ADAC Rallye Deutschland 2019 – Shakedown: Ο Ogier σημείωσε τον καλύτερο χρόνο

Ο περσινός πρωταθλητής Sebastien Ogier ήταν ο οδηγός που κατάφερε στο σημερινό shakedown του αγώνα στην Γερμανία να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο. Ο Γάλλος επικράτησε στη μήκους 5.20km ειδική στο St Wendeler του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ott Tanak, με διαφορά μόλις ενός δέκατου του δευτερολέπτου. Ο ομόσταυλος του Ogier στην Citroen Esapekka Lappi ολοκλήρωσε τρίτος, γράφοντας τον ίδιο χρόνο με τον Thierry Neuville.

Ταχύτερος ήταν ο Ott Tanak, με διαφορά 0.5 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Ogier μετά το τρίτο του πέρασμα και τα δεδομένα έδειχναν ότι δε θα άλλαζαν. Ο Γάλλος όμως βρήκε την ταχύτητα στο τέταρτο πέρασμα καταφέρνοντας έτσι να γίνει ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown.

Ο Tanak, μετά το τέλος του shakedown ήταν σαφώς ευχαριστημένος που κατάφερε να εγκλιματιστεί γρήγορα στην ασφάλτινη επιφάνεια. «Η τελευταία φορά που οδήγησα σε άσφαλτο ήταν πριν από ένα μήνα σε δοκιμές που κάναμε για τον σημερινό αγώνα. Όλα δούλευαν ρολόι από την αρχή. Κάναμε μόνο λίγες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις ούτως ώστε να έχουμε καλή αίσθηση, όμως γενικά θέλαμε να έχουμε καλή αίσθηση με το αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Αύριο θα έχουμε ελαφρύ προβάδισμα καθώς θα ξεκινάμε πρώτοι και ευελπιστώ ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πρέπει να πιέσουμε πολύ από την αρχή καθώς οι διαφορές στην Γερμανία είναι πολύ μικρές. Πρέπει γρήγορα να βρούμε το όριο», ανέφερε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ott Tanak.

Επεσήμανε επίσης το πέρασμα από την ειδική Panzerplatte, η οποία είναι σε στρατιωτική περιοχή και το γεγονός ότι φέτος η φορά θα είναι αντίθετη σε σχέση με άλλες χρονιές.
«Η πρόκληση θα είναι μεγαλύτερη φέτος καθώς θα έχουμε καινούργιες σημειώσεις. Ο δρόμος δεν έχει και την καλύτερη επιφάνεια και υπάρχουν ύπουλα σημεία με πέτρες κατά μήκος της διαδρομής. Έτσι, πρώτη μας προτεραιότητα είναι να αποφύγουμε να έχουμε σκασμένο ελαστικό».

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Teemu Suninen και Dani Sordo.

Αποτελέσματα shakedown

1. Sébastien Ogier Citroën C3 2min 39.7sec
2. Ott Tänak Toyota Yaris +0.1sec
3= Esapekka Lappi Lappi Citroën C3 +0.3sec
3= Thierry Neuville Hyundai i20 +0.3sec
5. Teemu Suninen Ford Fiesta +0.9sec
6. Dani Sordo Hyundai i20 +1.0sec
7. Kris Meeke Toyota Yaris +1.2sec
8. Andreas Mikkelsen Hyundai i20 +1,5sec
9. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris +1,6sec
10. Gus Greensmith Ford Fiesta +3,0sec