ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2018 – Μέρα 1η: Πήρε προβάδισμα ο Tanak

Το ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2018 ξεκίνησε και επίσημα την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή στην πόλη St Wendel, παρουσία  χιλιάδων θεατών.

Ο οδηγός του Toyota Yaris Ott Tanak είναι αυτός που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής, μήκους 2.04km. Ο Εσθονός έγραψε τον καλύτερο χρόνο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την έκπληξη της υπερειδικής, τον νεαρό Kalle Rovanpera με Skoda Fabia R5, ο οποίος ήταν ένα δέκατο πιο αργός. Ο ομοσταυλός του Rovanpera, Ole Christian Neiby ήταν επίσης πολύ γρήγορος, τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Από ότι φάνηκε οι δρόμοι στο Saarland δεν ταίριαζαν στα νέας γενιάς αυτοκίνητα WRC και πολλοί οδηγοί παραπονέθηκαν ότι υπέφεραν από υποστροφή όταν προσπαθούσαν να επιτεθούν στις στροφές.

«Ήταν απαίσιο, δεν έτρεξα ποτέ ξανά σε τόσο άσχημη υπερειδική,» είπε ο Tanak. «Η διαδρομή ήταν πολύ στενή και δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτά τα αυτοκίνητα καθώς είχα πολλή υπερστροφή. Υποθέτω ότι θα είναι το ίδιο και για τους υπόλοιπους. Τώρα ανυπομονώ πολύ για την αυριανή μέρα.»

Τέταρτος τερμάτισε ο Dani Sordoμε το Hyundai i20, ενώ πίσω του βρέθηκε ακόμα ένα αυτοκίνητο κατηγορίας WRC2 με οδηγό τον Jan Kopecky. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Sebastien Ogier με Ford Fiesta. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Thierry Neuville (Hyundai i20) δεν ρίσκαρε και ολοκλήρωσε στη 13η θέση, ενώ ο Jari-Matti Latvala τερμάτισε 15ος μετά που έσβησε η μηχανή του Yaris.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Παρασκευή όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές.

Αποτελέσματα υπερειδικής

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 2m11.2s
2 Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) +0.1s
3 Ole Christian Veiby/Stig Rune Skjaermoen (Skoda Fabia R5) +0.2s
4 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.4s
5 Jan Kopecky/Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +0.6s
6 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +0.9s
7 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.0s
8 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +1.1s
9 Umberto Scandola/Andrea Gaspari (Skoda Fabia R5) +1.3s
10 Kajetan Kajetanowicz/Maciej Szczepaniak (Ford Fiesta R5) +1.4s
12 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1.5s
15 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2.6s