ADAC Rallye Deutschland 2019 – Μέρα 2η: Άντεξε στην πίεση ο Tanak

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δεύτερη μέρα του ADAC Rallye Deutschland 2019. Έξι ειδικές περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα όπου τις νίκες μοιράστηκαν οι Ott Tanak και Thierry Neuville, με τον Εσθονό να μετρά τέσσερις νίκες και τον Βέλγο δύο. Οι διαφορές στις ειδικές μεταξύ των πρωτοπόρων ήταν πολύ μικρές και η μεταξύ τους απόσταση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Ο Ott Tanak (Toyota Yaris) κατάφερε να αντέξει στην πίεση που του ασκήθηκε από τον Thierry Neuville, όντας πρωτοπόρος στον αγώνα. Με το καλημέρα έχασε την πρώτη θέση, όμως επανήλθε στη δεύτερη ειδική της μέρας πρώτος καταφέρνοντας να κρατηθεί μέχρι και την ολοκλήρωση του σκέλους.

Από την πλευρά του ο Neuville (Hyundai i20), πίεσε στο μάξιμουμ ειδικότερα κατά το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές. Είναι ακόμα στη μάχη για την πρώτη θέση καθώς η διαφορά του από τον Tanak είναι μόλις στα 2.8 δευτερόλεπτα και από ότι δείχνουν τα δεδομένα η αυριανή μέρα αναμένετε συναρπαστική.

Τρίτος είναι ο Sebastien Ogier (Citroen C3). Ο περσινός πρωταθλητής ξεκίνησε το πρώτο πέρασμα από τις ειδικές αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υποστροφής γεγονός που τον ανάγκασε να χάνει χρόνο. Στην επανάληψη βελτιώθηκε το πρόβλημα με το αυτοκίνητο όπως επίσης και η αίσθηση, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους καθώς λίγο η υπερτραφή και λίγο τα μικρά λάθη που έκανε τον άφησαν 22 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση είναι τα Yaris των Keeke και Latvala. Και οι δυο δεν μπόρεσαν να φτάσουν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης, είναι όμως αμφότεροι σε απόσταση βολής από τον Sébastien Ogier.Στη μετριότητα κινήθηκαν επίσης οι Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) και Esapekka Lappi (Citroen C3). Σε κανένα σημείο δεν ήταν ανταγωνιστικοί με αποτέλεσμα να μείνουν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, μακριά από τις θέσεις του βάθρου. Οι Gus Greensmith (Ford Fiesta) και Dani Sordo (Hyundai i20) είναι στην όγδοη και ένατη θέση.

Στην κατηγορία WRC2 PRO, ο Kalle Rovanpera είναι μέχρι στιγμής ασυναγώνιστος. Ο νεαρός οδήγησε ταχύτατα το Skoda Fabia και με το τέλος της δεύτερη μέρας είναι πρώτος με διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Jan Kopecky, ο οποίος είναι επίσης εκ των φαβορί για νίκη. Τρίτος μέχρι στιγμής είναι ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) ο οποίος δεν απέφυγε τα λάθη και ένα από αυτά τον ανάγκασε να βγει εκτός δρόμου, χάνοντας αρκετά δευτερόλεπτα.

Αύριο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα καθώς αποτελείται από οκτώ ειδικές διαδρομές. Μεταξύ αυτών είναι και η γνωστή Panzerplatte, η οποία είναι μήκους 41km και επίσης είναι σε αντίθετη φορά σε σχέση με προηγούμενες χρονιές

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC 59:12.4
2 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +2.8
3 S. Ogier J. Ingrassia Citroën C3 WRC +22.1
4 K. Meeke S. Marshall Toyota Yaris WRC +25.6
5 J.M Latvala M. Anttila Toyota Yaris WRC +27.8
6 A. Mikkelsen A. Jæger-Amland Hyundai i20 Coupe WRC +40.0
7 E. Lappi J. Ferm Citroën C3 WRC +52.9
8 G. Greensmith E. Edmondson Ford Fiesta WRC +1:05.5
9 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +1:15.1