AUDI SUMMIT 2017: Παγκόσμιες πρεμιέρες για την Audi

Σε μια φαντασμαγορική βραδιά η Audi και στην παρουσία πέραν των δύο χιλιάδων καλεσμένων, η Audi παρουσίασε όλα τα μοντέλα και όλες τις καινοτομίες της που την κατατάσσουν ως την πρωτοπόρο ψηφιακή μάρκα στην παγκόσμια αγορά. Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο σκοπό να αναδείξει όλα τα νέα προγράμματα της γύρω από την κινητικότητα σε αυτή την ψηφιακή εποχή, με διάφορα θέματα όπως την βιώσιμη παραγωγή, κατασκευές χαμηλού βάρους, συνδεσιμότητα, αυτόματη οδήγηση και ψηφιακές υπηρεσίες.

Audi A8

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης των 70 οχημάτων της Audi, το μοντέλο που έκλεψε την παράσταση δεν ήταν άλλο από το καινούργιο Α8. Η τέταρτη γενιά της ναυαρχίδας της Audi διαθέτει τόσο τη σχεδιαστική ταυτότητα που θα ακολουθήσει στο μέλλον το γερμανικό εργοστάσιο όσο και τις νέες τεχνολογίες που θα εφαρμοστούν.

Audi Summit / Smart Factory

Ταυτόχρονα η Audi γίνεται η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει ηλεκτρικά υβριδικά μοντέλα σε όλες της τις σειρές. Στο Α8 υπάρχει ένα μικρό υβριδικό σύστημα 48 βολτ, που δίνει την δυνατότητα στο όχημα να μετακινηθεί αυτόνομα, με τον κινητήρα καύσης να είναι εντελώς σβηστός. Τα φρένα θα βοηθούν την μπαταρία να ανακτά ενέργεια ενώ θα υπάρχει και αυτόματος πιλότος που αναλαμβάνει να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε βαριά κίνηση με ταχύτητα μέχρι 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Audi Summit 2017 Brand Show

Ακόμη μια σημαντική παρουσίαση στην συνάντηση ήταν της τεχνολογίας Audi AI (τεχνητής νοημοσύνης). Αυτονομία, εξυπνάδα και καινοτομία είναι τα κύρια συστατικά αυτής της νέας εξέλιξης, έτσι ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο να μπορούν έχουν ακόμη καλύτερη ποιότητα ζωής αλλά και τα ταξίδια πιο άνετα και ασφαλή με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Audi του μέλλοντος θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να βελτιώνει τις ικανότητες της, με την τεχνολογία να προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο βάσει των αναγκών μας. Το Audi AI μπορεί ακόμη και να προτείνει βιβλία στους επιβάτες του, έχοντας μελετήσει τα γούστα του καθενός μέσω των προσωπικών υπολογιστών και κινητών μας. Το Audi AI υποστηρίζει τον οδηγό, τον σκέφτεται αλλά και σκέφτεται για αυτόν» ήταν το μήνυμα του Rupert Stadler, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, και συμπλήρωσε λέγοντας. «Σε ένα αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του, βλέπουμε πως premium θα θεωρείται το όχημα που σου δίνει περισσότερη ανεξαρτησία για να χρησιμοποιήσεις καλύτερα τον χρόνο σου. Τα προϊόντα μας θα είναι φτιαγμένα με σκοπό να το κάνουμε αυτό πραγματικότητα. Είτε θέλει ο οδηγός να χαλαρώσει ή να ασχοληθεί με την οικογένεια ή τους φίλους του μέσα στο αυτοκίνητο, η τεχνολογία αυτή θα του δίνει την δυνατότητα.»

Audi Summit Barcelona 2017

Η Audi έθεσε στόχο μέχρι το 2020 να παρέχει τρία εξ ολοκλήρου ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με σκοπό να γίνει ακόμη πιο φιλική στο περιβάλλον. Αυτό γίνεται με την παραγωγή του Audi e-tron από το 2018.