ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2018– Shakedown: Ταχύτερος ο Tanak

Με φόρα από τη Φιλανδία ξεκίνησε τον αγώνα στη Γερμανία ο Ott Tanak, καθώς ήταν ο οδηγός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο σημερινό shakedown. Ο Εσθονός έδειξε να προσαρμόζετε γρήγορα στις νέες συνθήκες οδοστρώματος (από χώμα σε άσφαλτο), σταματώντας στη μήκους 5.52km διαδρομή τα ρολόγια 0.2 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα από τον ομοσταυλό του στην Toyota Jari-Matti Latvala.

«Κάναμε ένα πέρασμα, επιστρέψαμε στο σέρβις και μετά κάναμε άλλο ένα. Οδήγησα σε άσφαλτο μετά από αρκετό καιρό. Κάναμε δοκιμές σε ασφάλτινη επιφάνεια πριν από τον αγώνα της Φιλανδίας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε ορισμένες αλλαγές για αυτού του είδους τους δρόμους,» είπε ο Ott Tanak μετά το τέλος της διαδικασίας και πρόσθεσε, «είχα καλή αίσθηση και το αυτοκίνητο ήταν ισορροπημένο μετά τις μικρές αλλαγές που κάναμε στην ανάρτηση.»

Ο Sebastien Ogier με Ford Fiesta ήταν ο ταχύτερος οδηγός μετά τα δυο πρώτα περάσματα, πριν ο Tanak πραγματοποιήσει το ταχύτερο πέρασμα στην τρίτη και τελευταία διέλευση. Ο πρωταθλητής έγραψε τον καλύτερο του χρόνο στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια, μένοντας όμως τρίτος πίσω από τα δυο Yaris των Tanak και Latvala. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville (Hyundai i20) ήταν ένα δέκατο πίσω από τον Ogier, με τους Dani Sordo (Hyundai i20) και Craig Breen (Citroen C3) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Αποτελέσματα

1. Ott Tänak Toyota Yaris 2min 52.9sec
2. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris + 0.2sec
3. Sébastien Ogier Ford Fiesta + 0.6sec
4. Thierry Neuville Hyundai i20 + 0.7sec
5. Dani Sordo Hyundai i20 + 0.9sec
6= Craig Breen Citroën C3 + 1.4sec
6= Elfyn Evans Ford Fiesta + 1.4sec
8. Esapekka Lappi Toyota Yaris + 1.8sec
9. Mads Østberg Citroën C3 + 2.5sec
10. Teemu Suninen Ford Fiesta + 3.0sec