Andrea Adamo: Έχουμε τα φόντα να υπερασπιστούμε τον τίτλο

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Motorsport, Andrea Adamo, ανέφερε ότι το ξεκίνημα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι του δίνει την πεποίθηση ότι η ομάδα έχει τις ικανότητες να υπερασπιστεί επιτυχώς τον τίτλο κατασκευαστών.

Μιλώντας την παραμονή του αγώνα στο Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου), ο Adamo είπε ότι η δουλειά που έχει είναι να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα από την ομάδα, η οποία είναι από τις πιο δυνατές και πιο πληρέστερες στην ιστορία του WRC.

Έχοντας στις τάξεις της ομάδας τον νυν πρωταθλητή οδηγών Ott Tänak και τον Sébastien Loeb, οι δυο τους μαζί μετρούν 10 τίτλους οδηγών. Επιπρόσθετα, στην ομάδα είναι και ο δεύτερος της περσινής σεζόν Thierry Neuville καθώς επίσης και ο Dani Sordo, ο οποίος καταφέρνει να σκοράρει συνεχώς βαθμούς και με αυτά τα δεδομένα η ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί τρομερή.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα είναι κυρίαρχη η Hyundai φέτος ανέφερε: «Έρχομαι από τα βουνά και έτσι είμαι πάντα προσγειωμένος. Δεν ονειρεύομαι, όμως αν το έκανα θα ήλπιζα για κάποια κυριαρχία του στυλ της Lancia το 1988. Έχουμε σαν στόχο να κερδίσουμε το WRC και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να πάρεις το καλύτερο από όλα. Τα πληρώματα είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Μπορεί να έχουμε το καλύτερο αυτοκίνητο στους αγώνες, όμως χωρίς κορυφαία πληρώματα δε μπορείς να κερδίσεις τίποτα».

Όσον αφορά τον Tänak και το κατά πόσο βολεύτηκε με το Hyundai, είπε: «Είναι η δουλειά μου να τον κάνω να αισθανθεί άνετα. Δε θα τον κάνουμε να νοιώσει όπως το σπίτι του, το σπίτι είναι όπου έχουμε οικογένεια και φίλους. Θέλω να νοιώσει άνετα κάτι που σημαίνει ότι τον καλωσορίσαμε, τον ακούσαμε, μοιραστήκαμε πληροφορίες μαζί του και διασφαλίσαμε ότι αντιδρούμε θετικά στις εισηγήσεις του».

Ο Κορεάτης κατασκευαστής ολοκλήρωσε τις δοκιμές στη Γαλλία εν όψη Μόντε Κάρλο την προηγούμενη βδομάδα. Ο Adamo επεσήμανε ότι προτεραιότητα του είναι να διασφαλίσει ότι η Hyundai θα παραμείνει στην κορυφή του WRC.

«Προσπαθώ να κάνω την ομάδα ανοικτή. Υπάρχει μόνο ένα νούμερο 1. Πληρωνόμαστε από την Hyundai για να κερδίζουμε και αν η Hyundai κερδίζει τότε όλοι είναι στην ίδια κατεύθυνση και μοιράζονται τις πληροφορίες. Αυτό είναι το καλό αποτέλεσμα».