ADAC RALLYE DEUTSCHLAND 2017– Μέρα τρίτη: Προβάδισμα νίκης

Ο οδηγός της M-Sport Ott Tanak θα ξεκινήσει την τελευταία μέρα στο ράλι Γερμανίας με προβάδισμα 21 δευτερολέπτων και βρίσκετε πολύ κοντά στη νίκη. Ο Εσθονός δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους του και έδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε ασφάλιτνη επιφάνεια.

Ο Andreas Mikkelsen άντεξε στις επιθέσεις του Sebastian Ogier όμως η μάχη για τη δεύτερη θέσει παραμένει ανοικτή. Ο Νορβηγός έκανε τους δύο δεύτερους καλύτερους χρόνους στις SS15 και SS17, ενώ στην SS14 έχασε περίπου 3 δευτερόλεπτα, αφού σταμάτησε ο κινητήρας του C3 WRC κατά την εκκίνηση.

Σκληρή μάχη για την δεύτερη θέση θα δώσει ο Sebastian Ogier οποίος έκανε μόλις τον καλύτερο χρόνο στην SS16. Η πίεση ήταν μεγάλη για να φτάσει τον δεύτερο, ώστε έχασε 2,1 δευτερόλεπτα στην SS17, επειδή κατέφυγε σε λάθη κατά τη διάρκεια της ειδικής.

Μάχη για την τέταρτη θέση έδωσαν οι Elfyn Evans και Juho Hanninen, με τον πρώτο τελικά να την κερδίζει με τη διαφορά τους να είναι μόλις 4,2 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι παραπονέθηκε για υποστροφή στο τέλος της 13ης ειδικής.

Ο Φινλανδός αρκέστηκε στην πέμπτη θέση, αφού από την 15η ειδική έχασε τον αποσβεστήρα, με αποτέλεσμα να χάνει αρκετό χρόνο.

Ο Craig Breen βρίσκεται στην έκτη θέση, αφού δεν έκανε ανταγωνιστικούς χρόνους. Μάλιστα, στην SS17 άργησε να φρενάρει και είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στο γρασίδι.

Ο Jari-Matti Latvala είναι έβδομος και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην SS17, ενώ δεν απέφυγε τα λάθη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της 15ης ειδικής έχανε αρκετό χρόνο, διότι είχε αργό κλατάρισμα, ενώ στην 17η έσπασε τον αριστερό βραχίονα που βρίσκεται πάνω από τον τροχό, διότι κατέληξε στους θάμνους σε μία αριστερή στροφή.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Hayden Paddon και Eric Camilli από το WRC2 και Armin Kremer.

Όσον αφορά τους οδηγούς που έμειναν εκτός δεκάδας, ο Dani Sordo έκανε τους τρεις ταχύτερους χρόνους στις SS13, SS14 και SS15, ενώ στην SS16 είχε αρκετή υποστροφή, με αποτέλεσμα να κάνει ζημιά στο μπροστινό μέρος του i20 Coupe WRC.

Ο Esapekka Lappi έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στην SS14, ενώ στην επόμενη ειδική τραυμάτισε την μπροστινή αριστερή ανάρτηση του Yaris WRC και έχασε πολύ χρόνο, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει κατά τη διάρκεια της ειδικής.

Ο Κris Meeke σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην SS14, αλλά δεν πήρε εκκίνηση για την 15η ειδική λόγω μηχανικού προβλήματος του C3 WRC, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε πρόβλημα στην αντλία νερού. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Citroen, ο Βρετανός δεν μπορεί να επιδιορθώσει τη ζημιά και επομένως δεν είναι σε θέση να συνεχίσει.

Απομένουν τέσσερις ειδικές για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και η ομάδα της Ford είναι πολύ κοντά σε μια μεγαλειώδες νίκη η οποία αν έρθει θα της δώσει πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών.