Home Rally MERC Al Attiyah και Baumel κατάκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλήματος MERC...

Al Attiyah και Baumel κατάκτησαν τον τίτλο του Πρωταθλήματος MERC με νίκη στο Rally of Lebanon

Ο Nasser Saleh Al Attiyah από το Κατάρ μαζί με τον Γάλλο συνοδηγό του Mathieu Baumel επικράτησαν στο 44ο Ράλι Λιβάνου φτάνοντας στην κορυφή και των δύο τελευταίων ειδικών διαδρομών χθες, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με συνολικό χρόνο 1:52:23,2 δευτερόλεπτα, 5:52,8 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο πλήρωμα από τον Λίβανο Bassel Abu Hamdan και Fras Elias.

Ο Λιβάνιος κάτοχος του ρεκόρ με 15 νίκες στον αγώνα, Roger Feghali, με συνοδηγό τον Joseph Matar, δυστυχώς είχε ένα ατύχημα την δεύτερη μέρα του αγώνα που τους ανάγκασε να αποσυρθούν. Τερμάτισαν τελικά τέταρτοι γενικής με χρόνο (2:04:57,1).

Ο Al Attiyah, ο οποίος είχε ήδη κατακτήσει τον 18ο τίτλο του Πρωταθλήματος Ράλι Μέσης Ανατολής (MERC) πριν από τον αγώνα το Λιβάνου, εξέφρασε την χαρά του και τόνισε ότι είναι πάντα πρόθυμος να εκπροσωπεί την χώρα του Κατάρ αλλά και την Μέση Ανατολή σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Ράλι Ντακάρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα το Ράλι Λιβάνου. Είμαι πάντα πρόθυμος να εκπροσωπώ το Κατάρ και την Μέση Ανατολή με τον καλύτερο τρόπο σε οποιοδήποτε αγώνα που συμμετέχω σε όλο τον κόσμο», είπε ο Al Attiyah, ενώ κάλεσε τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο να έρθουν στο Κατάρ για να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA World Cup Qatar 2022 τον Νοέμβριο και Δεκέμβριος.

Ο Ziad Jamous, επικεφαλής του Ράλι του Λιβάνου 2022, συνεχάρη τον Nasser Al Attiyah για την επικράτηση του στον αγώνα για δεύτερη φορά στην ιστορία του. «Αυτή η νίκη δεν ήταν έκπληξη επειδή ο αγώνας είχε πρωταγωνιστές τον Λιβάνιο οδηγό Roger Feghali αλλά και τον Nasser Saleh Al Attiyah».

Ο φετινός αγώνας διοργανώθηκε από το The Automobile and Touring Club of Lebanon (ATCL), περιελάβανε 10 ασφάλτινες ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 192,30 αγωνιστικών χιλιομέτρων, σε μια συνολική διαδρομή 478,83km πάνω από ελικοειδή ασφαλτοστρωμένους ορεινούς δρόμους στα βόρεια και ανατολικά της Βηρυτού.

Το ράλι είχε δύο περάσματα χθες μέσω της ειδικής Nahr Ibrahim και τρία περάσματα από την ειδική Hboub.

1: VOLKSWAGEN POLO GTI, Nasser Al Attiyah, Matthieu Baumel 1:52:23.2

2: SKODA FABIA, Bassel Abou Hamdan, Firas Elias +5:52.8

3: SKODA FABIA, Tamer Ghandour, Salim Jleilaty +6:03.5

4: MITSUBISHI LANCER EVO X, Alex Feghali, Marc Haddad +12:33.9

5: MITSUBISHI LANCER EVO IX, Chadi Fakieh, Samer Sfeir +13:26.7

6: CITROEN DS3, Elias Dehni, Amin AKL +15:33.9

7: CITROEN DS3, David Mezher, Chadi Nasr +20:27.0

8: Ford Fiesta R5, Nasser Khalifa Al Atiya, Giovanni Bernachinni +21:53.8

9 27 MITSUBISHI LANCER EVO IX, Issa Abu Jamous, Emad Juma +42:59.9

10 23 MITSUBISHI LANCER EVO X, Ihab Alshurafa, Yousef Juma +46:11.8

Φωτογραφίες: MMS RACING

Exit mobile version