ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2018 – Μέρα 3η: Άνετα μπροστά ο Tanak

FIA World Rally Championship 2018 / Round 09 / Rallye Deutschland 2018 / August 16-19, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC

Πολύ κοντά στη νίκη βρίσκετε ο Ott Tanak, καθώς απέκτησε άνετο προβάδισμα μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης μέρας του αγώνα στη Γερμανία. Την ίδια στιγμή ανοικτή είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Dani Sordo, Jari-Matti Latvala και Thierry Neuville.

Με τον καιρό να παραμένει καλός και το απόγευμα της τρίτης ημέρας του Rally Γερμανίας, οι οδηγοί επέλεξαν 5 σκληρά ελαστικά για τις δύο panzerplatte, και στην συνέχεια πάλι 5 σκληρά ελαστικά για τις άλλες δύο ειδικές του loop, όπως και το πρωί.

Ο Εσθονός πλέον έχει δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας, κάτι που του επιτρέπει να κινηθεί χωρίς ρίσκα μέχρι και τον τερματισμό. Στην πρώτη, την μικρή panzerplatte, είχε κλατάρισμα, αλλά δεν του κόστισε σε χρόνο.

Ο Ogier είχε κλατάρισμα στην αρχή της 13ης ειδικής, της μεγάλης panzerplatte, έτσι έχασε πάνω από 90 δευτερόλεπτα από την αλλαγή του ελαστικού. Ο Γάλλος αναγκάστηκε να κάνει την αλλαγή μέσα στην ειδική, αφού είχε ζημιά η ζάντα, με το ελαστικό να μην έχει καθόλου αέρα στο εσωτερικό του. Έτσι έπεσε στην 9η θέση της κατάταξης, πίσω από τον teammate του Teemu Suninen.

Μάχη για την 2η και 3η θέση δίνουν οι Dani Sordo, Jari-Matti Latvala και ο Thierry Neuville. Ο Sordo σημείωσε εξαιρετικούς χρόνους στις δύο panzerplatte ανεβαίνοντας στην 2η θέση, με τον Φινλανδό να προσπαθεί να τον ακολουθήσει. Ο Neuville άλλαξε κιβώτιο και διαφορικό στο μεσημεριανό service, χρησιμοποιεί αυτό που χρησιμοποιούσε εχθές. Στην Hyundai εξέτασαν το χθεσινό κιβώτιο, και έδειξε ότι δεν είχε κάποιο πρόβλημα.

Λίγο πιο πίσω στην 5η θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi, ο οποίος έχασε χρόνο στις δύο πρώτες ειδικές από τον Craig Breen, που εμφανίστηκε αρκετά δυνατός, έχοντας αυτοπεποίθηση με το C3 WRC. Ωστόσο, στην τελευταία ειδική ο Ιρλανδός είχε έξοδο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στην πίσω αριστερά ανάρτηση, ήταν στο ίδιο σημείο με την έξοδο του Evans. O Ιρλανδός έπεσε στην 10η θέση, πίσω από τον teammate του.

Στην 6η ακολουθεί ο Andreas Mikkelsen με τον πρώην teammate του Sebastien Ogier να ακολουθεί στην 7η θέση, μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω. Ο Γάλλος πλέον πιστεύει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και παίρνει ρίσκα στις ειδικές ώστε να καταφέρει να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορεί στην κατάταξη.
Πίσω τους ακολουθούν οι Teemu Suninen και Mads Ostberg, που προσπαθεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Suninen.

Στην κατηγορία WRC 2 ο πρωτοπόρος Jan Lopecky είχε κλαταρισμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να χάσει θέσεις στη γενική κατάταξη. Η Κυριακή αναμένετε να είναι συναρπαστική στην κατηγορία καθώς τον πρωτοπόρο πλέον Kale Rovanpera απο τον τρίτο Jan Kopecky χωρίζουν μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Αποτελέσματα 3ης μέρας

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2h23m27.1s
2 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +43.7s
3 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +44.5s
4 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +52.5s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +58.8s
6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m50.7s
7 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1m51.2s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1m57.0s
9 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +2m20.4s
10 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +2m34.4s