Alexey Lukyanuk – Η Επιστροφή

02 LUKYANUK Alexey KAPUSTIN Roman FORD Fiesta R5 Action during the 2016 European Rally Championship ERC Azores rally, from June 2 to 5, at Ponta Delgada Portugal - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Ο Alexey Lukyanuk έχει ορκιστεί να “πολεμήσει” για να γίνει ο πρώτος Ρώσος ο οποίος θα καταφέρει να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA, καθώς και φέτος θα αγωνιστεί στους αγώνες του ERC, αντί σε αυτούς του WRC2.

Ο Lukyanuk είχε προγραμματίσει να ακολουθήσει το πρωτάθλημα του ERC (European Rally Championship) και μετέπειτα να κάνει το επόμενο βήμα, μεταπηδώντας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι (WRC) αυτή τη σεζόν. Oι αλλαγές στο πρόγραμμά του για το 2017, τον αναγκάζουν να επιστρέψει στο ERC ξεκινώντας από τον αγώνα Azores Airlines Rallye αργότερα αυτό το μήνα.

“Θα ξεκινήσουμε πάλι στο ERC και θα αγωνιστούμε για τη νίκη”, δήλωσε ο Lukyanuk. “Στην αρχή της χρονιάς προσπαθήσαμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά αυτά τα σχέδια βασίζονται στις προσδοκίες για ένα δυνατό χορηγό. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, αλλά τουλάχιστον κάναμε τον πρώτο αγώνα στο WRC2. Τώρα έχουμε πάρει την απόφαση να τρέξουμε στο ERC, όπου το κόστος είναι μικρότερο. Η μάχη για τον τίτλο αναμένετε να είναι μεγάλη, σύμφωνα με τον κατάλογο των συμμετοχών που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας και ετοιμαζόμαστε για τον πρώτο αγώνα, κάνοντας τις καινούργιες σημειώσεις  μελετώντας παράλληλα και τα onboards. Ανυπομονούμε πολύ για τη νέα σεζόν να ξεκινήσει.”

Ο Lukyanuk, ο οποίος θα συνεχίσει τη συνεργασία του με το συνοδηγό του Alexey Arnautov, θα οδηγήσει και πάλι ένα Ford Fiesta R5 για την H-Racing, αυτή τη φορά με νέα χρώματα. «Για τους δύο πρώτους αγώνες θα αρχίσουμε με ασυνήθιστα χρώματα έχοντας την υποστήριξη από την Rosgosstrakh (RGS), αλλά θα συνεχίζουμε την μακροχρόνια συνεργασία μας με τον Boris Zimin και με την υποστήριξη και την βοήθεια του θα προχωρήσουμε περαιτέρω», είπε ο 36χρονος δευτεραθλητής του περσινού ERC πίσω από τον Kajetan Kajetanowicz.

Ο συντονιστής του ERC Jean-Baptiste Ley δήλωσε: ” O Alexey είναι ευρέως γνωστός ως ένας από τους ταχύτερους και πιο θεαματικότερους οδηγούς ράλι και είναι φανταστικό που επέστρεψε και είναι πίσω