ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2018: Ο Tanak έκανε το repeat

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Ott Tanak έφυγε νικητής από τον αγώνα της Γερμανίας μετά από εξαιρετική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του τετραήμερου. Ο Εσθονός ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου πέρυσι με Ford Fiesta και φέτος με Toyota Yaris, 39 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο οδηγό.

Αυτή ήταν επίσης η δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά την επιτυχία που είχε στον προηγούμενο αγώνα στη Φιλανδία και με το αποτέλεσμα αυτό πλησίασε τον πρωτοπόρο Neuville στους 36 βαθμούς και τον δεύτερο Sebastien Ogier στους 13.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πλησιάσει τους χρόνους του Tanak, όμως η τύχη του χαμογέλασε στο τέλος αφού εκμεταλλεύτηκε τις αποχωρίσεις των Dani Sordo και Jari-Matti Latvala, τερματίζοντας τελικά στη δεύτερη θέση. Αυτή η εξέλιξη ανέβασε τον τρίτο οδηγό της Toyota, Esapekka Lappi, στην τρίτη θέση, εξασφαλίζοντας έτσι πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι ελπίδες του Ogier (Ford Fiesta) για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο λιγοστεύουν μετά και τα αποτελέσματα στη Γερμανία. Ο Γάλλος έτρεχε στη δεύτερη θέση χθες, όμως ένα κλαταρισμένο ελαστικό τον έριξε ένατο. Σήμερα οδήγησε στο όριο κερδίζοντας δυο ειδικές διαδρομές και με τις εγκαταλείψεις των Sordo και Latvala ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση. Μάζεψε επίσης πέντε βαθμούς από την powerstage και με αυτό το αποτέλεσμα είδε τον Nauvilleνα αποσπάτε ακόμα δυο βαθμούς στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Teemu Suninen (Ford Fiesta), ο οποίος έτρεχε για πρώτη φορά σε άσφαλτο με αυτοκίνητο WRC. Ο Φιλανδός κατάφερε να περάσει σήμερα τον Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ με το χειρισμό του αυτοκινήτου. Έβδομος ολοκλήρωσε ο Craig Breen (Citroen C3) και όγδοος ο Marijan Griebel, ο οποίος με τη σειρά του πήρε τους πρώτους του βαθμούς με αυτοκίνητο WRC, αφού έτρεξε για πρώτη φορά με ένα Citroen DS3.

Στην κατηγορία WRC2 η κυριαρχία της Skoda ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές καθώς τρία Fabia R5 κατέλαβαν και τις τρείς θέσεις του βάθρου. Ο Jan Kopecky μετά το κλαταρισμένο ελαστικό που είχε χθες κατάφερε σήμερα να ανακάμψει και από τρίτος που ξεκίνησε τη σημερινή μέρα κέρδισε τον αγώνα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον νεαρό Kale Rovanpera και τρίτο τον Fabio Adolfi.

Ο επόμενος αγώνας είναι το ράλι Τουρκίας, το οποίο επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά το 2010. Είναι αμιγώς χωμάτινος αγώνας, θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και η βάση του θα είναι ο Μαρμαράς.

Αποτελέσματα

  1. Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:03:36.9
  2. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 39.2
  3. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) + 1:00.9
  4. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) + 1:34.5
  5. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) + 2:02.9
  6. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) + 2:13.8
  7. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 2:39.1

Βαθμολογία

  1. Thierry Neuville – 172 points
  2. Sébastien Ogier – 149 points
  3. Ott Tänak – 136 points
  4. Esapekka Lappi – 88 points
  5. Andreas Mikkelsen – 65 points
  6. Dani Sordo – 60 points
  7. Jari-Matti Latvala – 55 points
  8. Elfyn Evans – 52 points
  9. Mads Ostberg – 48 points
  10. Craig Breen – 47 points

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. Hyundai WRT – 254 points
  2. Toyota Gazoo Racing – 241 points
  3. M-Sport Ford WRT – 224 points
  4. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 159 points