gerald WINTER(AUT), Skoda Fabia Rally2 Evo

Στην τέταρτη θέση σχεδόν ένα λεπτό μακριά απο τους πρωτοπόρους είναι οι Simon Wagner/ Gerald Winter της BTH Import Stal Rally Team με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Το πλήρωμα είχε μια σταθερή παρουσία και βρίσκονται στην καλύτερη θέση που θα μπορούσαν να έχουν στον αγώνα.

Στην 5η θέση 8,3 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκουμε τους FilipMareš/ Radovan Bucha της ACCR Laureta Auto Škoda Team με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος που πέτυχαν στην τελευταία ειδική της μέρα τους ανέβασε στην συγκεκριμένη θέση ενώ θα μπορούσαν να είναι μια θέση πιο πάνω εάν δεν έμπαιναν αργοπορημένοι στο TC και να δεχτούν 10 δευτερόλεπτα ποινής.  Στην 6η θέση είναι οι Norbert Herczig/ Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária με Škoda Fabia Rally2 Evo, οι οποίοι είχαν μια σε γενικές γραμμές καλή παρουσία αν εξαιρέσουμε την 6η ειδική όπου είχαν μία άτυχη στιγμή γράφοντας 9ο ταχύτερο χρόνο γενικής.

Στην 7η θέση βρίσκουμε τους Miko Marczyk/ Szymon Gospodarczyk της Orlen Team με Škoda Fabia Rally2 Evo οι οποίοι ήταν στην 5η θέση γενικής μέχρι την τελευταία ειδική διαδρομή, εκεί που ο 11ος χρόνος που έγραψαν τους ανάγκασε να οπισθοχωρήσουν δυο θέσεις.

51 Martin LASZLO (HUN), David BERENDI (HUN), Peugeot 208 Rally4

Όγδοοι είναι οι Efrén Llarena / Sara Fernandez της Rallye TeamSpain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Κατάφεραν να ανεβούν σε αυτή την θέση μετά την έβδομη ειδική διαδρομή και διατηρήθηκαν μέχρι το τέλος της μέρας. Στην 9η θέση γενικής είναι οι Callum Devine/ James Fulton της Motorsport Ireland Rally Academy με Ford Fiesta R5 MkII.  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Miroslav Jakeš/ Petr Machů της Samohýl Škoda Team με Škoda Fabia R5.

Όπως αναφέραμε και χτες η παντοκρατορία της Škoda με 8 παρουσίες στα 10 πρώτα αυτοκίνητα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, μόνο που αυτή την φορά ο πρωτοπόρος είναι με ένα Ford Fiesta R5 MkII.

Τα πληρώματα που δεν ολοκλήρωσαν την σημερινή δεύτερη μέρα είναι οι Daňhel Vlastimil/Osička Vladimír, HorákLibor/Boček Jiří, Řehák Matěj/Říha Lukáš, SmékalEgon/Baďurová Hana, Kostka Tomáš/Kučera Ladislav λόγω Pajari Sami/Salminen Marko, Březík Adam/Krajča Ondřej και Widłak Igor/Dymurski Daniel λόγω τεχνικών προβλημάτων.

07 Jari HUTTUNEN (FIN), Mikko LUKKA (FIN), Hyundai i20 R5

Απο ατύχημα στις ειδικές της μέρας εγκατέλειψαν οι LoofNick/Magalhães Hugo, Stříteský Dominik/Hovorka Jiří, PryczekMichał/ Marschal Krzysztof, Landa Nikolai/Landa Günter, Cachon Alejandro/Lopez Alejandro, Feofanov Dmitry/KokinsNormunds, Timur Yiğit Alpaslan/Dinçer Aras, von Thurn undTaxis Albert / Ettel Bernhard και Huttunen Jari / Lukka Mikko.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την διεξαγωγή 6 ειδικών διαδρομών (τρείς επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 83,74 αγωνιστικών χιλιομέτρων.